Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

ΧΑΜΟΣ! Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ! ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ!

Αρνητικές εντυπώσεις προκάλεσε ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης κατά την ρίψη του συμβόλου της πίστεως, χθες στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι, επειδή έδωσε στον Πρόεδρο Δημοκρατίας τον σταυρό για να...

τον ρίξει στο νερό! Με αφορμή το γεγονός, ο γνωστός εκκλησιαστικός δημοσιογράφος Σωτήρης Τζούμας απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (την οποία έχει αναρτήσει και στο διαδίκτυο). 
Ιδού τι αναφέρει στην επιστολή του:

Προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο...
Μακαριώτατε, με όλο το σεβασμό στο αξίωμά σας, θέλω να σας ρωτήσω αν θα αφήσετε να περάσει έτσι-- αβρόχοις ποσίν-- το κανονικό παράπτωμα και η πρόκληση που διέπραξε ο υφ´υμάς Μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης,κατά την ρίψη του συμβόλου της πίστεώς μας, του Ιερού Σταυρού, στην Δεξαμενή στο Κολωνάκι;
Από πού άντλησε,άραγε, το δικαίωμα να παραχωρίσει το δικό του Αρχιερατικό προνόμιο να ρίψει τον Σταυρό προς Αγιασμό των υδάτων, στον Πρόεδρο, στον Πρωθυπουργό και στον Δήμαρχο Αθηναίων; Θού Κύριε φυλακήν τω στόματί μου!
Μα τί έχει πάθει τελικά η Εκκλησία;
Έχει γίνει ουρά της εξουσίας;
Την φοβάστε;
Αν ναί,βγείτε να το πείτε για να το πάρουμε κι εμείς απόφαση!
Αν όχι, τότε να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα! Και να επιπλήξετε μερικούς που έφτασαν να είναι Ιεράρχες της Εκκλησίας μας και δεν γνωρίζουν ακόμη το τυπικό και την τάξη! Αρκετά πια με τους νενέκους της πολιτικής και της.... Εκκλησίας! Φεύ!
Ντροπή και αίσχος!!

2 σχόλια:

  1. Πάλι καλά που δεν τον έδωσε στον Τσιπρανδρέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός έλεγε πολλές δεκάδες χρόνια πριν
    ότι θα φθάσουμε σε σημεία και τέρατα:

    ''Θα έρθει καιρός κατά τον οποίο
    οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και οι ασεβέστεροι όλων"

    ΑπάντησηΔιαγραφή