Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΛΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ: "ΑΝ ΠΕΣΕΙ ΡΩΣΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΠΥΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΡΡΑΞΗ"! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΗΣ!!!

Αξιωματούχοι της Μόσχας προειδοποιούν την Τουρκία ότι αν υπάρξει έστω και ένας Ρώσος στρατιωτικός νεκρός στη Συρία από τα πυρά του...

τουρκικού πυροβολικού τότε “πάμε σε γενικευμένη σύρραξη στην περιοχή”. Το αυστηρό-πολεμικό μήνυμα έχει να κάνει με τις ενέργειες της Άγκυρας να συγκεντρώνει συνεχώς δυνάμεις στα σύνορα με στόχο εισβολή στη Συρία για να προασπίσει δήθεν τους Τουρκομάνους, αλλά επί της ουσίας το Ισλαμικό Κράτος και τις δοσοληψίες που έχει μαζί του.
Σύμφωνα με Μέσα Ενημέρωσης της Ρωσίας (sputnik κ.α.) αξιωματούχοι που έχουν κρατήσει την ανωνυμία τους, προφανώς ωστόσο απηχώντας τις θέσεις του Κρεμλίνου, δήλωσαν ότι δεν μπορεί η Μόσχα να δεχθεί να χάσει έναν ακόμη στρατιωτικό (μετά την κατάρριψη του Su-24 και το θάνατο του ενός πιλότου) από τουρκικά πυρά στην περιοχή της Συρίας.
Αν συμβεί αυτό τότε η απάντηση θα είναι αστραπιαία και είναι πιθανή ακόμη μια γενικευμένη σύρραξη στην περιοχή”, επισήμαναν, στοχοποιώντας με τον πιο επίσημο και δεικτικό τρόπο την Τουρκία που εξακολουθεί όπως φαίνεται να μην λαμβάνει το μήνυμα πώς η Ρωσία έχει αναλάβει κυρίαρχο ρόλο στην περιοχή.
Η μεταφορά άλλωστε του ρωσικού “υπερόπλου” στη Συρία, συγκεκριμένα του Su-35S κάθε άλλο παρά τυχαία μπορεί να είναι. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα πώς έχουν ήδη μεταφερθεί περισσότερα από τέσσερα αεροσκάφη του τύπου αυτού στη Συρία (πιθανόν οκτώ) και είναι έτοιμα να αναλάβουν δράση αν πάσα στιγμή.
Τα Su-35S είναι μαχητικά αεροσκάφη 4++ γενιάς, πολλαπλού ρόλου, με προηγμένα ραντάρ και συστήματα αεράμυνας και μπορούν να πλήξουν τα εχθρικά αεροσκάφη πριν ακόμη αυτά αντιληφθούν την παρουσία τους. Σε συνδυασμό με τα S-400 που έχουν ήδη αναπτυχθεί στην περιοχή της Λαττάκειας αντιλαμβάνεται κανείς πώς τα τουρκικά μαχητικά δεν έχουν καμία απολύτως τύχη. Όπως θα απογειωθούν έτσι και θα καταρριφθούν.
Οι προειδοποιήσεις της Μόσχας έχουν να κάνουν με τις κινήσεις που γίνονται από την πλευρά της Τουρκίας, στα σύνορα με τη Συρία, αφού καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες μεγάλη συγκέντρωση χερσαίων στρατιωτικών δυνάμεων, με τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης, όπως και δυνάμεις πυροβολικού, κάτι που δείχνει εισβολή.
Και μπορεί έως τώρα να το έχει πράξει η Άγκυρα (την εισβολή) σε περιορισμένη κλίμακα, παίζει με τη “φωτιά” όμως αν πιστεύει ότι μπορεί να προβεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εντός της Συρίας με τη Ρωσία παρούσα.
Είναι ίσως η τελευταία προσπάθεια του Ρ.Τ. Ερντογάν να δείξει πώς δεν έχει νικηθεί, τα σχέδια του να υπερασπιστεί του Τουρκομάνους, να απωθήσει τους Κούρδους από την περιοχή και να “μεγαλώσει” την Τουρκία παραμένουν ενεργά και μπορούν να γίνουν πράξη. Αυτά όμως μπορεί να έχουν απήχηση στο εσωτερικό της Τουρκίας.
Όλοι πιστεύουν πώς αν ο Ερντογάν και ο Νταβούτογλου προκαλέσουν ξανά τη Μόσχα τότε το χτύπημα θα είναι ολέθριο για την Τουρκία. Ήδη, το κλίμα που έχει καλλιεργηθεί μεταξύ των δύο χωρών είναι άκρως πολεμικό.
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου