Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ Β. ΚΟΡΕΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΜΕ ΒΟΜΒΑ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ! ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΜΒΑ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΛΟΙ;

Η βόμβα υδρογόνου, όπως λέγεται, αναπτύχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 50, και από την Αμερική και από την Ρωσία, και μέχρι...


σήμερα αποτελεί ίσως το ισχυρότερο όπλο μαζικής καταστροφής στον πλανήτη. Γνωστή διεθνώς και ως H-Bomb (Hydrogen Bomb), συγκριτικά είναι 100 έως και 1.000 φορές πιο καταστροφική απ’ ό,τι μια απλή ατομική βόμβα σχάσης.

Η πρώτη έκρηξη βόμβας υδρογόνου έγινε στις 31 Οκτωβρίου (1η Νοεμβρίου τοπική) 1952 στην ατόλη Enewetak, στα Νησιά Μάρσαλ (Marshall) του Ειρηνικού ωκεανού από τις ΗΠΑ. Στις 12 Αυγούστου στη Σοβιετική Ένωση πραγματοποιείται η πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνου.

Στις 30 Οκτωβρίου του 1961 οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν την μεγαλύτερη μέχρι τώρα βόμβα αυτού του είδους, σε ένα νησί κοντά στον Βόρειο Πόλο, με ισχύ 57 εκατομμυρίων τόνων δυναμίτη, η οποία όπως αναφέρουν οι τότε πηγές έγινε αισθητή μέχρι και την Σκανδιναβία, ενώ μπορούσε να προκαλέσει εγκαύματα τρίτου βαθμού σε απόσταση… 100 χιλιομέτρων. Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, η βόμβα αυτή ήταν 3.800 φορές πιο ισχυρή από την βόμβα της Χιροσίμα, στοιχείο που δείχνει την τεράστια καταστροφική δύναμη της βόμβας υδρογόνου.

Οι μέχρι τώρα δοκιμές (τρεις στον αριθμό) ατομικών βομβών της Βόρειας Κορέας δεν είχαν ανησυχήσει ιδιαίτερα την διεθνή κοινότητα. Όμως οι βόμβες υδρογόνου οι οποίες μπορούν να είναι και μικρές σε μέγεθος με απίστευτα καταστροφικά αποτελέσματα οδηγούν πλέον όλους να στρέψουν με μεγαλύτερη προσοχή τα μάτια τους στην χώρα του ικανού για όλα δικτάτορα.

Πάντως δεν λείπουν και οι σκεπτικιστές οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η έκρηξη ενός τέτοιου όπλου θα είχε πολύ πιο έντονα φαινόμενα, ακόμα και αν έγινε υπόγεια, και όχι αυτό που τελικά έγινε αισθητό στην συγκεκριμένη έκρηξη που αντιστοιχεί σε μία τυπική δοκιμή ατομικής βόμβας. Μάλιστα κάποιοι αναλυτές κάνουν λόγο για μία «υβριδική» κατασκευή μιας πιο ισχυρής ατομικής βόμβας, στην περιοχή των 50 κιλοτόνων, στην οποία ο Κιμ βρήκε την ευκαιρία να την «διαφημίσει» ως βόμβα υδρογόνου.

Ενώ δεν λείπουν και οι πιο ψύχραιμες φωνές οι οποίες υποστηρίζουν ότι ο πονηρός δικτάτορας εκμεταλλεύθηκε τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ για να ανακοινώσει δύο ώρες αργότερα την υποτιθέμενη δοκιμή της βόμβας υδρογόνου που έχει κατασκευάσει.


tribune.gr, το διαβάσαμε από το thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου