Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΖΟΥΝ ΓΝΩΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ!

Πριν λίγο οι τρομοκράτες ισλαμιστές του ISIL έδωσαν στην δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο έδειχναν τον αποκεφαλισμό του του Αμερικανού δημοσιογράφου, James Foley, ο οποίος είχε απαχθεί πριν από ένα χρόνο στην Συρία από αυτούς με τους οποίους συνομιλούσε και συσκεπτόταν επίσης μόλις πριν από ένα χρόνο, ο Αμερικανός Γερουσιαστής και υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ το 2008, Τζων Μακέιν στις φωτογραφίες που αποκάλυψε το defencenet.gr (διαβάστε σχετικά εδώ).
Σε ένα βίντεο υπό τον τίτλο «Μήνυμα στην Αμερική», το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο (και εν συνεχεία "κατέβηκε")) απεικονίζονται οι μαυροφορεμένοι τρομοκράτες να αποκεφαλίζουν τον άτυχο άντρα, ενώ απειλούν να σκοτώσουν κι άλλον ένα Αμερικανό ρεπόρτερ, τον Steven Sotloff, ο οποίος είχε συλληφθεί μαζί του.
Πάντως, λίγο πριν εκτελεστεί, ο Foley ακούγεται να λέει: «Καλώ τους φίλους μου, τα μέλη της οικογένειάς μου και τους αγαπημένους μου να υψώσουν το ανάστημά τους ενάντια στους πραγματικούς μου δολοφόνους: Την κυβέρνηση των ΗΠΑ», μια δήλωση που προφανώς έκανε καθ' υπαγόρευση των τζιχαντιστών ακι οι οποίοι σίγουρα του είχαν υποσχεθεί ότι αν την έκανε δεν θα τον σκότωναν, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις.
Η εκτέλεσή του έγινε μετά την έναρξη βομβαρδισμών της αμερικανικής Αεροπορίας σε βάρος του ISIL, οι οποίοι βέβαια ξεκίνησαν μόνο όταν το ISIL κτύπησε τους Κούρδους του Ιράκ, τους οποίους οι ΗΠΑ και το Ισραήλ προστατεύουν. Μέχρι τότε η προέλασή τους στο εσωτερικό του ιρακινού κράτους ήταν ανενόχλητηαπό τους Αμερικανούς και στις ΗΠΑ επικρατούσε η άποψη "Γιατί να γίνουμε εμείς η Αεροπορία της Βαγδάτης;".
Τη Δευτέρα το Ισλαμικό Κράτος, η οργάνωση των ακραίων τζιχαντιστών που έχει καταλάβει μεγάλο μέρος του Ιράκ, προειδοποίησε την Ουάσινγκτον ότι θα πλήξει Αμερικανούς «όπου κι αν βρίσκονται» εάν από τις επιδρομές αυτές χτυπηθούν οι μαχητές του.
Το τραγικό είναι ότι ο δυστυχής 40χρονος ανεξάρτητος Αμερικανός δημοσιογράφος κάλυπτε τα γεγονότα στην Συρία με σαφή γραμμή κατά της κυβέρνησης Άσαντ και υπέρ των ισλαμιστών, μεταδίδοντας σκηνές βιαοοτήτων του συριακού Στρατού, όπως θα δείτε και σε ένα από τα παρακάτω βίντεο- ανταποκρίσεις του από την Συρία...


defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου