Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

ΞΑΝΑΡΧΙΣΕ Ο "ΠΟΛΕΜΟΣ"! ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: "ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ..."

Χολαργός, 31 Δεκεμβρίου 2015
Αριθ.πρωτ.: 29092
Κύριε Τίγκα,
Είναι αλήθεια λυπηρό το γεγονός ότι για ακόμα μια φορά προσπαθείτε να παραπλανήσετε του πολίτες του Δήμου μας και να δημιουργήσετε....

εντυπώσεις, εκδίδοντας δελτίο τύπου με τον βαρύγδουπο τίτλο "Βιομηχανία Αναθέσεων" και βεβαίως «Σπατάλες, σπατάλες, σπατάλες Νο3».
Σε απάντηση λοιπόν των ερωτημάτων σας, σας ενημερώνω για τα παρακάτω:
Οι τοπογραφικές αποτυπώσεις αφορούν ανάγκες του Δήμου για τροποποιήσεις σχεδίου πόλεως (π.χ. αποδοχές κληροδοτημάτων), νομιμοποιήσεις αυθαίρετων κατασκευών, έκδοση οικοδομικών αδειών από την Υπηρεσία Δόμησης, αλλαγές χρήσης για κτίρια εκπαίδευσης, μελέτες διαχείρισης κοινόχρηστων χώρων πρασίνου όπου υπάρχουν γήπεδα, θέατρα κλπ. (π.χ. πάρκο Παπάγου-Κηποθέατρο, κοιμητήριο Χολαργού, ανοιχτό γήπεδο Κύπρου κ.α.), που λειτουργούν παράτυπα  χωρίς άδειες λειτουργίας.
Επίσης, η ύπαρξη μελετών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορεί ο Δήμος μας να κινηθεί σε αναζήτηση χρηματοδοτήσεων, και οι τοπογραφικές αποτυπώσεις απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάθεση της κύριας μελέτης.
Όσον αφορά στο γιατί δεν παίρνουμε τα στοιχεία από τη  Γεωγραφική Υπηρεσία του Στρατού και το Google Earth, είναι πραγματικά αστείο το ερώτημά σας. Μετά από τα τόσα χρόνια που ασχολείστε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι δεν είναι επιστημονικά αποδεκτά καθώς απευθύνονται σε οφθαλμοχαράκτες και όχι σε εξαρτημένες συντεταγμένες σημείων.  Εσείς αλήθεια αν θέλατε να χτίσετε ένα σπίτι θα παίρνατε τις τοπογραφικές αποτυπώσεις από τις παραπάνω υπηρεσίες;
Τέλος σε απάντηση του ερωτήματός σας γιατί δεν αναλαμβάνει το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας τις τοπογραφικές αποτυπώσεις, γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι δεν υπάρχει το απαραίτητο σε αριθμό δυναμικό,  για να στελεχωθεί χωριστό τμήμα μελετών, το οποίο θα απαιτούσε τουλάχιστον 10 άτομα για να ανταποκριθεί στις ανάγκες σύνταξης όλων των προϋπολογισθέντων μελετών.  Ο Δήμος μας διαθέτει έναν Τοπογράφο Μηχανικό πλήρους ωραρίου και έναν ο οποίος εργάζεται τρεις ημέρες την εβδομάδα.
Αυτοί οι δύο τοπογράφοι σε συνεργασία με τους υπόλοιπους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας  συντάσσουν μελέτες ύψους 800.000 ευρώ περίπου, οι οποίες θα βοηθήσουν στην κατασκευή αντίστοιχων έργων του Τεχνικού Προγράμματος (75 τέτοιες μελέτες συντάχθηκαν μόνο μέσα στο 2015). Επίσης οι ίδιοι μηχανικοί επέβλεψαν έργα και μελέτες  του Τεχνικού Προγράμματος 2015 και έχουν εκπονήσει αρκετές τοπογραφικές μελέτες.
Επιπλέον και πάντα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού απευθύνθηκε για τη σύνταξη των τοπογραφικών αποτυπώσεων στο Δήμο Αθηναίων, αλλά δεν μπόρεσαν να μας εξυπηρετήσουν λόγω φόρτου εργασίας.
Τέλος σας ενημερώνω ότι όσον αφορά στις τοπογραφικές μελέτες, ο Δήμος μας εξασφάλισε σχεδόν σε όλες μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων.

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού


Ηλίας Αποστολόπουλος

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς ο δήμαρχος δεν πείθει.Επαναλαμβάνει την απάντησή του προς τον κ.Στάικο καθώς και την σχετική απάντηση που η κα Αρβανίτη έστειλε στον τύπο.
    Δυστυχώς οι οικογένειες των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας----όχι μόνον οι στηριζόμενες από την κοινωνική υπηρεσία---αυξάνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή