Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ... ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΦΥΛΛΑ ΠΟΡΕΙΑΣ...!!! Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΝΕΑ ΝΟΤΑΜ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ, ΛΗΜΝΟ, ΨΑΡΑ, ΧΙΟ, ΑΓΙΟ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ, ΣΑΜΟ, ΙΚΑΡΙΑ, ΤΗΛΟ, ΧΑΛΚΗ, ΜΕΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ...!!!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΩΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΛΕΜΕ «ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΓΓΟΛΟΙ» ΚΑΙ ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΕΥΧΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗ ΜΑΖΙ...

ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΑΝ ΜΕ ΝΟΤΑΜ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΑΠΑΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΤΑΜ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ...;; ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΑΝΗΛΘΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΣΠΑΣΟΥΝ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΑ ΒΡΗΚΑΝ ΠΑΛΙ ΛΑΘΟΣ ΩΡΑ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΕΘΝΟΣ...

Η Τουρκία κάνει ότι μπορεί για να ανεβάσει το θερμόμετρο στα ελληνοτουρκικά και στο Αιγαίο. Και όσο η Αθήνα ορθώς δεν αντιδρά με βάση το ένστικτο αλλά τη λογική, τόσο η Άγκυρα ανεβάζει τους τόνους,αμφισβητωντας τα πάντα στο Αιγαίο.

Η Τουρκία εξέδωσε συνολικά 8 ΝΟΤΑΜ (Α5670/5671/5725/5726/5736/ 5738/5915/5946), σε απάντηση αντίστοιχων ελληνικών, οι οποίες ισχύουν από 4 Ιαν έως 29 Φεβ 16 με τις οποίες:

•Ισχυρίζεται, μνημονεύοντας ένα σημείο στη θαλάσσια περιοχή Ανατολικά της Μεγίστης, ότι τα Ελληνοτουρκικά σύνορα παραμένουν αδιευκρίνιστα και δεν έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των 2 χωρών.

•Κατηγορεί την Ελλάδα ότι εκδίδοντας ΝΟΤΑΜ που αφορούν περιοχές του Αιγαίου, παραβιάζει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης και αφορούν την αποστρατικοποίηση των νήσων (Σαμοθράκη, Λήμνος, Άγιος Ευστράτιος, Ψαρά, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Τήλος, Χάλκη και Μεγίστη), τα οποία με βάση τους τουρκικούς ισχυρισμούς δεν θα έπρεπε να περιλαμβάνονται σε καμία στρατιωτική δραστηριότητα.

•Αμφισβητεί την αρμοδιότητα της Ελλάδας για έλεγχο του εναερίου χώρου μέχρι τα 10 ναυτικά μίλια, ισχυριζόμενη ότι αναγνωρίζει μόνο τα 6 ν.μ. και ως εκ τούτου δεν υποχρεούται να καταθέτει σχέδια πτήσης.
Χρειάζεται προσοχή,εγρήγορση και σίγουρα ψυχραιμία για ν αντιμετωπιστεί η Τουρκία. Πνιγμένη στα προβλήματα που το αχτύπητο δίδυμο Ερντογάν -Νταβούτογλου,μόνοι τους προκάλεσαν,έχοντας ανοίξει μέτωπα παντού πιθανότατα θα αναζητήσει ένα σωσίβιο στο Αιγαίο. 
ΑΝΤΕ ΡΕ ΚΟΠΕΛΙΤΣΕΣ ΝΑ ΞΕΜΟΥΔΙΑΣΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΞΙ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ... ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ...
onalert.gr (το διαβάσαμε στο stoxos.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου