Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-"ΒΟΜΒΑ"! Ο ΡΩΜΑΝΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΣΑ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: "ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ..."!!!

Μία αποκαλυπτική ομιλία, μέσα από την οποία παρουσιάστηκαν άγνωστες....

πτυχές του υπό ψήφιση ασφαλιστικού νομοσχεδίου, πραγματοποίησε ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς, που βρέθηκε στη Χίο προσκεκλημένος σε εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας.
Γνωρίζοντας εκ των έσω πτυχές και λεπτομέρειες του ασφαλιστικού συστήματος, που λίγοι είναι σε θέση να ξέρουν, ο κ. Ρωμανιάς περιέγραψε το μέλλον της ασφάλισης αλλά και της συνταξιοδότησης στη χώρα με τα ποιο μελανά χρώματα, επαναλαμβάνοντας πολλές φορές ότι:«πλέον δεν μιλάμε για περικοπή αλλά για πλήρη κατεδάφιση των συντάξεων».
«Είναι ψέματα ότι δεν υπάρχουν χρήματα στα ταμεία»
Αναφερόμενος στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι δηλαδή, οι περικοπές αποτελούν μονόδρομο επειδή τα ταμεία των ασφαλιστικών ταμείων είναι άδεια, ο κ. Ρωμανιάς εξήγησε ότι τα λεγόμενα των υπουργών όχι μόνο δεν ευσταθούν αλλά είναι ψέματα.
«Αυτή τη στιγμή στα ταμεία υπάρχουν 17,5 δισ. ευρώ. Είναι λοιπόν ψέμα ότι δεν υπάρχουν αποθεματικά. Υπάρχουν και επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες για συνταξιοδότηση για τα επόμενα 10 χρόνια. Θα με ρωτήσετε καλά από αυτά θα πληρώσουμε τις συντάξεις; Η απάντηση είναι όχι. Οι συντάξεις πληρώνονται από τις εισφορές. Τα αποθεματικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν επικουρικά», ανέφερε ο κ. Ρωμανιάς.
Ερωτώμενος για το μέλλον των επόμενων γενεών ο πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων τόνισε ότι οι μεγάλοι χαμένοι είναι όσοι τώρα βγαίνουν στη σύνταξη.
«Το ερώτημα δεν είναι αν θα πάρουμε σύνταξη. Φυσικά και όλοι θα πάρουμε. Το ερώτημα είναι σε ποια ηλικία και αν αυτό το ποσό που θα πάρουμε είναι σύνταξη ή φιλοδώρημα», ανέφερε ο ίδιος.  
«Η Κυβέρνηση ψεύδεται όταν ισχυρίζεται ότι δεν θα μειώσει συντάξεις αφού αυτό περιλαμβάνεται στο 3ο Μνημόνιο με την υποχρέωση της Ελλάδας στην περικοπή κρατικής ενίσχυσης των συντάξεων», προσέθεσε ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι «το Σχέδιο Νόμου που παρουσιάζει η Κυβέρνηση δεν είναι προς επίλυση του Ασφαλιστικού αλλά για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό και πως το 2017 θα απαιτηθεί νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση».

1 σχόλιο:

  1. Οι περισσότεροι Έλληνες είναι προπαγανδόπληκτοι.
    Δεν ξυπνούν με τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή