Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ "14 ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ"

Χολαργός, 2 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απάντηση Δημάρχου σε επιστολή του κ. Κουγιουμτόπουλου με θέμα:
«Αυτές είναι οι 14 εγκαταλελειμμένες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Παπάγου – Χολαργού»

Κύριε Κουγιουμτζόπουλε,
Σε απάντηση της επιστολής σας με θέμα «Αυτές είναι οι 14 εγκαταλελειμμένες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Παπάγου – Χολαργού», καταρχήν δεν θα έπρεπε να αποκαλείτε το Δήμο ως δικό μου....

και του Προέδρου του ΔΟΠΑΠ, κ. Τράκα. Είναι η πόλη όλων μας και εσάς του ίδιου, θέλω να πιστεύω.
Όσον αφορά τώρα στο θέμα που θίγετε, επίσης θέλω να πιστεύω ότι τα λάθη που έχετε κάνει στην καταγραφή των αθλητικών εγκαταστάσεων είναι για λόγους εντυπωσιασμού και όχι από άγνοια.
Τι εννοώ.
-          Τα αναφερόμενα από εσάς γήπεδο Τοξοβολίας (No 8) και γήπεδο βοηθητικού ποδοσφαίρου (No 13, όπου μάλλον βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου θα εννοείτε), είναι ακριβώς ο ίδιος χώρος. Από όσο θυμάμαι εδώ και αρκετά χρόνια ο παραπάνω χώρος έχει παραχωρηθεί στον Γυμναστικό Αθλητικό Σύλλογο Χολαργού για το άθλημα της τοξοβολίας και δεν χρησιμοποιείται ως βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου.
-          Στη Σωρανού του Εφεσίου και Νευροκοπίου (Νο 2) δεν υπήρξε ποτέ γήπεδο, αλλά πίστα skateboard,  χώρος ο οποίος με ενέργειες του ΔΟΠΑΠ διαμορφώνεται σε γήπεδο mini tennis.
-          Γήπεδο μπάσκετ στην οδό Ευτέρπης (Νο 7), μήπως εννοείτε μέσα στο εγκαταλελειμμένο σχολείο, το οποίο δεν ανήκει στο Δήμο μας, αλλά στις Κτιριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ), χώρο που επιθυμούμε να γίνει Δημοτικό Σχολείο;

Κύριε Κουγιουμτζόπουλε,
Ο αθλητισμός είναι μια από τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής και το έχουμε δείξει από την αρχή της θητείας μας, στηρίζοντας τους αθλητικούς συλλόγους, αυξάνοντας την επιχορήγηση προς αυτούς και δίνοντάς τους μια θέση στο Δ.Σ. του ΔΟΠΑΠ. Επίσης διοργανώνοντας νέες αθλητικές δραστηριότητες (ποδηλατικός γύρος, αγώνας δρόμου πόλης 5 και 10 χλμ.) και έχοντας κάνει αρκετά  έργα και παρεμβάσεις σε διάστημα μόλις  17 μηνών, στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης μας, αλλά και έχοντας προγραμματίσει ήδη πολλά ακόμα. Συγκεκριμένα:

1.       Ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ επί της οδού Κύπρου. Έχουν επισκευαστεί ήδη οι κερκίδες και ξεκίνησαν οι εργασίες επισκευής του δαπέδου και επίστρωσής του με νέο ελαστομερή ακρυλικό τάπητα. Επίσης θα τοποθετηθούν νέα ταμπλό και στεφάνια στις υπάρχουσες μπασκέτες.
2.       Κλειστό γήπεδο μπάσκετ Παπάγου. Έχει ανακατασκευαστεί το παρκέ του γηπέδου και έχει τοποθετηθεί νέος ηλεκτρονικός πίνακας, καθώς και προστατευτικά εσωτερικά των εξέδρων. Επίσης έχουν προγραμματιστεί εργασίες στα αποδυτήρια του 1ου ορόφου, καθώς και αποκατάσταση άλλων φθορών.

3.       Κλειστό Γυμναστήριο Α. Τρίτσης στο Χολαργό. Έχει τοποθετηθεί νέος ηλεκτρονικός πίνακας, έχει αγοραστεί νέα μικροφωνική εγκατάσταση, έχει γίνει διαγράμμιση για δημιουργία δεύτερου γηπέδου βόλεϊ και έχουν γίνει αρκετές εργασίες αποκατάστασης φθορών, όπως επισκευή υγρομόνωσης οροφής, χρωματισμοί, κ.α.
4.       Κατασκευάστηκαν δύο γήπεδα mini tennis στο χώρο που αναφέρετε ως εγκαταλελειμμένο γήπεδο, στη συμβολή των οδών Σωρανού  του Εφεσίου και Νευροκοπίου.

5.       Ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ στο Αθλητικό Κέντρο Χολαργού. Τοποθετήθηκε νέος ελαστομερής ακρυλικός τάπητας και έγιναν και άλλες εργασίες, όπως χρωματισμοί και στήριξη τοιχίων, χρωματισμοί ιστών κ.α.
6.       Ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ επί της οδού Κλειούς. Τοποθετήθηκε νέος ελαστομερής ακρυλικός τάπητας, τοποθετήθηκαν νέα ταμπλό στις μπασκέτες και νέα στεφάνια με έλασμα (προδιαγραφές FIBA). Μέσα στην εβδομάδα ξεκινούν ηλεκτρολογικές εργασίες και θα ακολουθήσουν εργασίες επισκευής της περίφραξης.

7.       Γήπεδο Ποδοσφαίρου επί της οδού Κύπρου.
Όπως πάρα πολύ καλά γνωρίζετε είναι ένα έργο που είχαμε σε προτεραιότητα και για το οποίο απευθυνθήκαμε στην Περιφέρεια Αττικής, η οποία τελικά δέχτηκε να το χρηματοδοτήσει και το έχει εντάξει στον προϋπολογισμό της  (κόστος 800.000,00 ευρώ).

8.       Στίβος στο Αθλητικό Κέντρο Χολαργού και στίβος στο Αθλητικό Κέντρο Παπάγου.
 Όπως σας απαντήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι στα σχέδιά μας να γίνουν παρεμβάσεις και στους δύο χώρους και ήδη έχει δοθεί εντολή στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να ξεκινήσει την τεχνικοοικονομική μελέτη για να ενταχθεί άμεσα στον προϋπολογισμό μας.
9.       Πίστα ποδηλάτων Λ. Τσακού
Εδώ και αρκετά χρόνια (πρώην Δήμος Χολαργού) έχει σταματήσει η λειτουργία της, λόγω του ότι δεν τηρούνταν οι κανόνες ασφάλειας και είχαν γίνει πολλά ατυχήματα. Θέλω να πιστεύω πως έχετε πάει στο χώρο και έχετε δει πως δεν υπάρχει πλέον τίποτα το οποίο να σχετίζεται με πίστα ποδηλάτων.



10.   Γήπεδο Τένις επί της οδού Κλειούς.
Η ανακατασκευή του έχει ήδη ενταχθεί σε εργολαβία του Δήμου και περιλαμβάνει την τοποθέτηση ελαστομερούς ακρυλικού τάπητα, χρωματισμούς ιστών, περιμετρικού τοιχίου, κ.α.

11.   Γήπεδο ποδοσφαίρου Μαρκ Μαρσώ επί της οδού Φανερωμένης. Έχουν ήδη γίνει εργασίες για τη στατική επάρκεια των κτιρίων και των κερκίδων της εγκατάστασης, έχουν χρωματιστεί τα κιγκλιδώματα, έχει γίνει συντήρηση πυλώνων και αντικατάσταση προβολέων, καθώς και διευθέτηση ομβρίων υδάτων. Επίσης έχει γίνει επισκευή και συντήρηση του χλοοτάπητα και συνεχίζονται τα έργα με σκοπό την αποκατάσταση φθορών, όπως  για τα φθαρμένα τμήματα του ταρτάν και πολλά άλλα, τα οποία δεν σας αναφέρω για να μην σας κουράσω.

12.   Ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και τένις στο Αθλητικό Κέντρο Παπάγου (οδός Νευροκοπίου). Έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2016 του ΔΟΠΑΠ η ανακατασκευή τους.

13.   Γήπεδα μπάσκετ στην πλατεία Φλωρίνης. Έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2016 του ΔΟΠΑΠ η ανακατασκευή τους.
14.   Γήπεδο μπάσκετ επί της οδού Ναυαρίνου. Έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2016 του ΔΟΠΑΠ η ανακατασκευή του.
15.   Αθλητικές εγκαταστάσεις σχολείων. Έχουν γίνει ήδη αρκετές παρεμβάσεις, όπως ανακατασκευή του ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ και του ανοιχτού γηπέδου βόλεϊ στο Λύκειο Παπάγου, ηλεκτρολογικές παρεμβάσεις στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου Χολαργού και το κλειστό του Λυκείου Παπάγου, κ.α.
Επίσης όποτε έχει ζητηθεί η συνδρομή του Δήμου σε προβλήματα των αθλητικών εγκαταστάσεων των σχολείων μας, έχουμε ανταποκριθεί αμέσως.
16.   Σύντομα θα τοποθετηθούν όργανα γυμνασιακής εξωτερικού χώρου σε 4 σημεία του Δήμου μας.
17.   Αδειοδοτήθηκαν με ενέργειες της δημοτικής αρχής τα δύο γήπεδα ποδοσφαίρου (΄Μ. Μαρσώ και γήπεδο Αθλητικού Κέντρου Χολαργού) και τα δύο γήπεδα μπάσκετ (Παπάγου και Χολαργού), κάποια από τα οποία για πρώτη φορά.

Κύριε Κουγιουμτόπουλε,

Νομίζω πως δεν χρειάζεται να σας αναφέρω άλλα,  για να κατανοήσετε το ενδιαφέρον μας για τον αθλητισμό της πόλης μας.
Σίγουρα υπάρχουν και αθλητικές εγκαταστάσεις που για αρκετά χρόνια (και πριν από τη συνένωση των δύο δήμων) είναι στην ίδια κατάσταση, χωρίς καμία βελτίωση. Έχετε υπομονή όμως και κάντε μια βόλτα να δείτε μόνος σας τα όσα έχουν γίνει έως τώρα.
Σας επισυνάπτω και μερικές φωτογραφίες για να διαπιστώσετε τα όσα σας λέω, καθώς και σας παραπέμπω και στην εργολαβία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, ύψος περίπου 180.000,00 ευρώ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ηλίας Αποστολόπουλος

Δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού

1 σχόλιο:

  1. Ε, είπα και εγώ, δεν θα στείλει φωτογραφίες;
    Το ερώτημα τώρα για τον Χάρη, οι φωτό είναι από αυτές με τα μοντέλα, από τις συνεστιάσεις ή από τα διάφορα πάρτυ στην περιοχή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή