Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΟΑΚΑ


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”

Σάλο έχουν προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Χαλανδρίου οι ...

δηλώσεις του προπονητή Τάσου Νικητόπουλου, της καλαθοσφαιρικής ομάδος “Προμηθέας Χαλανδρίου” της Β΄ Εθνικής κατηγορίας, στη μεγάλη διαδικτυακή σελίδα SPORT 24. Μια εκ βαθέων εξομολόγηση του άξιου προπονητή, την οποία αναδείξαμε Πανελλαδικά την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2014 στην εφημερίδα “Ελεύθερη Ώρα”, στο άρθρο με τίτλο: “Τα μνημόνια σκοτώνουν τον αθλητισμό”.

Σε αυτήν την εκ βαθέων εξομολόγηση ο κ. Νικητόπουλος κατήγγειλε μεταξύ των άλλων:
«…Η περσινή σεζόν μας άφησε εκτεθειμένους και οικονομικά αλλά και ψυχολογικά, όταν ουδείς πλην ελαχίστων αναγνώρισε το τι είχαμε καταφέρει. Φέτος περιμέναμε περισσότερη ανταπόκριση. Αντ' αυτού η ομάδα αντιμετωπίζεται χειρότερα ίσως και από την πρώτη μου σεζόν, προ εξαετίας, όταν αγωνιζόταν στην Β' ΕΣΚΑ. Οι τοπικοί φορείς, οι άνθρωποι της πόλης, οι επιχειρηματίες λάμπουν δια της απουσίας τους, με την διοίκηση του Προμηθέα να φαίνεται ανήμπορη να αντιδράσει. Η ομάδα τιμά το Χαλάνδρι, φέρνοντας το αγωνιστικά στο υψηλότερο επίπεδο που έχει εμφανιστεί ποτέ στο παρελθόν ομάδα του και όμως κανείς από την τοπική αυτοδιοίκηση που θα μπορούσε να διαφημιστεί μέσα από την επιτυχίες μας, δεν ασχολείται.
Για όσους δεν ξέρουν, συνεχίζουμε να κάνουμε προπονήσεις σε ένα γήπεδο που δεν έχει άδεια, δεν έχει εδώ και ένα μήνα και αποδυτήρια, έχει μονίμως σπασμένα παράθυρα και παρκέ που με την πρώτη βροχή φουσκώνει. Παίζουμε σαν γηπεδούχοι, δύο χρόνια πλέον, σε ένα γήπεδο όπου δεν κάνουμε προπονήσεις. Η μοναδική πηγή εσόδων της ομάδας μας, οι ακαδημίες δεν μπορούν να κάνουν προπονήσεις ούτε στο ανοιχτό γήπεδο, στο οποίο δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός και οι ώρες αξιοποίησης του κλειστού γυμναστηρίου αντί να έχουν αυξηθεί με βάση και τις επιτυχίες αλλά και τις ανάγκες της ομάδας, μειώνονται. Μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση, οι τοπικοί παράγοντες, οι επιχειρηματίες της πόλης δεν έχουν αγκαλιάσει τις προσπάθειες μας….».

Έτσι, η παρέμβασή μας, όπως προείπαμε, προκάλεσε σάλο στο Χαλάνδρι. Τα τηλέφωνα που δεχθήκαμε ήταν πάρα πολλά. Μεταξύ αυτών, και του πρώην Αντιδημάρχου Χαλανδρίου Ηλία Ντάβαρη, ο οποίος μας απέστειλε την παρακάτω επιστολή και την οποία την παρουσιάζουμε αυτούσια:  
«Διετέλεσα Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου αθλητικού – πολιτιστικού οργανισμού “Ευριπίδης” από τον Ιανουάριο του 2011 έως τον Νοέμβριο του 2013 οπότε και με απόφαση του πρώην Δημάρχου Κουράση καταργήθηκε το Νομικό Πρόσωπο.
Είχα υπό την διοίκησή μου τα αθλητικά κέντρα “Ν.Πέρκιζας”, “Μ.Παπαδάκης” και “Ασημακόπουλου”. Ειδικά για το αθλητικό κέντρο “Μ.Παπαδάκης”, στο οποίο αναφέρεται ο προπονητής καλαθόσφαιρας της ομάδας του “Προμηθέα Χαλανδρίου”, δεν ανήκει στο Δήμο, διότι το μεν οικόπεδο ανήκει στον ΟΣΚ (Όμιλο Σχολικών Κτιρίων), το δε κλειστό γυμναστήριο το κατασκεύασε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Απλά είχε παραχωρηθεί στον Δήμο για την εξυπηρέτηση των Δημοτών. Σαν Δήμος δεν είχαμε καμιά νομή. Πλην όμως, για την εύρυθμη λειτουργία του, δαπανούσαμε αρκετά χρήματα.
Όπως, για την συντήρησή του και για την αποκατάσταση διαφόρων ζημιών. Ώστε, οι ομάδες του Κάτω Χαλανδρίου να έχουν έναν αθλητικό χώρο για την προπόνηση τους και την διεξαγωγή των αγώνων τους.
Ωστόσο, μέχρι τον Απρίλιο του 2013 όλα πήγαιναν μια χαρά, παρ΄ όλες τις δυσκολίες.
Και οφείλω να σημειώσω, ότι καμιά αθλητική εγκατάσταση στην Αττική δεν είχε άδεια λειτουργίας για χρήση, ακόμα και το ΟΑΚΑ.   
Τότε τον Απρίλιο του 2013 προέκυψε από την Περιφέρεια, ζήτημα αδειοδότησης των αθλητικών χώρων. Προσωπικά, έκανα τα αδύνατα δυνατά πραγματοποιώντας όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές (ιατρούς, απινιδωτές, W.C κλπ). Όμως στατική μελέτη, δεν είχα. Έπρεπε, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να φροντίσει. Αλλά κι αυτή τι να κάνει σε ξένη κατασκευή, χωρίς να έχει τα σχέδια από την Γ.Γ.Α. Τα είχαν γράψει όλα στα παλιά τους παπούτσια.
Παρ΄ όλα ταύτα, μέχρι τις 31 Μαίου 2014 είχα λάβει κοινή υπουργική απόφαση για την παράταση και αδειοδότηση λειτουργίας όλων των αθλητικών χώρων. Έτσι, μέχρι τότε γίνονταν απρόσκοπτα οι προπονήσεις και οι αγώνες.
Τώρα από εκεί και πέρα τι ακριβώς δεν έγινε και φτάσαμε σ΄ αυτό το χάλι, δεν μπορώ να το ξέρω. Υπεύθυνοι είναι η νέα αλλά και η παλαιά Δημοτική Αρχή Χαλανδρίου.
Τελικά είναι κρίμα να βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση οι αθλητικοί χώροι του Δήμου και να απαγορεύεται στη νεολαία της πόλεώς μας να βρει υγιείς διεξόδους. Μέσα στα τόσα προβλήματα που τις έχουν φορτώσει οι κυβερνώντες».     


Κλείνοντας, να προσθέσουμε πως δυστυχώς αυτή είναι η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αθλητισμός της χώρας μας. Τα μνημόνια της δυστυχίας και της δουλικότητας, σκοτώνουν και τον αθλητισμό. Από τη στιγμή που ταυτόχρονα, μεγάλα αθλητικά κέντρα της Πατρίδος μας, μετατρέπονται σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και παράνομων μεταναστών, οι οποίοι σφάζονται μεταξύ τους!!!                        

1 σχόλιο:

  1. Η Ελλάδα των μνημονίων είναι χώρα εξαθλίωσης.
    Η πλειονότητα όμως των Ελλήνων κοιμάται ήσυχη λες και ζει
    σε χώρα παραδείσου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή