Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ !!! ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ G20 !!! Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ

Όσοι έχετε ακόμη καταθέσεις, φροντίστε να λάβετε τα μέτρα σας !!!

Μετά την πρόσφατη απόφαση της ΕΚΤ για αρνητικά επιτόκια 

ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ είναι πλέον αυτονόητο !!!


Θα το κάνουν με την ίδια μεθοδολογία που εφαρμόστηκε στη Σερβία στις αρχές του 2000.
ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ FROZEN BONDS !!!
Η τράπεζα θα σου παίρνει τις καταθέσεις και θα σου δίνει σε αντάλλαγμα ομόλογα ειδικού τύπου, λήξεως για 10-20 χρόνια μετά !!!
Διαβάζουμε σήμερα στο capital.gr
Η G20 ετοιμάζει "bail-in" ομόλογα για τις 29 μεγαλύτερες τράπεζες
Οι ηγέτες των είκοσι μεγαλύτερων προηγμένων και αναδυόμενων οικονομιών (G20) αναμένεται να καταλήξουν σε συμφωνία τον ερχόμενο Νοέμβριο ότι οι μεγαλύτερες τράπεζες του πλανήτη θα πρέπει να εκδώσουν ειδικά ομόλογα για να ενισχύσουν το ποσό των ιδίων κεφαλαίων που θα μπορούν να αξιοποιήσουν σε μια κρίση, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενη πηγές της G20 και της τραπεζικής βιομηχανίας.
Τα εν λόγω ομόλογα – γνωστά σαν ομόλογα για δυνατότητα απορρόφησης ζημιών σε συνεχή βάση (gone concern loss absorption capacity ή GLAC) – θεωρούνται από τις ρυθμιστικές αρχές απαραίτητα για να σταματήσει το φαινόμενο οι 29 μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου να θεωρούνται "πολύ μεγάλες για να καταρρεύσουν".
Τα σχετικά σχέδια προετοιμάζονται από το Συμβούλιο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (FSB) ενόψει της συνόδου της G20 το Νοέμβριο, σύμφωνα με το Reuters. 
Στη σύνοδο οι ηγέτες των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη θα συζητήσουν τις μεταρρυθμίσεις στον παγκόσμιο χρηματοοικονομικό τομέα πριν τις θέσουν σε δημόσια διαβούλευση.
Στις διαπραγματεύσεις για το μέγεθος των εκδόσεων των ομολόγων υπήρξε ανησυχία στην Ασία και ορισμένες περιοχές της Ευρώπης, σύμφωνα με το πρακτορείο, ωστόσο πλέον υπάρχει αισιοδοξία μεταξύ των τραπεζιτών και των ρυθμιστικών αρχών ότι η G20 θα καταλήξει σε συμφωνία το Νοέμβριο.
Επικαλούμενο πηγή της G20 το Reuters αναφέρει ότι η συμφωνία θα περιλαμβάνει περισσότερες λεπτομέρειες απ’ ό,τι περιμένουν ορισμένοι ενδιαφερόμενοι φορείς, κάτι που είναι αναγκαίο ώστε να διεξαχθεί μια διεξοδική εκτίμηση των επιπτώσεων πριν την οριστικοποίηση των κανονισμών.
"Οι αρχές και η FSB συνεργάζονται για να έχουν μια πρόταση που θα περιλαμβάνει επαρκείς λεπτομέρειες στους αριθμούς για να υπάρξει μια ουσιαστική διαβούλευση και μελέτη ποσοτικών επιπτώσεων ώστε να ακολουθήσει ο τελικός κανονισμός", αναφέρει η πηγή.
Κορυφαία τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι θα πρέπει να διακρατούν κεφάλαια από ομόλογα GLAC ισοδύναμα με περίπου το 10% των σταθμισμένων για τον κίνδυνο στοιχείων τους επιπλέον των υπόλοιπων βασικών κεφαλαιακών αποθεμάτων ασφαλείας. Ωστόσο ελπίζουν ότι θα τους δοθεί ένα περιθώριο εάν μπορούν να δείξουν ότι μπορούν να εξυγιανθούν ομαλά σε μια κρίση λόγω των απλοποιημένων δομών τους.
Από την πλευρά της η πηγή της G20 σημειώνει ότι οι κορυφαίες ρυθμιστικές αρχές θεωρούν πως οι κορυφαίες 29 τράπεζες του πλανήτη θα χρειαστούν ένα σημαντικό κεφαλαιακό απόθεμα ασφαλείας από τα λεγόμενα "bail-in" ομόλογα για ένα χρονικό διάστημα, ώστε να προχωρά η εξυγίανση τους χωρίς να χρειαστούν οι κυβερνήσεις να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα των φορολογούμενων όπως στο παρελθόν.
Σας έχουμε ενημερώσει εδώ και μήνες !!!
Η Κύπρος δεν είναι μακρυά !!!

kinima-ypervasi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου