Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

900 ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΠΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ! ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ...ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ!!!


Την καταγγελία ότι τροπολογία που αποσύρθηκε πρόσφατα μετά από αντιδράσεις στη Βουλή συνδέεται με υπόθεση συγκάλυψης 900 κακουργημάτων που αφορούσαν “επωνύμους” έκανε στον Αγγελιοφόρο ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Δ. Γαρούφας.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, αφορά μετεγγραφές που έπαιρναν παιδιά επωνύμων που σπούδαζαν στο εξωτερικό για τα καλύτερα ελληνικά πανεπιστήμια, χάρη σε ίατρικές βεβαιώσεις ότι βρίσκονται στο τελικό στάδιο του καρκίνου.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως πρόκειται για το γνωστό σκάνδαλο περί ασυλίας κατηγορουμένων δημάρχων και πρώην αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το οποίο η Ελευθεροτυπία είχε αναδείξει σε πρώτο θέμα την 1η Μαρτίου 2014.

Τώρα, με άρθρο του στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος της Θεσσαλονίκης, ο κ. Γαρούφας γράφει: “Η υποβολή και αποδοχή της τροπολογίας ήταν λάθος, γιατί οι ‘παροικούντες την Ιερουσαλήμ’ γνωρίζουν ότι καλύπτει και κάποιες υποθέσεις που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη (…) Το ίδιο λάθος είχε κάνει το Κοινοβούλιό μας πριν από 1-2 χρόνια όταν αποδέχθηκε μια άλλη τροπολογία, σύμφωνα με την οποία τα δώρα σε δημόσιους λειτουργούς, όταν γίνονται ως έκφραση ευγνωμοσύνης, δεν συνεπάγονται ποινικές συνέπειες και ορθά η κυβέρνηση την κατήργησε με νεότερο νόμο, διότι άνοιγε την πόρτα στη γενίκευση του φαινομένου της διαφθοράς”.

“Παρόμοιο λάθος είχε διαπράξει το ελληνικό Κοινοβούλιο και το 1996, όταν έγιναν πλημμελήματα κάποια κακουργήματα κι έτσι μπήκαν στο αρχείο περίπου 900 υποθέσεις κακουργημάτων (αφορούσαν πανεπιστημιακούς και τέκνα επωνύμων) που ήταν έτοιμες για προσδιορισμό στο Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης” προσθέτει.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, υπουργός Δικαιοσύνης την επίμαχη περίοδο (1996) ήταν ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

“Η υπόθεση των παράνομων μετεγγραφών ήταν ένα κολοσσιαίο σκάνδαλο για το οποίο ασχολήθηκαν επί δύο χρόνια δύο εφέτες ανακριτές. Παιδιά επωνύμων, παιδιά πολιτικών, παιδιά πανεπιστημιακών, παιδιά επιχειρηματιών έπαιρναν μετεγγραφές από το εξωτερικό για τα καλύτερα ελληνικά πανεπιστήμια, με ιατρικές βεβαιώσεις ότι βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου και έπρεπε να έρθουν να πεθάνουν ήσυχα στην οικογένειά τους” αναφέρει.

“Ευτυχώς αυτά τα παιδιά σήμερα είναι επιστήμονες χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας. Ποτέ δεν είχαν πρόβλημα και οι βεβαιώσεις ήταν ψευδείς. Τότε είχε υπολογιστεί η ζημιά σε εκατομμύρια και η κυβέρνηση με νόμο αύξησε από 5 σε 25 εκατομμύρια δραχμές το όριο για τα κακουργήματα. Έτσι έγιναν πλημμελήματα και μπήκαν στο αρχείο. Οι εφέτες ανακριτές είχαν στείλει κλήσεις και για το εδώλιο και σε βουλευτές των δύο κομμάτων εξουσίας. Τότε το Κοινοβούλιο ψήφισε την (ν)τροπολογία αύξησης του ορίου των χρημάτων και οι περισσότεροι βουλευτές ούτε είχαν καταλάβει τι ψήφισαν”, πρόσθεσε.

Μάλιστα αφήνει να εννοηθεί ότι μεταξύ των τότε “καρκινοπαθών” είναι και σημερινά μέλη του ευρύτερου κυβερνητικού σχήματος, χωρίς να δίνει όμως περισσότερα στοιχεία.
enet.gr (το διαβάσαμε στο raskolnick.soup.io)

1 σχόλιο:

  1. Πρέπει να πάει ο Βενιζέλος φυλακή στο μπουντρούμι με αριθμό 666. Τελεία και παύλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή