Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ: "ΑΣΥΛΗΤΟΣ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ"


του Γιάννη Παπαγιάννη
«Ο τάφος της Αμφίπολης δεν πιστεύω ότι έχει συληθεί» ανέφερε σήμερα το πρωί η υπεύθυνη αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη σε κλιμάκιο πολιτικού κόμματος που επισκέφτηκε το χώρο των ανασκαφών, καθώς, όπως τόνισε, οι ογκώδεις πέτρες της εισόδου προστάτευσαν το μνημείο.
Η αρχαιολόγος μίλησε στο πολιτικό κλιμάκιο που επισκέφτηκε την είσοδο της ανασκαφής και ανέφερε πως το λιοντάρι, ο περίβολος και οι Σφίγγες δείχνουν πως πρόκειται για ένα οικουμενικό μνημείο.
«Δεν υπάρχει άλλος τέτοιος τάφος ούτε στην Ελλάδα, ούτε στα Βαλκάνια», τόνισε. «Παλεύουμε για να γίνει σωστή δουλειά, θα χρειαστεί λίγος χρόνος, ίσως και ένας μήνας. Σήμερα αφαιρούμε πέτρες, συντηρούμε και σκάβουμε. Δεν είμαστε πολλοί αλλά είμαστε καλοί. Είναι δικαίωση για μένα και την ομάδα μου».
Νωρίτερα, η κυρία Περιστέρη είχε εκδώσει δελτίο Τύπου με το οποίο ζητούσε ευγενικά από όλους να κάνουν υπομονή μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες. «Βρισκόμαστε μπροστά σε μία σημαντική εν εξελίξει αρχαιολογική ανασκαφή που πρέπει να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα» αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Η υπηρεσία μας θα είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου φορέα μόλις ολοκληρωθεί η κρίσιμη φάση της ανασκαφής που διεξάγεται ήδη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου