Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΥ ΑΡΝΙΑΚΟΥ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: "Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ 18 ΚΑΙ 19 ΒΑΘΜΟΥΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ. ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ"!!! ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΜΕΡΕΣ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟΥΣ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ!!!

Αυτοί οι μετεωρολόγοι μερικές φορές είναι απίθανοι. Ειδικά ο κ. Αρνιακός είναι και διασκεδαστής με το προσηνές-χαμογελαστό ύφος του. Η δήλωση όμως που έκανε δυο μέρες πριν την έλευση των χιονοπτώσεων στην Αττική ήταν το κάτι άλλο! Είπε λοιπόν ότι "ο χειμώνας ήρθε για να....


μείνει και θερμοκρασίες σαν και αυτές των προηγούμενων ημερών 18 και 19 βαθμούς, θα ξανακάνουμε καιρό να δούμε. Ίσως και μήνες"


Το χιόνι ήρθε, πολύ λιγότερο βέβαια από όσο περίμεναν, η θερμοκρασία έπεσε στους 2 με 3 βαθμούς (στα βουνά πολύ πιο κάτω), αλλά μόλις στα γρήγορα πέρασε το (ψευτο)-κύμα της κακοκαιρίας, η θερμοκρασία άρχισε να ανεβαίνει αλματωδώς και μέσα σε 3-4 μέρες σκαρφάλωσε στους 20 βαθμούς! Έτσι, ήδη εδώ και 2-3 μέρες έχουμε ανοιξιάτικο καιρό στην Αττική, 19 με 20 βαθμούς Κελσίου! Αυτό θα πει πρόβλεψη! Επιστημονική!

2 σχόλια:

  1. Να ήξερε οτι θα καλοκαιριάσει και να μας το έκρυβε λίγο δύσκολο. Δύο πράγματα μπορεί συμβαίνουν: 1) Είναι άσχετος με την επιστήμη Ή/ΚΑΙ 2) Τα μηχανήματα που συμβουλεύεται είναι χαλασμένα. Οι επιστήμες της μετεωρολογίας, της γεωλογίας/σεισμολογίας και των δημοσκοπήσεων θέλουν δυνατούς επιστήμονες με όρεξη για δουλειά και έρευνα. Θέλω να πιστεύω πως είμαστε αρκετά ώριμοι να ξεχωρίζουμε ποιοι είναι οι ικανοί σεισμολόγοι, μετεωρολόγοι και δημοσκόποι και αυτούς να επιλέγουμε να ενημερωθούμε. Αν βασιστήκατε στα λεγόμενα του τότε .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω κανα 2 χρόνια να τον ακούσω να λέει καιρό όχι δηλαδή οτι ο άλλος ο Κολυδάς είναι καλύτερος αλλά τέτοιες κοτσάνες δε λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή