Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

ΝΕΕΣ ΓΑΡΓΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ. ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ!


Μία από τις πιο συνταρακτικές υποθέσεις οικογενειακής φύσης, με άκρως ενδιαφέρουσες όμως κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις, οδηγείται την ερχόμενη Παρασκευή στις δικαστικές αίθουσες των Ιωαννίνων, συγκλονίζοντας καλοκαιριάτικα όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά και την πολιτική ζωή.
Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η βουλευτής και εκπρόσωπος της Ν.Δ. Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου κατά του συζύγου της Βασίλη Παπαϊωάννου, ζητώντας τη μετοίκησή του από τη συζυγική στέγη -και πατρικό της σπίτι- και την προσωρινή επιμέλεια του 11χρονου γιου τους, έχει γίνει θέμα έντονης συζήτησης εξαιτίας των σκληρών καταγγελιών που διατυπώνει η 48χρονη πολιτικός σε βάρος του 61χρονου μηχανικού.

Με το δικόγραφο-βόμβα που κατέθεσε η κυρία Ασημακοπούλου κατηγορεί τον σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία, αρπαγή χρημάτων, απειλές και εκβιασμούς, με στόχο να τελειώσει την πολιτική της καριέρα, ενώ τον επικρίνει για βάναυση συμπεριφορά κατά της μητέρας της -και πεθεράς του- η οποία διαμένει στην ίδια οικία! Αποκαλύπτει δε ότι προκειμένου να προστατευτεί από τις ακραίες ενέργειες και τις χειροδικίες του κ. Παπαϊωάννου ενημέρωσε τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης, ο οποίος τη διαβεβαίωσε ότι είναι δίπλα της οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστεί!

Η υπόθεση έχει προκαλέσει αμηχανία στην ηγεσία της Ν.Δ., καθώς η κυρία Ασημακοπούλου είναι το πρόσωπο του κόμματος -μαζί με την κυρία Σοφία Βούλτεψη- καθημερινά στα τηλεοπτικά κανάλια. Το να τη συνδέει κανείς με μια θεαματικών διαστάσεων ιστορία, που θα τη συνοδεύει πλέον εσαεί, δεν είναι και το καλύτερο για μια παράταξη που έχει τα δικά της προβλήματα.

Ολοι ξέρουν για το στυγνό στυλ με το οποίο η κυρία Ασημακοπούλου αντιμετωπίζει όσους έχει απέναντί της -ιδίως στην περίπτωση της διαρκούς κόντρας με τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό θεωρείται προσόν στη Ν.Δ.-, ουδείς ωστόσο ανέμενε ότι θα τολμούσε να περιγράφει με τόσο σκληρές λεπτομέρειες την προσωπική της ζωή και τη συμπεριφορά του συζύγου της.
Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Εκτοτε χυδαιολογεί διαρκώς εναντίον μου και εναντίον της μητέρας μου, τις λίγες ώρες που είναι στο σπίτι και επαναλαμβάνει τις απειλές του… Την Τρίτη 15 Ιουλίου όταν ο καθ' ου επέστρεψε στο σπίτι αργά το μεσημέρι προέβη σε πράξη ενδοοικογενειακής βίας. Αρχισε να φωνάζει και εξυβρίζοντάς με χυδαία με κλότσησε βίαια, δημιουργώντας μου μώλωπα στο πόδι, και κινήθηκε ξανά απειλητικά εναντίον μου. Το επεισόδιο είδε η μητέρα μου από το παράθυρο του σαλονιού, καθώς ερχόταν στο σπίτι έχοντας ακούσει τις φωνές μας. Λόγω της ιδιότητάς μου δεν κάλεσα επίσημα την Αστυνομία, αλλά ενημέρωσα από το κινητό μου τον διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων και του ζήτησα να με καθοδηγήσει σε περίπτωση μελλοντικής επίθεσης. Ο διευθυντής μού είπε ότι θα μπορούσα να επικοινωνήσω μαζί του απευθείας για ό,τι συμβεί».

Πιθανόν η κυρία Ασημακοπούλου να σκέφτεται τι θα γίνει και τι θα επακολουθήσει τη δικαστική διαμάχη την Παρασκευή. Εκεί όπου θα ειπωθεί για πρώτη φορά δημοσίως και η άποψη του αντίδικου κ. Παπαϊωάννου, ο οποίος όλο αυτόν τον καιρό δεν παρεμβαίνει.

Οι φίλοι του 61χρονου μηχανικού προσπαθούν να μην τον φέρνουν σε δύσκολη θέση, αποφεύγοντας τις πολλές αναφορές στο φλέγον θέμα. Ανθρωποι που κινούνται στον περίγυρο λένε ότι το δικόγραφο της κυρίας Ασημακοπούλου δεν λέει την όλη αλήθεια: ότι, σύμφωνα με τους κύκλους αυτούς, χρήματα για την ανακαίνιση έβαλε και ο ίδιος -αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ μάλιστα- χωρίς να ζητήσει καν κάποιο μερίδιο.

Σημειωτέον ότι το πατρικό ακίνητο στο οποίο διαμένει η οικογένεια, αλλά και η μητέρα της Μισέλ, ανήκει σε τρεις κατόχους: μερίδιο 37,5% κατέχει η ίδια, ενώ το ίδιο ποσοστό ανήκει στην αδελφή της και 25% στη μητέρα της. Ουσιαστικά, όπως τα περιγράφει και το δικόγραφο, με την αδελφή να διαμένει μόνιμα στην Αθήνα και τη βουλευτή να βρίσκεται τον περισσότερο καιρό στην πρωτεύουσα, τον έλεγχο του σπιτιού, ακόμη και της ανατροφής του παιδιού, έχει αναλάβει η 71χρονη δυναμική μητέρα της.

Χτυπήματα κάτω από τη ζώνη
Αυτό που σύμφωνα με κύκλους του κ. Παπαϊωάννου φαίρεται να τον έχει απογοητεύσει πλήρως είναι ότι στο δικόγραφο των ασφαλιστικών μέτρων συνεχίζει η σύζυγός του να τον εμφανίζει ως αδιάφορο πατέρα. Οχι μόνο για τον γιο που απέκτησε μαζί της, αλλά και για την κόρη που έχει από προηγούμενο γάμο! Δεν περίμενε δηλαδή ότι στον «πόλεμο» του χωρισμού η εκπρόσωπος της Ν.Δ. και ανερχόμενη πολιτικός θα τον χτυπούσε με αυτό τον τρόπο κάτω από τη ζώνη. Ανθρωποι του ευρύτερου περιβάλλοντος διακρίνουν οργή για τα όσα αναφέρονται στο δικόγραφο: «Το δείγμα της αδιαφορίας του καθ’ ου για το δικό μας τέκνο έρχεται σε συνέχεια της αδιαφορίας που επιδεικνύει στην κόρη του από τον πρώτο του γάμο όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε παντρεμένοι. Οταν η κόρη του διέμενε στα Γιάννενα ουδέποτε ασχολούνταν μαζί της, παρά μόνον τυχαία και κατ’ εξαίρεση», γράφει η κυρία Ασημακοπούλου «καρφώνοντας» άγρια τον σύζυγό της και προσθέτοντας: «Η κόρη του πλέον διαμένει στο εξωτερικό και ο καθ’ ου επικοινωνεί μαζί της σπανιότατα, 1 με 3 φορές τον χρόνο, συνήθως κατά παρότρυνση δική μου»!
Οπως λένε από τον φιλικό κύκλο του κ. Παπαϊωάννου, διαφαίνεται στο δικόγραφο μια διάθεση της κυρίας Ασημακοπούλου να τον πλήξει, καθώς εμμέσως πλην σαφώς εμφανίζει τη μητέρα του και πεθερά της σχεδόν σε αδυναμία να προσέξει τον εγγονό της και πάντως εμφανώς υποδεέστερη της άλλης γιαγιάς - της μητέρας της βουλευτή δηλαδή.

«Η πεθερά μου, με την οποία διατηρώ άριστη σχέση, είναι προχωρημένης ηλικίας. Παρά την καλή της διάθεση, η επαφή της με το παιδί είναι περιορισμένη καθότι πάσχει από βαρηκοΐα. Λόγω του μορφωτικού της επιπέδου αδυνατεί να βοηθήσει το παιδί με τα μαθήματά του. Οταν βρίσκεται εντός της οικίας η ενασχόλησή της είναι το μαγείρεμα και ενίοτε μαζεύει χόρτα ή ασχολείται με τον κήπο. Το παιδί ουδέποτε διαμένει στο σπίτι της πεθεράς μου», γράφει η κυρία Ασημακοπούλου.

Εκείνο που έχει κινήσει την περιέργεια και την απορία πολλών είναι γιατί ενώ το ζευγάρι βρίσκεται ουσιαστικά σε διάσταση από το 2011 και ουδέποτε στο μεταξύ βελτιώθηκε η κατάσταση ανάμεσά του, παρέμεινε μαζί, πιθανόν για χάρη της πολιτικής εικόνας της κυρίας Ασημακοπούλου και την αποφυγή των σχολίων της κοινής γνώμης.
Το δικόγραφο είναι αποκαλυπτικό: «Από το 2011 ο καθ’ ου και εγώ αρχίσαμε να αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα στη σχέση μας… Μετά τις εκλογές του Μαΐου 2012, όταν δεν εξελέγην βουλευτής, αποφασίσαμε από κοινού να δεχθώ επαγγελματική πρόταση και να μετακομίσω στο Λουξεμβούργο για μόνιμη εγκατάσταση… Συμφωνήσαμε με τον καθ’ ου ότι θα μετακόμιζα με τον γιο μου, χωρίς τον ίδιο λόγω των υπαρχόντων προβλημάτων στη σχέση μας. Οργανώσαμε και πάρτι αποχαιρετισμού στην οικία μας και ανακοινώσαμε την αναχώρηση εμού και του παιδιού».
Η μετακόμιση φυσικά δεν έγινε μετά την εκλογή της κυρίας Ασημακοπούλου στις εκλογές του Ιουνίου 2012, όμως, παρά το τόσο προφανές ρήγμα στον γάμο, οι δύο σύζυγοι εξακολούθησαν να παραμένουν μαζί. Κι αυτό παρότι ο κ. Παπαϊωάννου, σύμφωνα πάντα με το δικόγραφο της συζύγου του, «όχι μόνο χρησιμοποιεί την οικία μας ως ξενοδοχείο και εστιατόριο, αλλά ουδέποτε ενημερώνει για τις ώρες που θα βρίσκεται στο σπίτι, ούτε εμένα, ούτε τη μητέρα μου, με την οποία συνεννοούμαι απευθείας για το πρόγραμμα».

Καρδιοκατακτητής
Ο 61χρονος μηχανικός Βασίλης Παπαϊωάννου είναι μεν πασίγνωστος στα Γιάννενα, αλλά ουδέποτε απασχόλησε αρνητικά την τοπική κοινή γνώμη. Με επιχειρηματική δραστηριότητα και στις κατασκευές σπιτιών, είδε την κρίση να τον χτυπά άσχημα, όπως και σχεδόν όλους τους συναδέλφους του.
Το ότι παντρεύτηκε την κυρία Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου μπορεί να ξένισε κάποιους, λόγω της διαφορετικής τους κοινωνικής καταγωγής -άνθρωπος της απλής κοινωνίας εκείνος, βαφτισιμιά του Γλύξμπουργκ και κόρη επιφανούς πανεπιστημιακού καθηγητή με καταγωγή από τη Μεσσηνία εκείνη- αλλά όχι όσους ήξεραν τον κ. Παπαϊωάννου από παλιά. Ο πολιτικός μηχανικός είχε τη φήμη του καρδιοκατακτητή στην πόλη της κυρα-Φροσύνης! Ηταν γνωστός για τα…ένσημα που κόλλησε επί χρόνια στη νυχτερινή ζωή και φυσικά είχε, ως ευθυτενής, κομψός και με ατόφια ελληνική γοητεία, μεγάλη επιτυχία στις γυναίκες.
Πιθανόν γι’ αυτό και γοητεύτηκε τόσο πολύ η κυρία Ασημακοπούλου, που αδιαφόρησε για τα πάντα και τόλμησε μια προσωπική και οικογενειακή υπέρβαση. Αν και, όπως λένε άνθρωποι που τους έζησαν και σε καλές και σε κακές στιγμές, φρόντιζε να του υπενθυμίζει ότι προέρχονται από διαφορετικούς κόσμους και της άρεσε να τον αναφέρουν στις κουβέντες τους οι άλλοι ως τον «σύζυγο της Μισέλ»!




Η «Λάρα Κροφτ» της λίμνης
Ηταν σε ανέμελους καιρούς, πριν από μερικά χρόνια, όταν η σημερινή βουλευτής Ιωαννίνων και εκπρόσωπος της Ν.Δ. Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου εμφανίστηκε σε ένα γκαλά των «γαλάζιων» πολιτικών κύκλων της πόλης με μαύρο δερμάτινο παντελόνι. Ο πρώην δήμαρχος των Ιωαννίνων Τάσος Παπασταύρος δεν άντεξε στον πειρασμό και, μια και τότε η πανέμορφη ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί ήταν στις φαντασιώσεις κάθε άνδρα ανά την υφήλιο, της φώναξε, με άκρατο ενθουσιασμό: «Χαιρετώ τη Λάρα Κροφτ». Το αυθόρμητο και ευρηματικό, όσο και ιδιόμορφο κομπλιμέντο, καθώς δεν ήταν ακριβώς η επιβράβευση των ενδυματολογικών επιλογών της νεαράς τότε Αννας-Μισέλ, άρεσε τόσο στην κυρία Ασημακοπούλου που συνήθιζε να το υπενθυμίζει και η ίδια, τουλάχιστον όταν μιλούσε έκτοτε με τον πνευματώδη αυτοδιοικητικό παράγοντα και γνωστό αρχιτέκτονα. «Γεια σου, είμαι η Λάρα σου», του έλεγε κάθε φορά που του τηλεφωνούσε για θέματα του δήμου, της πόλης και της Ν.Δ. η μετέπειτα δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Νίκου Γκόντα, ο οποίος διαδέχτηκε το 2002 τον κ. Παπασταύρου στο δημαρχιακό αξίωμα. Δυστυχώς όμως η σχέση της με τον κ. Γκόντα δεν έφτασε ποτέ στη θέρμη και την αμοιβαία αναγνώριση που είχε με τον κ. Παπασταύρου. Οπως λένε οι γνωρίζοντες τα «γαλάζια» αυτοδιοικητικά πράγματα των Ιωαννίνων, η κυρία Ασημακοπούλου χολώθηκε τόσο πολύ με την άρνηση του κ. Γκόντα να της ικανοποιήσει το αίτημά της για αντιδημαρχία -την περίοδο 2007 - 2010- ώστε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές υποστήριξε υπογείως αντίπαλο συνδυασμό - ο οποίος μάλιστα κέρδισε και τον δήμο σε βάρος του «γαλάζιου» υποψηφίου! Ισως δεν είναι τυχαίο το ότι ο κ. Γκόντας απέδωσε την ήττα του το βράδυ των εκλογών σε «ανίερες συμμαχίες», όπως είπε χαρακτηριστικά.
press-gr.blogspot.gr

1 σχόλιο:

  1. Όλα αυτά γίνονται γιατί υπάρχει το σούπερ φλερτ Σαμαρά-Ασημακοπούλου. Υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή