Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΤΖΑΜΙΑ! ΕΔΩ...ΚΑΤΟΥΡΙΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΑΦΕΡΙΜ ΑΦΕΝΤΗ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

Jean-Patrick Grumberg    (μτφ. Κριστιάν)
Η Αγκόλα, μια χώρα με 95% Χριστιανούς, 55% των Αγκολέζων είναι καθολικοί, και το ένα τέταρτο ανήκει στην προτεσταντικές εκκλησίες που ιδρύθηκαν κατά τη διάρκεια της αποικιακής περιόδου, κυρίως στην ευαγγελική εκκλησία, με λιγότερο από το 1% Μουσουλμάνους, αποφάσισε να απαγορεύει τη μουσουλμανική θρησκεία την οποία θεωρεί ως σέχτα.

Αρχές Οκτωβρίου 2013 οι μουσουλμάνοι, κυρίως από τη Γουινέα, είχαν τη δυσάρεστη έκπληξη  να παρακολουθούν την αποσυναρμολόγηση του μιναρέ του τζαμιού τους. Αιτία: ήταν «κακά κατασκευασμένο» και χτίστηκε χωρίς άδεια.

Πάλι τον Οκτώβριο, οι αρχές άρχισαν την καταστροφή του τζαμιού Zango, που βρίσκεται στην αστική περιοχή της Viana.


Στη συνέχεια, ο κυβερνήτης της πόλης Λουάντα Bento ανακοίνωσε ότι «οι ριζοσπαστικοί μουσουλμάνοι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Αγκόλα και ότι η κυβέρνηση της Αγκόλας δεν είναι έτοιμη για τη νομιμοποίηση των τεμενών στην Αγκόλα».

Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου, πριν τρεις ημέρες λοιπόν, η υπουργός πολιτισμού Rosa Cruz e Silva, δήλωσε: «Όσον αφορά το Ισλάμ, του οποίου η διαδικασία νομιμοποίησης δεν έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα τζαμιά τους θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας».

Τον Ιανουάριο του 2006, η αστυνομία της Αγκόλας είχε εισέλθει σε μια σειρά από τζαμιά στην περιοχή της Λουάντα, έδωσε εντολή στους Μουσουλμάνους να φύγουν, και είχε κατασχέσει τα ηχεία τους για το κάλεσμα για προσευχή. Τα τζαμιά έκλεισαν, οι πόρτες σφραγίστηκαν με αλυσίδες.

Η κυβέρνηση της Αγκόλας ανακοίνωσε ότι η καταστροφή όλων των τζαμιών θα είναι η πρώτη προτεραιότητα της .

Τα μόνα δύο τζαμιά στη Λουάντα έλαβαν έγγραφη προειδοποίηση από τη διοίκηση, που υπογράφεται από τον δήμαρχο José Moreno.

Μία χώρα στον κόσμο που απαγορεύει το Ισλάμ είναι λίγο, σε σύγκριση με τις πολλές μουσουλμανικές χώρες που διώκουν τους χριστιανούς και τους απαγορεύουν να χτίζουν εκκλησίες. Απαιτείται άμεση «μεταρρύθμιση»…


Επιτρέπεται η αναπαραγωγή με τα εξής: © Jean-Patrick Grumberg για τη Dreuz.info .

πηγή:  analystsforchange.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου