Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! EKΤΑΚΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ-ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ!

Αντί για ευχές η Βασιλική Μονή Δοχειαρίου του Αγίου Όρους έδωσε στην δημοσιότητα μιαν ανακοίνωση που προειδοποιεί για την επερχόμενη...


οργή του Θεού και προτρέπει όσους ακόμη έχουν ακοή να στραφούν σε δακρύρροη μετάνοια! 

Διαβάστε την με προσοχή είναι άκρως επίκαιρη! 

«Ουκ ανατέλλει εξ Ανατολών αρτιφαής αστήρ, την προς Βηθλεέμ οδόν δεικνύων, αλλά ρομφαία δίστομος, οίμοι, ηκονημένη, οργής Κυρίου παντοκράτορος, επί την υβρίστριαν τεταμένη Δύσιν. Οι ουράνιοι άγγελοι την ειρήνην αίρουσιν από της γης, την φονόεσσαν ηρώδειον χείρα ανιέντες επί σφαγάς. Η παγγενής νινευιτική μετάνοια απέδρα και Φινεές ουδείς… 

Αλλ᾽ όσοι πιστοί, προσέλθωμεν προς τον εν πενιχρά τη φάτνη ανακλινόμενον Θεόν ενανθρωπήσαντα, προσκομίζοντες, αντί γηίνων δώρων, δάκρυα μετανοίας, είπως ίλεως γένηται ημίν. Αμήν. Γένοιτο.» 


Και επειδή δεν είναι όλοι εξοικειωμένοι με την αρχαΐζουσα ελληνική γλώσσα παραθέτουμε και μία απόδοση στην δημοτική νεοελληνική: 

«Δεν ανατέλλει από την Ανατολή νέος λαμπρός αστέρας που να δείχνει την οδό προς την Βηθλεέμ, αλλά (αντί γι αυτόν υψώνεται) αλλοίμονο το δίκοπο ξίφος ακονισμένο από την οργή του Παντοκράτορα Κυρίου, επάνω στην εκτεταμένη υβριστική Δύση. Οι ουράνιοι άγγελοι παίρνουν την ειρήνη από την γη ρίχνοντας το φονικό χέρι του Ηρώδη σε σφαγές. Η μετάνοια όλου του γένους όπως των κατοίκων της Νινευή (που φόρεσαν τρίχινους σάκκους και έρριχναν στάχτη στο κεφάλι τους ζητώντας συγχώρεση), έχει αποδράσει και δεν υπάρχει κανείς (σαν τον δίκαιο) Φινεές*. 

Αλλά όσοι είμαστε ακόμα πιστοί ας έλθουμε προς τον Θεό που έγινε άνθρωπος και σαν βρέφος κοιμώμενο βρίσκεται στην ταπεινή φάτνη, φέρνοντας σ΄αυτόν αντί για γήινα δώρα, τα δάκρυα της μετανοίας μας, για να μας λυπηθεί. Ας γίνει έτσι.» 

*Ο Δίκαιος Φινεές ήταν αρχιερέας των Εβραίων εγγονός του Ααρών ο οποίος ἔπαυσε τὸν θυμόν του Θεού, φονεύσας τοὺς ἐνόχους πρωταιτίους της δίκαιης οργής Του. 


Ηellas force

1 σχόλιο:

  1. Η πλειονότητα του λαού δεν ξυπνάει με τίποτα.
    Δεν καταλαβαίνει ότι η πολιτική της Μεταπολίτευσης, που συνεχίζει να
    εγκρίνει με την ψήφο της, την χαντακώνει και την εξαθλιώνει.
    Κανένας λαός δεν μπορεί να σωθεί, αν δεν το θέλει ο ίδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή