Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ: "ΤΟ ΦΙΛΗΣΥΧΟ ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΟΜΟΥ! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΑ! ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΡΑΣΕΤΕ; ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ"!

ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΣ, 29/1/2016


ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού
            Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου-Χολαργού
            Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων Παπάγου-Χολαργού


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Διοικητή Ασφάλειας Αστυνομικού Τμήματος Χολαργού
                           Διοικητή Ασφάλειας Αστυνομικού Τμήματος Παπάγου
                           Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Παπάγου-Χολαργού



                                                    ΑΙΤΗΜΑ

Ζητάμε Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα τις απανωτές και έντονες βιαιοπραγίες που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα εναντίον έφηβων μαθητών στις γειτονιές του Χολαργού και του Παπάγου.

Οι επιθέσεις έχουν γίνει από ενήλικες επιβαίνοντες σε μηχανές και υπό...



την απειλή μαχαιριού ξυλοκοπούν, τραυματίζουν και ληστεύουν παιδιά 13-17 χρονών. Οι γονείς είναι τρομοκρατημένοι. Τα ίδια τα παιδιά φοβούνται να επιστρέψουν μόνα από τις δραστηριότητες τους. Το ήσυχο και φιλικό προάστιο μας έχει μετατραπεί σε περιοχή τρόμου.

Αρκετά νωρίτερα, σχεδόν ένα χρόνο πριν, ο Σύλλογος Γονέων του 1ου ΓΕΛ Χολαργού κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο υπόμνημα με αφορμή το θανατηφόρο περιστατικό στο Κεντρικό Αλσος του Χολαργού, με αυτόπτες μάρτυρες μαθητές του Λυκείου, κρούοντας ουσιαστικά τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζοντας ότι αν δε λάβουμε άμεσα μέτρα η περιοχή θα χαρακτηριστεί ως ιδιαιτέρως ευάλωτη σε εγκληματικές δραστηριότητες.

Το καλοκαίρι ομάδα γονέων με εκπροσώπους Συλλόγους Γονέων και από τις δύο κοινότητες υπέγραψε κείμενο και το έφερε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο αναφορικά με την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων περιγράφοντας μία κατάσταση που ήταν ήδη τότε μόνιμη με συνεχείς βανδαλισμούς, λεηλασίες και κλοπές στους σχολικούς χώρους.

Ήδη η γονεϊκή ομάδα του Δήμου μας, στο σύνολο της, υπέδειξε τα μεγάλα προβλήματα παραβατικότητας με στόχο τη σχολική κοινότητα. Αρκετά νωρίς χωρίς να διεκδικούμε το ρόλο του προφήτη αλλά μέσα από τον έντονο φόβο μας ότι το κάθε θύμα είναι το παιδί του καθένα από εμάς και μας πονάει το ίδιο, προτείναμε κάποιες πρώτες ιδέες, πιθανές λύσεις.

Δυστυχώς δεν έγινε σχεδόν τίποτα. Η ιδιωτική εταιρεία φύλαξης που επιτηρεί τις βραδινές ώρες το Δήμο είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη αφού τα περιστατικά αυξήθηκαν από τότε που ανέλαβε... δράση. Ο φωτισμός παραμένει ελλειπέστατος κι ένα πρόβλημα που δείχνει να είναι χωρίς λύση, ωστόσο όμως η βασικότερη αιτία διαμόρφωσης ενός ευάλωτου περιβάλλοντος. Διαβήματα προς την ΕΛΑΣ, μηδέν εις το πηλίκον. Ο Δήμαρχος απαντά ότι αυτά είναι θέματα της αστυνομίας κι εκεί κλείνει η συζήτηση. Όσο όμως δε λαμβάνει διαμαρτυρίες η κεντρική διοίκηση χαράσσει αυτόνομα τις δικές της επιλογές, προβαίνει σε μείωση των αστυνομικών τμημάτων που στη συνέχεια μπορεί να φέρει και την περεταίρω μείωση των αστυνομικών οργάνων.

Εμείς οι γονείς ανησυχούμε και το φωνάζουμε. Τα ίδια τα παιδιά μας είναι τρομοκρατημένα και αποφασισμένα να αναλάβουν δράση, το οποίο μας τρομάζει διπλά. Αλήθεια τι άλλο να περιμένουμε πλέον; Να θρηνήσουμε θύμα για να κινηθούν οι διαδικασίες; Να "βιαστούν" κι άλλες παιδικές ψυχές για να λάβουμε μέτρα; Αλήθεια τι γειτονιές θέλουμε; Γειτονιές που τα παιδιά μας να γυρνούν πριν νυχτώσει στο σπίτι διότι δε θα ξέρουν τι παραμονεύει στη γωνία; Και τέλος τι μήνυμα τους περνάμε; Ότι ζούμε σε μία κοινωνία που ισχύει το δίκαιο του ισχυρού κι εμείς οι μεγάλοι στεκόμαστε απλοί παρατηρητές;

Πρέπει τώρα όλοι μαζί να δώσουμε λύση. Οι παιδικές ψυχές και η ανθρώπινη ζωή έχουν μεγαλύτερη αξία από οτιδήποτε άλλο και σε αυτό είμαστε σίγουροι ότι συμφωνούμε όλοι.


Για το ΣΓΚ του 1ου Γυμνασίου Χολαργού
η Πρόεδρος Νάντια Γεωργοπούλου

Για το ΣΓΚ του Λυκείου Παπάγου
ο Πρόεδρος Γιώργος Γεωργιάδης

Για το ΣΓΚ του 1ου Λυκείου Χολαργού
η Πρόεδρος Νατάσσα Χαμηλοθώρη

Για το ΣΓΚ του 2ου Λυκείου Χολαργού
η Πρόεδρος Κατερίνα Βούζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου