Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

ΙΣΧΥΡΕΣ ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΓΟΙ ΘΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ! ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ Ο "THE BIG ONE" ΜΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ -15 ΚΑΙ -20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ!

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 
Ο μεγάλος χιονιάς που ήδη από τους μετεωρολόγους έχει "βαφτισθεί" ως ο 'THE BIG ONE' θα εισβάλλει στην Ευρώπη από τις 12 Ιανουαρίου....


δίνοντας ισχυρές χιονοθύελλες όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα καιρού Greek-Weather.Org, σε όλη τη βόρεια, κεντρική και ανατολική Ευρώπη ακόμα και σε μηδενικά υψόμετρα, ενώ ισχυρό πολικό ψύχος θα εξαπλωθεί σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο.   Τμήματα του ψύχους αυτούς αλλά και του μεγάλου αυτού χιονιά, θα περάσει και από την Ελλάδα μετά το επόμενο Σαββατοκύριακο, επηρεάζοντας αρχικά τη βόρεια Ελλάδα με χιόνια και μετέπειτα θα φτάσει ως και τη κεντρική χώρα με χιόνια σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.   
Ακόμα τα μοντέλα πρόβλεψης καιρού δεν έχουν ξεκαθαρίσει σε ποιες ακριβώς περιοχές θα χιονίσει στην Ελλάδα μετά τις 15-16 Ιανουαρίου, ωστόσο όπως τονίζει το Greek-Weather.org, φαίνεται να χιονίζει πρώτα στη βόρεια Ελλάδα στις 15-16 του μήνα και μετά στις 17-19 να χιονίζει και στη κεντρική Ελλάδα.   
Το πρώτο κύμα θα επηρεάσει για λίγες ώρες τη βόρεια Ελλάδα μόνο ενώ το δεύτερο και ισχυρότερο κύμα χιονοπτώσεων θα χτυπήσει τόσο τη βόρεια αλλά και κεντρική Ελλάδα.   
Αθήνα και Θεσσαλονίκη προβλέπεται να δουν χιόνι ερώτημα όμως παραμένει πόσο πολύ θα πέσει. Πάντως αρκετά προγνωστικά στοιχεία δείχνουν χιονοθύελλες σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, και αυτό από μόνο του σημαίνει πολύ άγριο χειμωνιάτικο σκηνικό.
Αμερικάνικα μοντέλα πρόβλεψης καιρού αλλά και η ιστοσελίδα πρόβλεψης καιρού Accuweather, συμφωνούν στο ότι ένα χιονιάς βόμβα θα καταλήξει από την Ευρώπη, στην Ελλάδα δίνοντας αρκετές χιονοπτώσεις ακόμα και σε παραθαλάσσια τμήματα.  
 Με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία φαίνεται ότι η χώρα θα χτυπηθεί και αυτή από τον "THE BIG ONE".  Το μόνο σίγουρο είναι πως θα υπάρξουν περιοχές με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, ακόμα και -15 με -20 βαθμούς Κελσίου.
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου