Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΣΥΡΟΥΝ ΣΤΟ…ΙΚΡΙΩΜΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΜΚΑ! ΣΑΜΑΡΑΣ-ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: «ΔΕΝ ΔΥΝΑΣΘΕ! ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ»!

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ!
Του Μάκη Βραχιολίδη
Ως άλλος …ισλαμιστής ενεργεί η κυβέρνηση Σαμαρά, οδηγώντας στο ικρίωμα εκατοντάδες πολίτες που αρνούνται για λόγους  θρησκευτικής συνείδησης, να παραλάβουν ΑΜΚΑ!
Πολλοί χριστιανοί θεωρούν ως προάγγελο ή επιβεβαίωση του χαράγματος του Αντίχριστου τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης,  ο Σαμαράς όμως και οι αρμόδιοι υπουργοί του, τούς αρνούνται  το δικαίωμα αυτό και ακόμη χειρότερα: τους κόβουν μισθούς, συντάξεις και κάθε πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Ψέματα χωρίς τέλος είναι τα όσα διακηρύσσει η κυβέρνηση Σαμαρά  για παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ανασφάλιστους! Για να έχει ένας ανασφάλιστος  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη υποχρεώνεται να παραλάβει ΑΜΚΑ! Σε αντίθετη περίπτωση τον πετάνε σαν το σκυλί στον δρόμο, περιμένοντας τον θάνατό του!  
Ποιος είπε ότι στη σύγχρονη Ελλάδα, τη χώρα που γέννησε τον πολιτισμό, δεν υπάρχει βαρβαρότητα που παραπέμπει σε …τζιχαντιστές; Οι φανατικοί ισλαμιστές παίρνουν το μαχαίρι και σφάζουν στο γόνατο,  όσους αρνούνται να προσκυνήσουν τον Αλλάχ! Η κυβέρνηση Σαμαρά με το… συνταγματικό μαχαίρι σύρει στον αργό θάνατο όσους δεν προσκυνούν τους  απάνθρωπους νόμους τους! Νομίζετε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά; Για δείτε:
Ο Νόμος 3655 και συγκεκριμένα η παρ. 2 άρθρο 153 αναφέρει ότι από 01/06/2009 «ουδείς δύναται να απασχοληθεί ως μισθωτός ή ως αυτοαπασχολούμενος, να ασφαλισθεί ή να καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές, να εκδώσει ή να ανανεώσει βιβλιάριο ασθενείας, να δικαιωθεί και να εισπράξει συντάξεις και γενικότερα πάσης φύσεως παροχές, επιδόματα και βοηθήματα, εάν δεν διαθέτει ΑΜΚΑ, ο οποίος αναγράφεται υποχρεωτικά επί όλων των «ως άνω αντιστοιχών παραστατικών».
Εδώ και ένα και πλέον χρόνο η κυβέρνηση Σαμαρά έχει κόψει τις συντάξεις από όλους τους συνταξιούχους που δεν έχουν ΑΜΚΑ! Τι κι αν έχουν πληρώσει επί 30-40 χρόνια όλες τις ασφαλιστικές τους εισφορές; «Δεν δύνασθε! Να πεθάνετε», είναι σαν να τους λένε οι Σαμαράς-Σταϊκούρας και όλοι οι βουλευτές που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!
Τα αρμόδια όργανα της κυβέρνησης ενεργούν με κυνισμό προς εισαγγελείς και βουλευτές που ζητούν απάντηση, αναφερόμενοι με ιταμό τρόπο στους αρνητές του ΑΜΚΑ, δείχνοντας ότι έχουν λάβει αμετάκλητες αποφάσεις για εξόντωση των ανθρώπων που δεν απαρνούνται την πίστη τους! Νοοτροπία τζιχαντιστή; Μάλλον!

Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Γιάννης Δημαράς και Γαβριήλ Αβραμίδης (φωτό), με ερωτήσεις τους προς τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με την αυθαίρετη διακοπή σύνταξης από απόστρατο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού, ζητούν απάντηση:   

«Ο αντιπλοίαρχος Ε.Α του Π.Ν κ. …, συνταξιοδοτούμενος από το ΓΛΚ„ με την υπ'αριθμ. πρωτοκ. 00020819/28-3-2014 προς τον Γενικό Γραμματέα Γενικής Δ/νσεως Φορολογίας και Εισοδήματος και της αρ.πρωτοκ. 1924/31-3-2014 αίτησης του προς την ΔΟΥ Χανίων-Κισσάμου, τις οποίες σας επισυνάπτουμε και οι οποίες δεν απαντήθηκαν από τις υπηρεσίες σας έως σήμερα, αντιμετωπίζει ανυπέρβλητες δυσκολίες διαβίωσης που του δημιούργησε η μη καταβολή των συντάξεων του, επειδή για λόγους θρησκευτικής συνείδησης δεν καταχωρήθηκε στην ΗΔΙΚΑ Α. Ε/ ΑΜΚΑ. Παρακαλούμε να απαντηθούν οι αιτήσεις του και να δοθεί λύση παροχής των ποσών των συντάξεων που δικαιούται και δεν έλαβε, τη στιγμή που το Μετοχικό Ταμείο Πολ. Ναυτικού δέχεται να του καταβάλλει το πενιχρό μέρισμα που δικαιούται, με χρήση της ταυτότητας και του αριθμού Μητρώου του, λαμβάνοντας υπόψη και την απόφαση Αριθ, ΒΤ-5940/2013 του Β' τριμελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς, της δημόσιας συνεδρίασης της 6.11.2013. Παρακαλούμε να δοθεί λύση σε ότι αφορά την καταβολή συντάξεων στους συνταξιούχους του ΓΛΚ ,οι οποίοι υπήρξαν συνεπέστατοι στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, αλλά για λόγους θρησκευτικής συνείδησης δεν επιθυμούν να λάβουν ΑΜΚΑ και διακόψατε την πληρωμή των συντάξεων τους».

Η απάντηση από τον κ. Σταϊκούρα ήρθε μετά από 21 μέρες. Ο   ιταμός όσο και σκληρός τρόπος με τον οποίο απαντά για έναν συνταξιούχο του Πολεμικού Ναυτικού, από τον οποίο έκοψαν φάρμακα και σύνταξη είναι απίστευτος:
Σε απάντηση της αριθμ. πρωτ. 444/08.07.2014 Αναφοράς, που κατέθεσαν οι βουλευτές κ.κ. Γ. Δημαράς και Γ. Αβραμίδης, σας γνωστοποιούμε τα εξής:
1. Ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (εφεξής Α.Μ.Κ.Α.), καθιερώνεται υποχρεωτικά από 1-6-2009 και εντεύθεν ως ο αριθμός εργασιακής και ασφαλιστικής ταυτοποίησης όλων των πολιτών της Χώρας, σύμφωνα με τα οριζόμενα από το άρθρο 153 του Ν. 3655/2008 (ΦΕΚ Α 58) σε συνδυασμό με τα άρθρα: 64 του Ν 2084/1992 (ΦΕΚ Α 165) όπως έχει συμπληρωθεί από το άρθρο 20§8 του Ν. 2556/1997, 39 του Ν.2676/1999 και 62 του Ν. 3518/2006.
Από την προαναφερθείσα ημερομηνία (1-6-2009) και εφεξής δεν καταβάλλονται συντάξεις από τους ασφαλιστικούς φορείς, ούτε μπορούν να εισπραχθούν μισθοί, παροχές, επιδόματα ή βοηθήματα, να ανανεωθεί η ισχύς των βιβλιαρίων ασθενείας, όπως και να εκδίδονται συνταγολόγια, χωρίς την ένδειξη του Α.Μ.Κ.Α. που αναγράφεται υποχρεωτικά επί των κατά περίπτωση προβλεπόμενων παραστατικών.
Ο Α.Μ.Κ.Α., πρόκειται να αντικαταστήσει τους προγενέστερους αριθμούς μητρώων ασφαλισμένων που τηρούνται στους φορείς της κοινωνικής ασφάλισης, όπως προβλέπεται από το άρθρο 153§6 του Ν. 3655/2008.
Με την υπ'αριθ. οικ 7791/245/Φ80321/30-3-2009 εκδοθείσα ΚΥΑ (ΦΕΚ Β 596), καθορίζεται η διαδικασία απόδοσης του Α.Μ.Κ.Α. στους υπόχρεους για την παραλαβή του, πολίτες μέσω των ΚΕΠ, καθώς και τα δικαιολογητικά που υποβάλλουν κατά την σχετική απογραφή τους».
                                                                                                                                               
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ!!!

Τέτοιο είναι το θράσος τους, ώστε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, διά του Γενικού Διευθυντή Συντάξεων κ. Ντάνου φτάνει στο σημείο να δίνει γραμμές πλεύσεις προς τους Εισαγγελείς!
Δείτε και φρίξτε:
 «Αναστολή σύνταξης στρατιωτικού συνταξιούχου λόγω μη αποδοχής Α.Μ.Κ.Α»
Σε απάντηση στο ανωτέρω σχετικό έγγραφο σας οποίο επισυνάπτεται αναφορά του στρατιωτικού συνταξιούχου κου με AM 12186 με αίτημα την άρση της αναστολής της σύνταξης που λαμβάνει, ένεκα μη αποδοχής του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (A.M.Κ.Α.) με την επίκληση συνειδησιακών λόγων, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (εφεξής A.M.Κ.Α.), καθιερώνεται υποχρεωτικά από 1-6-2009 και εντεύθεν ως ο αριθμός εργασιακής και ασφαλιστικής ταυτοποίησης όλων των πολιτών της Χώρας, σύμφωνα με τα οριζόμενα από το άρθρο 153 του Ν. 3655/2008 (ΦΕΚ Α 58) σε συνδυασμό με τα άρθρα: 64 του Ν 2084/1992 (ΦΕΚ Α 165) όπως έχει συμπληρωθεί από το άρθρο 20§8 του Ν. 2556/1997, 39 του Ν. 2676/1999 και 62 του Ν. 3518/2006.
Από την προαναφερθείσα ημερομηνία (1-6-2009) και εφεξής δεν καταβάλλονται συντάξεις από τους ασφαλιστικούς φορείς, ούτε μπορούν να εισπραχθούν μισθοί, παροχές, επιδόματα ή βοηθήματα, να ανανεωθεί η ισχύς των βιβλιαρίων ασθενείας, όπως και να εκδίδονται συνταγολόγια, χωρίς την ένδειξη του Α. Μ.Κ. Α. που αναγράφεται υποχρεωτικά επί των κατά περίπτωση προβλεπόμενων παραστατικών. Ο Α.Μ.Κ.Α., πρόκειται να αντικαταστήσει τους προγενέστερους αριθμούς μητρώων ασφαλισμένων που τηρούνται στους φορείς της κοινωνικής ασφάλισης, όπως προβλέπεται από το άρθρο 153§6 του Ν. 3655/2008.
…Το ζήτημα της αναστολής καταβολής σύνταξης σε δικαιούχους λόγω μη παραλαβής Α.Μ.Κ.Α. με την επίκληση συνειδησιακών λόγων σε συνδυασμό με την δυνατότητα έκδοσης εισαγγελικής εντολής για την άρση της αναστολής της σύνταξης, πραγματεύεται η υπ' αριθ 365/19-6-2012 γνωμοδότηση του Ε' Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Την ανωτέρω γνωμοδότηση, που υπέπεσε στην αντίληψη της Υπηρεσίας μας και προήλθε μετά από υποβληθέν σχετικό ερώτημα της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, φέρουμε σε γνώση σας για την εκ μέρους σας αξιολόγηση της κατά λόγο αρμοδιότητας και τις τυχόν ενέργειες σας.

δημοσιεύεται και στην "Ελεύθερη Ώρα"





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου