Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

"ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΩ ΑΠΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΩ ΠΑΣ ΘΑ ΞΑΝΑΣΦΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ..."! Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΕΑ ΣΦΑΓΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!

Οι τοκογλύφοι έχουν πέσει πάνω στον οσφυοκάμπτη Τσίπρα και του ζητούν ευθέως να εξοντώσει τον λαό. Όλες τις κοινωνικές τάξεις, χωρίς...


καμία διάκριση πλέον. Και ο προδότης ακούει σαν το καλό παιδί των τοκογλύφων-μαφιόζων. 
Το ρεπορτάζ από το zougla.gr αναφέρει τα νέα μέτρα-σφαγής που απαιτούν οι δανειστές:
Νέα μέτρα και για το 2016 ζητεί η έκθεση της Κομισιόν, κάτι ασυνήθιστο, καθώς συμβαίνει για πρώτη φορά με ανοιχτή την αξιολόγηση.

Συγκεκριμένα, εκτός από τα μέτρα 1,1% του ΑΕΠ που προβλέπει ο προϋπολογισμός, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ότι τόσο για το 2016 όσο και για το 2017 θα απαιτηθούν νέα μέτρα, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος.
Για το 2015 η Κομισιόν εκτιμά ότι η οικονομία παρέμεινε στάσιμηΓια το 2015 η Κομισιόν εκτιμά ότι η οικονομία παρέμεινε στάσιμη (0%) έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για ύφεση, ενώ υποστηρίζει ότι το πρωτογενές έλλειμμα θα κινηθεί κοντά στον στόχο του 0,25% του ΑΕΠ. Παρ' όλα αυτά, θεωρεί ότι το 2016 η ελληνική οικονομία θα βιώσει ύφεση 0,7% και τονίζει ότι για να επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 0,5% του ΑΕΠ θα χρειαστεί η λήψη νέων μέτρων. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι οι προηγούμενες προβλέψεις της ήταν για βαθύτερη ύφεση εφέτος, της τάξεως του 1,3%. 

Μάλιστα, θεωρεί ότι για το 2016 υπάρχουν αρνητικά ρίσκα για τον προϋπολογισμό, που σχετίζονται με την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος και τις καθυστερήσεις στην εξειδίκευση και την εφαρμογή των μέτρων. Επίσης, εκτιμά ότι υπάρχει πιθανή θετική συνέπεια στον προϋπολογισμό, αν αποδώσει η μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης και λόγω της ανθεκτικότητας της οικονομίας.


Οι δανειστές δεν έχουν διάθεση υποχώρησης στο θέμα της λήψης νέων μέτρωνΠάντως, η δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων εν μέσω των διαπραγματεύσεων σηματοδοτεί ότι οι δανειστές δεν έχουν διάθεση υποχώρησης στο θέμα της λήψης νέων μέτρων από εφέτος.

Πέραν αυτών, για την ανεργία η Κομισιόν προβλέπει μείωση στο 24% εφέτος από 25,1% πέρυσι και περαιτέρω υποχώρησή της στο 22,8% το 2017. 

Όσον αφορά στο χρέος, «βλέπει» νέα άνοδό του το τρέχον έτος, στο 185% του ΑΕΠ από 179% πέρυσι, και θεωρεί ότι θα αποκλιμακωθεί το 2017, υποχωρώντας στο 181,8% του ΑΕΠ.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ερωτηθείς για τις επισημάνσεις της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις προβλέψεις της για την ελληνική οικονομία, είπε ότι «προς το παρόν δεν μου έχει ζητήσει κανείς νέα μέτρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου