Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ! ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: "ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ"! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!

Το νέο αφήγημα της κυβέρνησης είναι ότι τώρα πρέπει να γίνουν άμεσες μειώσεις, γιατί του χρόνου θα πάψουν να υπάρχουν οι συντάξεις (έγινε θέμα και στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του Blue Sky). Έτσι η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ως αναγκαίο κακό τη ραγδαία μείωση των συντάξεων, ακολουθώντας τη γνωστή τακτική των τελευταίων 6 ετών, παίρνουμε νέα μέτρα και ψηφίζουμε τα μνημόνια για να παραμείνει η...


χώρα στο ευρώ! 
Δείτε τι φέρνουν τα καθάρματα της ΄πολιτικής σύμφωνα με το ρεπορτάζ του airetos.gr:
Μεγάλες ανατροπές στις συντάξεις και το εφάπαξ φέρνει η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Όπως αναφέρουν “Τα Νέα” δεν αποκλείεται μείωση σε κύριες συντάξεις άνω των 2.000 ευρώ, καθώς και στις πολλαπλές συντάξεις.

Για τις επικουρικές η πρόταση της κυβέρνησης προβλέπει μειώσεις σε μερίσματα, εφάπαξ και στις επικουρικές συντάξεις άνω των 170 ευρώ.

H μείωση στις υψηλότερες επικουρικές μπορεί να φτάσει το 15%-20%. Ωστόσο στελέχη του υπουργείου Εργασίας τονίζουν ότι καταβάλλεται προσπάθεια η μείωση να είναι μικρότερη.

Η κυβέρνηση θα επιδιώξει την αντικατάσταση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος με κανόνα βιωσιμότητας, ώστε το Ταμείο να μπορεί να χρησιμοποιήσει τα αποθεματικά του.

Το εφάπαξ αναμένεται να μειωθεί κατά 10% και τα μερίσματα 280.000 συνταξιούχων κατά 30%.

Επίσης, η κυβέρνηση με βάση την κλίμακα που θα διαμορφωθεί θα προχωρήσει στον επανυπολογισμό όλων των καταβαλλόμενων συντάξεων πριν από την εφαρμογή των μειώσεων.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταβάλλεται σύνταξη σε όλους τους ασφαλισμένους που έχουν 15 έτη ασφάλισης και να ανέρχεται σε 384 ευρώ.

Από την πλευρά τους, οι δανειστές υποστηρίζουν ότι τα 15 έτη ασφάλισης πρέπει να γίνουν 20 και να θεσμοθετηθούν εισοδηματικά κριτήρια για τη λήψη της βασικής σύνταξης, ειδικά σε περιπτώσεις πρόωρης συνταξιοδότησης μετά το 2019.

Τέλος, προβλέπεται να συγχωνευθούν όλα τα Ταμεία σε έναν φορέα, στον οποίο θα ενταχθούν, αρχικά ως ξεχωριστές διευθύνσεις, όλοι οι κλάδοι κύριας ασφάλισης μισθωτών, αυτοαπασχολουμένων, αγροτών και ναυτικών.

3 σχόλια:

  1. Δεν ευθύνονται οι πολιτικοί.
    Την αποκλειστική ευθύνη φέρνει η πλειονότητα του λαού
    που τους ψηφίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανεις λαθος. Την αποκλειστικη ευθυνη φερνουν ολα τα κοπροβουλευτοσκυλα που εχουν περασει. Και δεκα να τους ψηφισουν θα βρουν τροπο να κυβερνησουν και να πανηγυρισουν,γιατι ειναι για τα πανηγυρια. Για τα λεφτα που εξαφανησαν απο τα ταμεια δεν μιλαει κανεις. Στις τραπεζες ξερουν να χωνουν δις και να μας τα χρεωνουν, τα ταμεια γιατι δεν τα ενισχυουν; Κοβουν τις συνταξεις που πληρωνουμε εμεις και μονο εμεις. Δεν ειναι λεφτα του κρατους. Τα εξαφανισαν και μας απειλουν. Ολοι τους εκτελουν εντολες. Εξαφανησαν το χρηματηστηριο, τα ταμεια, εκλεισαν εργοστασια, καταστηματα, ανεργια στο 50% και φταιει ο κοσμος που εναι ευκολοπιστος; Σου θυμιζω οτι τα μνημονια και ο ενφια καταργηται. Ο μισθος θα παει 750 ευρω και το ΟΧΙ εγινε ΝΑΙ. Κρεμαλα και δεσμευση χρειαζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή