Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

ΕΞΕΓΕΙΡΕΤΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ: "Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΩΝ ΑΡΧΩΝ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΕ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ! ΓΙ' ΑΥΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ..."

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των μαθητών των Σχολείων του Δήμου Παπάγου - Χολαργούομοφώνως συνέταξε στις 2 Φεβρουαρίου 2016  το παρακάτω αίτημα, το οποίο και κατόπιν πρωτοκολλήθηκε στο...


πρωτόκολλο του Δημαρχείου προς το Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού και τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, με κοινοποίηση προς τον Διοικητή Ασφάλειας Αστυνομικού Τμήματος Χολαργού και τον Διοικητή Ασφάλειας Αστυνομικού Τμήματος Παπάγου. 

Το θέμα της ασφάλειας των παιδιών μας θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016. 



ΑΙΤΗΜΑ

Σύγκλιση Έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τις απανωτές και έντονες βιαιοπραγίες που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα εναντίον έφηβων μαθητών στις γειτονιές του Χολαργού και του Παπάγου.

Τους δύο τελευταίους μήνες, ενήλικες επιβαίνοντες σε μηχανές και υπό την απειλή μαχαιριού ξυλοκοπούν, τραυματίζουν και ληστεύουν παιδιά 13-17 χρονών. Τα περιστατικά είναι συχνά και αυξανόμενα και έχουν τρομοκρατήσει τους γονείς και τα παιδιά του Δήμου μας. Όπως πληροφορούμαστε, τα ίδια τα παιδιά μας είναι αποφασισμένα να αναλάβουν δράση, το οποίο εντείνει τους κινδύνους και τις ανησυχίες μας.
Αρκετά νωρίτερα, σχεδόν ένα χρόνο πριν, ο Σύλλογος Γονέων του 1ου ΓΕΛ Χολαργού κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο υπόμνημα με αφορμή το θανατηφόρο περιστατικό στο Κεντρικό Άλσος του Χολαργού, με αυτόπτες μάρτυρες μαθητές του Λυκείου, κρούοντας ουσιαστικά τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζοντας ότι αν δε λάβουμε άμεσα μέτρα η περιοχή θα χαρακτηριστεί ως ιδιαιτέρως ευάλωτη σε εγκληματικές δραστηριότητες.
Το καλοκαίρι του 2015 ομάδα γονέων με εκπροσώπους Συλλόγους Γονέων και από τις δύο κοινότητες υπέγραψε κείμενο και το έφερε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο αναφορικά με την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων περιγράφοντας μία κατάσταση που ήταν ήδη τότε μόνιμη με συνεχείς βανδαλισμούς, λεηλασίες και κλοπές στους σχολικούς χώρους.
Η γονεική κοινότητα του Δήμου μας έχει ήδη επισημάνει τα μεγάλα προβλήματα παραβατικότητας με στόχο τη σχολική κοινότητα, προτείνοντας λύσεις. Πριν διογκωθεί το πρόβλημα και πριν μετρήσουμε θύματα ανάμεσα στα παιδιά μας.
Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν είχαμε κάποια αποτελεσματική αντιμετώπιση. Η ιδιωτική εταιρεία φύλαξης των κτιρίων του Δήμου δεν μπορεί να συνεισφέρει στην ασφάλεια των παιδιών μας. Λείπουν συναγερμοί από σχολικά κτίρια και ο φωτισμός σε πολλά σημεία του Δήμου μας είναι ανεπαρκείς ή ανύπαρκτος.
Η περιορισμένη δυναμικότητα των αστυνομικών τμημάτων του Δήμου μας είναι η μόνιμη δικαιολογία για την ελλιπή αστυνόμευση.
Η αδράνεια και η αμέλεια εκ μέρους των συναρμόδιων αρχών αποθράσυνε τα εγκληματικά στοιχεία. Απόδειξη της αναποτελεσματικότητας των αποσπασματικών ενεργειών των συναρμοδίων είναι τα περιστατικά των τελευταίων μηνών.
Εμείς, σε κάθε περίπτωση, απαιτούμε επαρκή αστυνόμευση των γνωστών ευαίσθητων περιοχών, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες.
Επειδή το πρόβλημα της ασφάλειας των παιδιών μας παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις, χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη ενεργοποίηση για την αντιμετώπισή του, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη το κείμενο των 4 συλλόγων, εμείς, ως Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Παπάγου - Χολαργού, ζητάμε την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για την άμεση λήψη μέτρων, πρίν αρχίσουμε να καταγράφουμε θύματα.  

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων

1 σχόλιο:

  1. Αυτός ο σύλλογος είναι για γέλια . Όλη η Ελλλάδά έχει γίνει ΓΚΕΤΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΒΙΑΣΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ όπου καθημερινά κτήνη από τριτοκοσμικές χώρες βασανίζουν και ληστεύουν δεκάδες συμπολίτες μας χωρίς να αντιδρά κανείς . Ρε απατεώνες συριζαίοι ο βρομο συριζα με τον νόμο Παρασκεύοπουλου έβγαλε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ οι οποίοι καθημερινά σφάζουν αθώους πολίτες . Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΗΓΗ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ Γ..... ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΟΥ 4 ΡΑΙΧ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΚΕΣΤΑΠΙΤΗ ΣΟΙΜΠΛΕΡ ΤΟΝ ΦΛΩΡΟ ΤΣΥΡΙΖΑ .ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή