Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΑ HOT SPOTS! ΧΑΜΟΣ ΣΕ ΣΙΝΔΟ ΚΑΙ ΚΩ!

Φωτιές από λάστιχα, βράχοι στους δρόμους, μολότοφ και πετροπόλεμος...

με την αστυνομία συνθέτουν το εκρηκτικό κλίμα στο χωριό Πυλί - Αποκλεισμένος ο δρόμος προς το στρατόπεδο - «Ακραία στοιχεία» χαρακτηρίζουν αυτούς που αντιδρούν Βίτσας, Πετρόπουλος - Δήμαρχος Κω στο protothema.gr: Κάνω έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να εξετάσει τις προτάσεις - Απειλούν να καταλάβουν την Κυριακή και το χώρο του hot spot στη Σίνδο κάτοικοι της περιοχής
Μεγάλη ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στην Κω στο στρατόπεδο που αναμένεται να δημιουργηθεί hot spot. 

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα κάτοικοι του νησιού έχουν ανάψει φωτιές στο σημείο και έχουν αποκλείσει το δρόμο για την πρόσβαση στην περιοχή. Για προληπτικούς λόγους στην περιοχή έχουν σπεύσει και Πυροσβεστικές Δυνάμεις κατά τις πληροφορίες των τοπικών μέσων.  

Οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές της κατάστασης που επικρατεί, με τους εξαγριωμένους κατοίκους να έχουν ρίξει στο δρόμο ακόμη και μεγάλους βράχους για να αποκλείσουν τον δρόμο. 

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου, όπως μεταδίδει το «Βήμα της Κω».

Ειδικότερα, πριν από λίγη ώρα σημειώθηκε συμπλοκή  ανάμεσα σε κατοίκους και ΜΑΤ, όταν αρκετοί κάτοικοι ανέβηκαν στην είσοδο του στρατοπέδου (όχι από την κεντρική πύλη, αλλά από πλάγια) και ήρθαν αντιμέτωποι με την αστυνομία. Οι κάτοικοι πέταγαν πέτρες και μολότοφ στα ΜΑΤ και εκείνοι απαντούσαν με δακρυγόνα, χωρίς ευτυχώς να έχει σημειωθεί κάποιος τραυματισμός. 

Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός ατόμου. Έπειτα από έντονες διαμαρτυρίες πολιτών ο άντρας αφέθηκε ελεύθερος. 

Τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας, όσο και ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega, χαρακτήρισαν ακραία στοιχεία όλους αυτούς που αντιδρούν. 

Όπως μεταδίδει αυτή την ώρα το «Βήμα της Κω» κάτοικοι του Πυλίου, από νωρίς το πρωί βρίσκονται στο δρόμο που οδηγεί στο στρατόπεδο (στην Λίμνη) και εμποδίζουν οποιονδήποτε θέλει να πλησιάσει προς την περιοχή. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε πριν από λίγο το Mega κάποιοι από αυτούς προσπαθούν ακόμη και να αποσπάσουν τα κινητά τηλέφωνα από τους φαντάρους.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο όταν έφτασε στην περιοχή το αυτοκίνητο με το οποίο κινείται συνήθως ο Ταξίαρχος, δεν επέτρεψαν τη διέλευσή του.



Αντιδράσεις από την τοπική Αυτοδιοίκηση - Απειλούν να καταλάβουν το χώρο του hot spot στη Σίνδο κάτοικοι της περιοχής
Εν τω μεταξύ, αντίστροφα μετρά ο χρόνος έως τις 15 Φεβρουαρίου, οπότε πρέπει να είναι έτοιμα τα hot spot στα νησιά, ωστόσο η κατάσταση συνεχίζει να «μυρίζει μπαρούτι», καθώς κάτοικοι και τοπική αυτοδιοίκηση αντιδρούν σθεναρά στη δημιουργία τους. 

Ο Δημήτρης Βίτσας, αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, τόνισε κατά την παρέμβασή σου σήμερα στο «Mega» ότι οι άνθρωποι που αντιδρούν για τα hot spot είναι μεμονωμένοι και προκαλούν σε οποιαδήποτε δράση. Την ίδια ώρα ανακοίνωσε ότι το στρατόπεδο στην Κω θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος της εβδομάδας. 

«Οι πρόσφυγες θα παραμένουν στα στρατόπεδα 72 ώρες, έτσι ώστε στη συνέχεια να προωθούνται. Δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοια ένταση. Ελπίζω να σκεφτούν καλύτερα τις κινήσεις τους και στη Σίνδο για την κατάληψη του χώρου. Συναντηθήκαμε και δύο φορές με τον δήμαρχο και μιλήσαμε για το πώς θα φτιαχτεί το στρατόπεδο. Αλλά πρέπει να καταλάβουμε κάτι. Η Ελλάδα δεν είναι ομοσπονδία δημάρχων», επεσήμανε, απαντώντας στον δήμαρχο Ωραιοκάστρου. 

Από την πλευρά του ο κύριος Αστέριος Γαβότσης, επιμένει ότι ο χώρος για τα hot spot είναι ακατάλληλος. «Δεν αντιδρούμε στη δημιουργία hot spot, αντιδρούμε στην επιλογή του χώρου», επισήμανε. «Eμείς, επιμένουμε και θα προχωρήσουμε στην κατάληψη», κατέληξε. 



Τι δηλώνει ο Δήμαρχος Κω, Γιώργος Κυρίτσης στο protothema.gr: Κάνω έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να εξετάσει και πάλι τις δέκα προτάσεις
«Η κυβέρνηση με μια ''τύπου'' στρατιωτική επιχείρηση, η οποία πρέπει να ήταν σχεδιασμένη εδώ και καιρό, προχώρησε στην έναρξη των εργασιών του hot spot στην Κω. Ο κ. Καμμένος ήρθε με το ελικόπτερο, επίβλεψε δύο περιοχές και τελικά επιλέχτηκε ένας τρίτος χώρος. Προσπάθησαν να πιάσουν στον ''ύπνο'' τους κατοίκους. Τα τελευταία 24ωρα στο νησί μας έχουν συμβεί πρωτόγνωρα πράγματα. Κάτοικοι χτυπήθηκαν από αστυνομικούς, ενώ προσήγαγαν δημοσιόγραφο του οποίου μάλιστα κατέσχεσαν για αρκετές ώρες το κινητό του τηλέφωνο. Αυτή τη στιγμή στο στρατόπεδο στο Πυλί συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή του hot spot. Κάνω έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να εξετάσει και πάλι τις δέκα προτάσεις που της καταθέσαμε. Είχαμε υποδείξει δέκα ακίνητα στα οποία θα μπορούσαν να δημιουργηθεί το hot spot. Τα οκτώ από αυτά ανήκουν στο δήμο, ενώ τα δύο είναι ιδιωτικά. Σκοπός μας είναι να προστατέψουμε την κοινωνική και οικονομική ζωή της Κω. Οι προτάσεις μας όμως δεν εισακούστηκαν. Εμείς είμαστε ακόμα ανοιχτοί στο διάλογο. Δεν αντιδρούμε στην δημιουργία ενός χώρου ταυτοποίησης και προώθησης μεταναστών. Αντιδρούμε στην δημιουργία ενόςχώρου μόνιμης διαμονής τους».



Μηνάς Χατζημιχαήλ,  αντιπρόεδρος ξενοδόχων Κω: «Θα συνεχίσουμε, μέχρι να δικαιωθούμε»

«Εχουν αποκλειστεί όλες οι είσοδοι του στρατοπέδου. Στους δρόμους έχουν τοποθετηθεί βράχια, ενώ με μια μπουλντόζα έχουν σκαφτεί χαντάκια βάθους ενός μέτρου για να είναι απαγορευτική η διέλευση κάθε οχήματος. Περιφερειακά του στρατοπέδου είναι συγκεντρωμένοι περισσότεροι από 300 κάτοικοι. Δεν αφήνουμε κάνεναν πλέον να μπει και να βγει από το στρατόπεδο. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματα μας».
protothema.gr

1 σχόλιο:

  1. ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ ΤΟΥ Γ....... ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΒΡΟΜΟ ΣΥΡΙΖΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΗΣΤΡΙΚΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ . ΑΝΤΕ Γ........ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή