Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΥΨΗ ΣΕ ΧΟΛΑΡΓΟ-ΠΑΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ! ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΙΓΚΑ! ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ!


Φαίνεται πως οι διαδικασίες κατάργησης του αστυνομικού τμήματος Παπάγου προχωρούν ταχύτατα. Την ώρα που η εγκληματικότητα αυξάνει και οι λαθρομετανάστες αναμένεται να πνίξουν τον Δήμο του ςεπόμενους μήνες. 
Παρέμβαση για το θέμα κάνει ο Κώστας Τίγκας:


Δελτίο Τύπου 7


Συνένωση των Αστυνομικών Τμημάτων

Ασφάλεια πολιτών και μαθητών

Απάντηση στην Πρόσκληση του Δημάρχου

  


        Κύριε Δήμαρχε,

Η προσπάθεια συνένωσης των δύο ΑΤ του Δήμου μας είχε ουσιαστικά αρχίσει πριν από ένα έτος. Ήταν βέβαιο ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας μας εκεί θα οδηγούσε, όπως είχε γίνει και με την Εφορία και με το ΙΚΑ της περιοχής μας. Αντί ως Δημοτική Αρχή να σχεδιάσετε εναλλακτικές προτάσεις-λύσεις, αντί να ζητήσετε την συνεργασία όλων των δημοτικών παρατάξεων, ενεργήσατε μόνος και κατά την κρίση σας. Επισκεφθήκατε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη πιθανότατα για να επωφεληθείτε από την πρόσκαιρη δημοσιότητα που έλαβε τότε το ζήτημα χωρίς να ζητήσετε τη συμμετοχή και των άλλων παρατάξεων.  
       
Σήμερα παρά το ένα και μοναδικό περίπολο security που κυκλοφορεί τις νυκτερινές ώρες και τις εξαγγελίες σας για τον «Αστυνομικό της Γειτονιάς», στοιχειώδες σύστημα ελέγχου δεν υπάρχει, αφού δεν φυλάσσονται αποτελεσματικά δημοτικοί χώροι, σχολεία και δεν προστατεύονται μοναχικά άτομα. Αντίθετα τελευταία έχουν πολλαπλασιασθεί τα κρούσματα παραβατικότητας και στις δύο δημοτικές κοινότητες και έχουν καταγγελθεί  ακόμη και επιθέσεις συμμοριών σε μαθητές.

 Οι επιθέσεις έχουν γίνει από ενήλικες επιβαίνοντες σε μηχανές και υπό την απειλή μαχαιριού ξυλοκοπούν, τραυματίζουν και ληστεύουν παιδιά 13-17 χρονών. Οι γονείς είναι τρομοκρατημένοι. Τα ίδια τα παιδιά φοβούνται να επιστρέψουν μόνα από τις δραστηριότητες τους. Το ήσυχο και φιλικό προάστιο μας έχει μετατραπεί σε περιοχή τρόμου.

Οι προεκλογικές υποσχέσεις σας για ασφαλή πόλη με τα μεγαλόστομα περί "μητροπολιτικού τύπου" αστυνομίας, ενίσχυση του δημοτικού φωτισμού με φωτοβολταϊκές πλάκες και άλλα ηχηρά παρόμοια σκόνταψαν στην πραγματικότητα των κακοφωτισμένων δρόμων στις περισσότερες περιοχές του Χολαργού, κυρίως στον Άνω Χολαργό, στην άνω ζώνη του Παπάγου, στις μικρές οδούς και στα σκοτεινά πάρκα.

Επειδή η ασφάλεια των συμπολιτών μας θα έπρεπε να αποτελεί μία από τις πρώτες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής, σας προτείνουμε να φέρετε το θέμα σε δημόσια συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη εισήγηση, ώστε να υπάρξει και πλουραλισμός θέσεων και επιχειρημάτων, αντί να περιορισθείτε σε μια κλειστή, τυπική συζήτηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων.

Παρά την έγκαιρη προειδοποίησή μου, πριν από ένα έτος, για τα προβλήματα παραβατικότητας και ασφάλειας που εντοπίσθηκαν στην πόλη μας, παρά τις αντιρρήσεις μου τόσο για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίσατε το ζήτημα όσο και για την κλειστή σύσκεψη μεταξύ υμών και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, θα ανταποκριθώ στην πρόσκλησή σας.
 Στόχος της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ και δικός μου παραμένει το συμφέρον της πόλης και των συμπολιτών μας. Επιμένω στην πρότασή μου να φέρετε το σοβαρότατο αυτό θέμα σε δημόσια συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να συζητηθούν διεξοδικά όλα τα θέματα ασφάλειας των συμπολιτών μας, με έμφαση στην προστασία των μαθητών . Θα είμαι ωστόσο παρών στην σύσκεψη που έχετε συγκαλέσει, με την ευχή να υπάρξει λύση έστω την τελευταία στιγμή.


8 σχόλια:

  1. ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΗ ΦΑΙΔΡΗ Νο 2435 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΙΣ ΣΑΧΛΕΣ ΕΤΙΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ Η ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΛΕΓΩΝ ΘΕΜΑ Ο κος ΤΙΓΚΑΣ ΛΟΙΠΟΝ κε ΤΙΓΚΑ ΚΑΝΤΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ-ΕΠΙΚΟΔΟΜΟΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΘΕΣΕΙΣ..ΘΕΣΕΙΣ...ΘΕΣΕΙΣ..ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ βρε μπολεκάκι, πως καταφέρνεις και αυτό-καρφώνεσαι πάντα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αιτιάσεις με Ε ;;; εποικοδομητική είναι το σωστό, όχι όπως γράφεις το...''επικοδομοιτικη'' ήμαρτον βρε... αμόρφωτε!!!!
    Μου ''πόνεσες'' τα ματάκια μου..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή,αν ο Τίγκας φέρει προτάσεις ο δήμαρχος θα τις συζητήσει στο δημοτικό συμβούλιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόνο το "επικοδομοιτική" πόνεσε τα ματάκια σου; Έχει και άλλα...μαργαριτάρια το κείμενο. Πρόσεξε: "ΕΤΙΑΣΕΙΣ" και "το φλέγων θέμα"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ''ετιάσεις'' το επισημαίνω πρώτο-πρώτο, όσο για το ''φλέγων θέμα'' πραγματικά δεν το πρόσεξα, ίσως για δύο λόγους, ο πρώτος γιατί είχα ήδη ''τυφλωθεί'' και ο δεύτερος, γιατί ''ίσως'' χρησιμοποιεί πληθυντικό...δλδ, ''το φλέγων θέματα'' όπως π.χ, ξηρούς καρποί...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και κάτι ακόμα, αν ο δήμαρχος έχει τέτοιους υποστηρικτές, τι να τους κάνει τους εχθρούς...και αν ο Τίγκας έχει τέτοιους εχθρούς τότε να είναι ευτυχισμένος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή