Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΕ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟ! ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: "ΛΕΥΚΗ ΠΕΤΣΕΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ"!



 Λευκή πετσέτα ο δήμος μας στο θέμα της ασφάλειας

Με λύπη μας διαπιστώσαμε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, ότι ο δήμος μας έχει καταθέσει ουσιαστικά λευκή πετσέτα στον αγώνα κατά την βίας και της υπεράσπισης της ασφάλειας των πολιτών και των περιουσιών τους...

Ενα φαινόμενο που επιδεινώνεται ραγδαία με δεκάδες επιπτώσεις για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης μας και το οποίο απασχολεί καθημερινά όλους τους δήμους της χώρας και τα συλλογικά τους όργανα.
Από την απάντηση που πήραμε από το δήμαρχο σε επίκαιρη ερώτηση που καταθέσαμε στο δημοτικό συμβούλιο διαπιστώσαμε ότι:
Οχι μόνο δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο αντιμετώπισης της ραγδαίας ανάπτυξης των φαινομένων εγκληματικότητας, όχι μόνο ο δήμος περιορίζεται σε ένα τυπικό καθηκοντολόγιο ενασχόλησης με το ζήτημα, όχι μόνο το Συμβούλιο Παραβατικότητας δεν έχει παράξει τίποτα το ουσιαστικό, όχι μόνο τα μέτρα λήψης προστασίας όπως το αυτοκίνητο της εταιρείας security, λαμβάνονται αποκλειστικά και μόνο για διαφημιστικούς λόγους με πενιχρά αποτελέσματα, αλλά το κυριότερο είναι, ότι η δημοτική αρχή έχει την αίσθηση ότι τίποτα καινούργιο δεν συμβαίνει, και ότι η εγκληματικότητα είναι ίδια «όπως και παλαιότερα».
Την ίδια στιγμή δεκάδες παιδιά – μαθητές, πέφτουν θύματα ληστειών και βιαιοπραγιών στους δρόμους του δήμου μας (κάποια από αυτά κατέληξαν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα και κατάγματα) με αποτέλεσμα να τα έχει κυριεύσει ο τρόμος και το χειρότερο... να σχεδιάζουν την συγκρότηση ομάδων αυτοδικίας.
Οι γονείς είναι ανάστατοι.
Το καθημερινό βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας είναι γεμάτο από περιστατικά κλοπών, ληστειών διαρρήξεων και τραυματισμών.
Οι διαρρήξεις και οι κλοπές αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό.
Οι δρόμοι του Παπάγου και του Χολαργού έχουν καταστεί επικίνδυνοι και η κυκλοφορία των πεζών έχει περιοριστεί στο ελάχιστο στις σκοτεινές γειτονιές.
Την ίδια στιγμή η τοπική αστυνομία παρουσιάζει πλήρη αδυναμία αντίδρασης, υποστηριζόμενη από ένα κράτος που ολοταχώς αποσύρεται από τον δημόσιο βίο της χώρας.
Τα αστυνομικά μας τμήματα είναι υποστελεχωμένα, επιφορτισμένα και με την φύλαξη υψηλών προσώπων που είναι πολλά στην περιοχή μας, χωρίς μηχανοκίνητο εξοπλισμό που είναι ακινητοποιημένος ελλείψει ανταλλακτικών και καυσίμων.
Οι κάτοικοι και οι περιουσίες τους είναι εκτεθειμένοι πλήρως στην αυξημένη εγκληματικότητα που επιδεινώθηκε με την κρίση. 
Η δημοτική αρχή πρέπει γρήγορα να συνειδητοποιήσει ότι η ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους είναι μείζον θέμα για την τοπική κοινωνία και καθήκον της πρώτης προτεραιότητας εδικά όταν αγγίζει ευπαθείς ομάδες και μαθητές.
Πρέπει άμεσα να εκπονήσει ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της βίας.
Πρέπει να επενδύσει σε συμπληρωματικούς μηχανισμούς φύλαξης όχι μόνο των δημόσιων κτιρίων (σχολείων κλπ) αλλά και των γειτονιών.
Πρέπει να αναλάβει εκστρατεία καθημερινής ενημέρωσης των πολιτών για τα συμπτώματα βίας, τις αναγκαίες προφυλάξεις και με οδηγίες για τις συμπεριφορές που απαιτούνται.
Πρέπει να οργανώσει σειρά σεμιναρίων ειδικά για ηλικιωμένους και μαθητές για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνουν.
Πρέπει να προτείνει την ανάληψη μέρους των γραφειοκρατικών εργασιών των αστυνομικών τμημάτων, έτσι ώστε να απελευθερώσει προσωπικό που θα ασχοληθεί με την φύλαξη των πολιτών.
Πρέπει να βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τις αρμόδιες διευθύνσεις του Υπ. Προστασίας του Πολίτη για να  λαμβάνει ειδικές οδηγίες για κάθε περίπτωση, ενεργοποιώντας το γραφείο Πολιτικής Προστασίας και το Συμβούλιο Παραβατικότητας.
Πρέπει να αναπτύξει μηχανισμούς Εξυπνης Πόλης, έτσι ώστε να υπάρχει άμεσο σύστημα ειδοποίησης και αποτροπής  σε φαινόμενα βίας και κινδύνου.
Πρέπει άμεσα να συγκροτήσει πιλοτική καινοτόμα πρόταση δράσης αντιμετώπισης της βίας έτσι ώστε σε συνεργασία με ερευνητικά εκπαιδευτικά ιδρύματα να υλοποιήσει χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα διερεύνησης της λύσης.
Τέλος πρέπει να συμμετάσχει άμεσα και ενεργά στην επικείμενη ενοποίηση των αστυνομικών μας τμημάτων, για την εξασφάλιση ενός επαρκούς δυναμικού αστυνομικών που θα βγει στους δρόμους, αλλά και στην καλύτερη οργάνωση και αποτελεσματικότητα του, διεκδικώντας δυναμικά και τεκμηριωμένα επιπλέον αστυνομικούς. 
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

1 σχόλιο:

  1. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΞΥΛΟΚΟΠΟΥΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΣ ΑΘΩΩΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ . ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΕΣΦΑΞΕ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΑΣΗΜΑΝΤΟ ΑΦΟΡΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ . Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή