Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

"ΒΟΜΒΑ"! ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΙ 3.000 € ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΥΡΩΝΑ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ, ΓΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ ΔΑΣΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΗ Β΄ΖΩΝΗ ΥΜΗΤΤΟΥ! ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΙΚΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ!!

Μετά από κινητοποίηση και καταγγελίες 
πολιτών του Βύρωνα


ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΦΥΛΑΚΙΣΗ  ΚΑΙ 3.000 Ε ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ ΣΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ
Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ¨ΓΗΓΕΡΤΟΝ¨ ΓΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ ΔΑΣΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ Β΄ΖΩΝΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ


Ο υπεύθυνος των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Βύρωνα Βαλλιανάτος, μάρτυρας υπεράσπισης της ρύπανσης του Υμηττού και του Χαρδαλιά!....

Εκκρεμεί και νέα δίκη κατά του κ. Χαρδαλιά για ρύπανση και σωρεία άλλων παραβάσεων στην δασική έκταση Κουταλά του
Υμηττού!

Η δημοτική αρχή Κατωπόδη /ΣΥΡΙΖΑ στον Βύρωνα, στα βήματα της αντιλαϊκής πολιτικής του ολέθριου δικομματισμού.   

Μετά από συνεχείς αναβολές, οι οποίες διήρκεσαν γύρω στα 5 χρόνια, πραγματοποιήθηκε τελικά στις 7 Δεκέμβρη 2015 στο 10Ο Τριμελές Αθηνών η δίκη κατά του πρώην Δημάρχου Βύρωνα και στελέχους της Ν.Δ...

Νίκου Χαρδαλιά καθώς και της Εταιρίας ΓΗΓΕΡΤΟΝ. Αμφότεροι ήταν κατηγορούμενοι για ρύπανση της δασικής έκτασης της Εργάνης στον Βύρωνα, η οποία ανήκει στην Β΄ ζώνη Υμηττού. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα και επέβαλε στο Νίκο Χαρδαλιά ποινή φυλάκισης ενός χρόνου και πρόστιμο 5.000 ευρώ, το οποίο τελικά το δικαστήριο μείωσε σε 3.000 ευρώ, ενώ ανάλογες ποινές επέβαλλε και στην ΓΗΓΕΡΤΟΝ.  

Η προσαγωγή σε δίκη του τέως δημάρχου και της εταιρίας ΓΗΓΕΡΤΟΝ έγινε μετά από διάβημα και καταγγελίες πολιτών του Βύρωνα προς το Δασαρχείο Πεντέλης, αλλά και τον τότε επιθεωρητή περιβάλλοντος. Οι πολίτες διατύπωσαν την κατηγορία ότι η εταιρία, η οποία το 2010 είχε αναλάβει ένα τεράστιο έργο δημοτικών ασφαλτοστρώσεων αξίας 3 εκ ευρώ (!) αντί να μεταφέρει τα άχρηστα υλικά και να τα εναποθέτει στις τοποθεσίες, που ορίζονται από το νομοθετικό πλαίσιο, προκειμένου να κερδοσκοπήσει, έριχνε παράνομα την μολυσμένη άσφαλτο και τα άλλα άχρηστα υλικά στην τοποθεσία Εργάνη, που αποτελεί δασική έκταση του Υμηττού και βρίσκεται δίπλα σε σχολεία. Η παρανομία  γίνονταν με την άδεια και την στήριξη του Δημάρχου Χαρδαλιά. Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε επίσης ότι η ΓΗΓΕΡΤΟΝ αποτελεί εργολαβική εταιρία δημόσιων και δημοτικών έργων, γερά δεμένη, εδώ και αρκετά χρόνια, με το γνωστό διεφθαρμένο καθεστώς του δικομματισμού. Ας σημειωθεί ότι η ποιότητα του αναφερόμενου έργου ασφαλτόστρωσης είχε προκαλέσει τότε την γενική κατακραυγή των πολιτών τού Βύρωνα. Αν και το σκάνδαλο των κακοτεχνιών και των εκατοντάδων φρεατίων, που είχαν μεταβληθεί σε επικίνδυνες βαθιές λακκούβες, έδειχνε καθαρά τις ευθύνες της δημοτικής αρχής και του Βαλλιανάτου, ωστόσο καμιά δημοτική παράταξη δεν ζήτησε την διεξαγωγή έρευνας για το άθλιο έργο και τον αξιόποινο ρόλο των παραγόντων, που συγκάλυπταν τις ολοφάνερες παρανομίες της ΓΗΓΕΡΤΟΝ. 

Στην δίκη, ως μοναδικός μάρτυρας υπεράσπισης του Χαρδαλιά και της ΓΗΓΕΡΤΟΝ, κατέθεσε ο σημερινός Διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών Βαλλιανάτος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η περιοχή της Εργάνης δεν είναι δημόσια και δασική(!....), αλλά περιοχή που ανήκει και διεκδικείται από ιδιώτες (!), ενώ κατά την κατάθεσή του, έδωσε στο δικαστήριο διάφορα παραπλανητικά κουρελόχαρτα δεκαετιών, με τα οποία «ψιθυριστά» προσπαθούσε να αποδείξει τους κατασκευασμένους ισχυρισμούς του. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Βαλλιανάτος είναι ο άνθρωπος, που από παλιά όπως και τώρα, ως στέλεχος της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, έκανε την παραλαβή όλων των έργων οδοποιίας, μερικά από τα οποία αποτελούν και σήμερα μνημεία σκανδάλων, που εντάσσονταν μέσα στο γνωστό καθεστώς συναλλαγής εργολάβων – πολιτικών – Δημοτικών παραγόντων και διευθυντικών κρατικών ή δημοτικών υπαλλήλων, που έχει ενσωματώσει στις γραμμές του ο διεφθαρμένος δικομματισμός.

Ερωτηματικά επίσης προκαλούν και οι μεθοδεύσεις του Δασαρχείου Πεντέλης αναφορικά με την άσκηση των διώξεων κατά της εταιρίας ΓΗΓΕΡΤΟΝ και του Δημάρχου Χαρδαλιά. Το Δασαρχείο αντί να επικαλεσθεί το σύνολο των εκπροσώπων των πολιτών και να προτείνει ως μάρτυρες ΟΛΟΚΛΗΡΗ την τριμελή αντιπροσωπεία των πολιτών, που αποτελούνταν από την δικηγόρο Κανδηλιώτη Κωστούλα, Σουλιώτης Δημήτρη και Τσιάκαλο Κοσμά, επέλεξε σκόπιμα να προτείνει ως μάρτυρα ΜΟΝΟ τον Δ. Σουλιώτης, με  προφανή στόχευση να αποδυναμώσει την μαζικότητα της παρέμβασης του λαϊκού παράγοντα και να εμφανίσει την εναντίωση στις άγριες και κερδοσκοπικές παραβιάσεις, ως υπόθεση ενός μόνο ανθρώπου, καθώς οι περισσότερες δημοτικές παρατάξεις, ως συνήθως, αδιαφορούν για τα δημοτικά προβλήματα. Θα πρέπει ακόμα να υπογραμμισθεί ότι η ρύπανση των δασικών εκτάσεων Εργάνης αλλά και  Κουταλά, η οποία είχε λάβει τεράστιες διαστάσεις, κυριαρχούσε επί πολλά χρόνια χωρίς το Δασαρχείο να κουνήσει το μικρό του δαχτυλάκι!...  

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ στον Βύρωνα, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γρ. Κατωπόδη, ταυτιζόμενη σχεδόν απόλυτα με την αντιλαϊκή πολιτική των προκατόχων της και του συστήματος, αφήνει ΣΗΜΕΡΑ τα μπάζα και τα υπολείμματα της άχρηστης ασφάλτου να βρίσκονται ακόμα, ως βουνά, εκεί που τα πέταξε το καθεστώς της συναλλαγής και της κερδοσκοπίας.

Αποδεικνύεται έτσι ότι η δημοτική αρχή Κατωπόδη μένει αναίσθητος θεατής, αδιαφορεί για την προστασία του Υμηττού, την ρύπανση της Εργάνης και των γειτονικών σχολείων, ταυτίζεται με τα έργα της καταστρεπτικής θητείας Χαρδαλιά - Γώγου - Ζούμπου - Μπαντή, αρνείται να καταγγείλει την απραξία του Δασαρχείου Πεντέλης, δίνοντας, έτσι ένα χέρι βοήθειας στο καταστροφικό έργο της Ν.Δ στο Βύρωνα! Για όσους δεν γνωρίζουν, ο κ. Κατωπόδης είναι και μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ!... Είναι γενική η απαίτηση ότι η ΓΗΓΕΡΤΟΝ πρέπει να υποχρεωθεί να πάρει τα μπάζα και την μολυσμένη άσφαλτο από την περιοχή. Αν δεν το κάνει η δημοτική αρχή Κατωπόδη παραβιάζει τα καθήκοντά της απέναντι στον λαό του Βύρωνα και θα κληθεί να λογοδοτήσει για παράβαση καθήκοντος. Θυμίζω επίσης ότι η αναφερόμενη έκταση έχει κηρυχθεί αναδασωτέα, αλλά μέχρι σήμερα η σημερινή δημοτική αρχή, όπως και η προηγούμενη, δεν έχει κάνει καμιά απολύτως ενέργεια για να γίνει η προβλεπόμενη αναδάσωση!       

Δ. Σουλιώτης
Πολιτικός εξόριστος της δικτατορίας 1967-1974



Βύρωνας 5/2/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου