Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ...ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: "ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ"!!!

Σε μια δήλωση που δείχνει το μέγεθος της απελπισίας και της παντελούς...

απουσίας στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μεγάλων χωρών αυτής, στο τεράστιο πρόβλημα της προσφυγικής κρίσης, προχώρησε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ. Ουσιαστικά υποσχέθηκε στις χώρες που θα σηκώσουν... οικειοθελώς το βάρος των ατελείωτων κυμάτων προσφύγων να αγοράζει όχι μόνον η Γερμανία αλλά και η ΕΕ τα προϊόντα τους!
"Η ΕΕ θα κάνει τα πάντα για να βελτιώσουν τους όρους των εξαγωγών για αυτές τις χώρες, περιλαμβανομένων και εμπορικών προτιμήσεων" ήταν η δήλωση της Μέρκελ, στη διάρκεια συνέντεξης Τύπου στο πλαίσιο συνεδρίου στο Λονδίνο για δωρεές για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
Η υπόσχεση της Μέρκελ για προτιμώμενους εμπορικούς εταίρους ήρθε αφότου Τουρκία, Ιορδανία και Λίβανος (που φιλοξενούν τη μεγάλη πλειονότητα των Σύρων προσφύγων: 4 εκατομμύρια ανθρώπους) συμφώνησαν να λάβουν μέτρα ώστε οι άνθρωποι αυτοί να έχουν πρόσβαση σε εκπαίδευση και αγορά εργασίας.
Στο ίδιο συνέδριο ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν ανακοίνωσε ότι από δωρεές συγκεντρώθηκαν 11 δισ. δολάρια για την προσφυγική κρίση. 
news.gr (τίτλος: δικός μας)

1 σχόλιο: