Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑ!

Γιάννης Δαραβίγκας
Στις 26 Ιουνίου 2014, με δημοσίευμά μου (http://www.makeleio.gr/?p=116723), επεσήμανα τις τραγικές ελλείψεις και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΚΑΝΑ στην λειτουργία του με αποτέλεσμα να αδυνατεί να παράσχει στους συμπολίτες μας που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμά του έστω και τις στοιχειώδεις υπηρεσίες.
Λίγες ημέρες νωρίτερα, με συνέντευξή μου στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, αναφέρθηκα, μεταξύ άλλων και στα προβλήματα του ΟΚΑΝΑ.
Παρά τις περί του αντιθέτου ανακοινώσεις του ΟΚΑΝΑ στα λεγόμενά μου, δυστυχώς επαληθεύτηκα. Την Κυριακή, 15 Αυγούστου 2014, στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64050453) φιλοξενήθηκε εκτενές δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «Στα χέρια του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη βρίσκεται επιστολή - κραυγή αγωνίας των γιατρών του ΟΚΑΝΑ (Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών) για τις τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού αλλά και θεραπευτικών υλικών στις δομές του Οργανισμού, που δυσχεραίνουν τη λειτουργία του, φτάνοντας στο σημείο να εφαρμόζονται θεραπείες, χωρίς να μπορούν να γίνονται οι απαραίτητες, στοιχειώδεις τοξικολογικές εξετάσεις!»
 Λυπάμαι που στα προβλήματα του ΟΚΑΝΑ, τα οποία όμως έχουν άμεσο αντίκτυπο σε συνανθρώπους και μάλιστα ασθενείς, οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά τους.
Λυπάμαι που ο ΟΚΑΝΑ επιχειρεί να υποβαθμίσει την σοβαρότητα της κατάστασης και προσπαθεί με δελτία τύπου να ωραιοποιήσει την άσχημη πραγματικότητα.
Λυπάμαι που για μια ακόμη φορά βγήκα αληθινός.

21 Αυγούστου 2014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου