Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΤΡΙΜΩΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ! 3 ΜΕΡΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ!!!

Με εξώδικο προς τον υπουργό Οικονομικών επιδιώκουν οι στρατιωτικοί να διεκδικήσουν μισθούς σε επίπεδα 2012. Τι αναφέρουν στο έγγραφο - καταπέλτη
Με εξώδικό τους τον καλούν μέχρι την Πέμπτη να τους ενημερώσει για το πότε και το πως θα εφαρμόσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία οι αποδοχές τους πρέπει να επιστρέψουν στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2012 και να εισπράξουν και αναδρομικά.
Το εξώδικο προς τον υπουργό Οικονομικών είναι η πρώτη από μια σειρά νομικών ενεργειών που έχουν προγραμματίσει οι στρατιωτικοί. Η αντίδρασή τους πάντα κινούμενη στο πλαίσιο των νόμων και των θεσμών θα κλιμακωθεί.
Κι αν κάποιοι υποστηρίξουν “και τι θα βγει μ΄ όλα αυτά” η απάντηση που έχουν οι στρατιωτικοί είναι ότι η προσφυγή στην Δικαιοσύνη της χώρας είναι μονόδρομος. Η άλλη επιλογή είναι η σιωπηρή αποδοχή όσων προγραμματίζονται στα υπουργικά γραφεία και προβλέπουν με απλά λόγια παγίωση των περικοπών που έχουν κριθεί παράνομες από το ΣτΕ.
Οι αντιδράσεις στις ΕΔ μετά από την απόφαση του ΣτΕ και την αδιαφορία της κυβέρνησης να την εφαρμόσει είναι “μη ελεγχόμενες”.
Η επιλογή της παραίτησης γίνεται πλέον όλο και ελκυστική για χιλιάδες στρατιωτικούς ,ειδικά μετά και από τις δυσμενείς εξελίξεις στο θέμα των ταμείων και του εφάπαξ. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι τελικά οι μόνοι που δείχνουν να ανησυχούν για το διογκούμενο κύμα φυγής από το στράτευμα είναι οι ίδιοι οι στρατιωτικοί. Η ελπίδα διεκδίκησης των αυτονόητων με την χρήση όλων των ένδικων μέσων που έχουν ακόμη τουλάχιστον οι πολίτες αυτού του κράτους,ίσως να κρατήσουν κάποια στελέχη στην ενέργεια.
news47.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου