Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ...ΑΧΑΜΝΑ ΤΟΥ! ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ, ΛΙΜΑΝΙΩΝ, ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΔΩΝ!

Στα...αχαμνά του γράφει ο Τσίπρας τις αντιδράσεις τόσο των αγροτών όσο και του λαού. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να περάσει εδώ και τώρα το ασφαλιστικό ώστε να πάει στην περιβόητη αξιολόγηση που θα...

του κάνουν οι τοκογλύφοι της ΕΕ-ΔΝΤ! Άλλωστε του το έχουν πει: "χωρίς το ασφαλιστικό απομείωση χρέους δεν έχει"! Οι αγρότες όμως και ο λαός φαίνονται αποφασισμένοι. Πού θα οδηγήσει αυτό, θα το δούμε λίαν προσεχώς. Πάντως οι αγρότες φέρονται αποφασισμένοι να επεκτείνουν τις αντιδράσεις τους με αποκλεισμό των εθνικών οδών, των αεροδρομίων, των τελωνείων και των λιμανιών της χώρας για 24 ώρες, φτάνοντας στα άκρα την κόντρα με την κυβέρνηση για το νέο ασφαλιστικό και τα φορολογικά μέτρα που αφορούν το αγροτικό εισόδημα. 

Το ρεπορτάζ για το θέμα από το news.gr
Μετά από πολύωρη συνάντηση στην Κατερίνη, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων αποφάσισε τον αποκλεισμό, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου από τις 12 το μεσημέρι.
Στην πολύωρη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από 62 μπλόκα της χώρας.
Οι αγρότες απαιτούν άμεση ανάκληση των προσχεδίων νόμου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και συνάντηση και διάλογο με τον πρωθυπουργό.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια για 24 ώρες

Κομμένοι και οι θαλάσσιοι δρόμοι της χώρας. Σήμερα και αύριο και μέχρι τις 6 το πρωί του Σαββάτου τα πλοία θα είναι δεμένα στα λιμάνια λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, ως αντίδραση στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα από σήμερα στις 6 το πρωί Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου έως το Σάββατο στις 6 το πρωί 6 Φεβρουαρίου. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν το Σάββατο το πρωί καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολογίων.
Η ΠΝΟ, ζητά την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, ενώ εκτιμά ότι έως σήμερα δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από την κυβέρνηση στα αιτήματά τους. Υπογραμμίζει επίσης ότι λόγω ιδιαιτερότητας του ναυτικού επαγγέλματος δεν μπορεί να γίνει η ένταξη του ΝΑΤ στο ΕΦΚΑ.
Τα 14 ναυτεργατικά σωματεία προειδοποιούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου στη Βουλή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου