Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ 3.000 ΕΥΡΩ! ΘΑ ΜΑΣ ΧΩΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΣΕ KEΛΙΑ!!!

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ! 
- Έρχονται κατασχέσεις λογαριασμών και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων
- Με τις διατάξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος οι διαδικασίες που κινούνται κατά των πολιτών
- Πληρώνουν τη νύφη ακόμη και όσοι χρωστούν στο Δημόσιο10.000 ευρώΜε τις διατάξεις του νόμου για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να πατάξει τη φοροδιαφυγή.
Με εγκύκλιο που επέστειλε σε όλες τις ελεγκτικές υπηρεσίες, η η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ζητά να εφαρμοστούν οι διατάξεις που υποχρεώνουν τις Δ.Ο.Υ. και τα Ελεγκτικά Κέντρα να ενημερώνουν την Αρχή για το Ξέπλυμα, η οποία μπορεί να δώσει εντολή για «πάγωμα» λογαριασμών, θυρίδων, όπως και της μεταβίβασης κάθε περιουσιακού στοιχείου των υπόπτων.
Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για φοροφυγάδες και οφειλέτες του Δημοσίου προβλέπει εγκύκλιος της γενικής γραμματείας Δημοσιών Εσόδων που εστάλη στις Γενικές Εφορίες.
Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, η διαδικασία εφαρμόζεται στις περιπτώσεις φοροδιαφυγής (απόκρυψη εισοδήματος, μη απόδοση ΦΠΑ, εικονικά ή πλαστά τιμολόγια), λαθρεμπορίου αλλά και οφειλών του Δημοσίου. Το «πάγωμα» ενεργοποιείται από την Αρχή εφόσον υπάρχει διαδικασία ανάκρισης και αφορά στην απαγόρευση της κίνησης λογαριασμών, τίτλων και χρηματοπιστωτικών προϊόντων, καθώς και του ανοίγματος θυρίδων και της μεταβίβασης ή εκποίησης οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, συναγερμός στις υπηρεσίες χτυπάει για μη υποβολή δήλωσης ή υποβολή ανακριβούς δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και η αποφυγή φόρου ξεπερνά τις 15.000 ευρώ, για μη απόδοση ή ανακριβή απόδοση ΦΠΑ άνω των 3.000 ευρώ, για έκδοση ή αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων άνω των 3.000 ευρώ, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο άνω των 10.000 ευρώ, για περιπτώσεις λαθρεμπορίου που επισύρουν ποινή φυλάκισης άνω των 6 μηνών.
Αμέσως μόλις λάβει τη σχετική αναφορά, ο επικεφαλής της Αρχής εφόσον είναι σε εξέλιξη διαδικασίες ανάκρισης, διατάζει το "πάγωμα" κινητής και ακίνητης περιουσίας, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Δημοσίου.
Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η κίνηση λογαριασμών, τίτλων και χρηματοπιστωτικών προϊόντων, το άνοιγμα θυρίδων, η μεταβίβαση ή εκποίηση οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου.
Είναι ενδεικτικό της αυστηρότητας των διατάξεων ότι ούτε καν το Δημόσιο δεν μπορεί να προχωρήσει σε πλειστηριασμό ακινήτου έναντι οφειλέτη, εφόσον έχει διατάξει "πάγωμα" η Αρχή για το Ξέπλυμα.
newsit.gr (τίτλος, μεσότιτλος: δικοί μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου