Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘΕΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ-ΠΑΠΑΓΟΥ! ΘΥΜΑΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ!!! ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΖΗΤΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!

  Η εγκληματικότητα σπάει κόκκαλα στον δήμο Χολαργό-Παπάγου. Η είδηση πλέον προβάλλεται και από τα ΜΜΕ! Θύματα είναι νέοι άνθρωποι. Και με την εισβολή των λαθρομεταναστών η κατάσταση θα επιδεινωθεί το προσεχές διάστημα. Ο Σύλλογος γονέων που αναδεικνύει το θέμα ζητεί άμεση σύγκληση έκτακτου Δ.Σ.
Δείτε τι αναφέρει...

H βία έχει χτυπήσει και τη δική μας πόρτα πολύ δυνατά όμως. Η όμορφη εικόνα του φιλήσυχου προαστίου μάλλον δεν αφορά την περιοχή μας εδώ και καιρό. Απανωτές και έντονες βιαιοπραγίες έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα εναντίον έφηβων μαθητών στις γειτονιές του Χολαργού και του Παπάγου. Οι γονείς τρομοκρατημένοι ενημερώνουν τους συλλόγους γονέων και μεταφέρουν τα παράπονα και την ανησυχία τους. Τα παιδιά φοβισμένα δεν θέλουν να μετακινούνται μόνα τους στις δραστηριότητές τους και έχουν "αφήσει" τις εξόδους τους σε εξωτερικούς χώρους (εμπορικό Περικλέους, πλατεία Δημαρχείου) και συναντιούνται σε σπίτια. Στο δικό μας σχολείο είχαμε και το πιο βαρύ περιστατικό σε μαθητή της Γ´ Λυκείου που του επιτέθηκαν βίαια και του έσπασαν τη μύτη. Μαθητές του 1ου Γυμνασίου Χολαργού ήταν παιδιά που δέχθηκαν τις πρώτες επιθέσεις.

  Για να γνωρίζετε όλοι τα μέχρι τώρα στοιχεία, μετά από συνάντηση που πραγματοποίησε η πρόεδρος του Συλλόγου μας με το Διοικητή ασφάλειας, η ενημέρωση ήταν ότι τα περιστατικά είναι 1 τον περασμένο Νοέμβριο, 1 το Δεκέμβριο, 4 τον Ιανουάριο και μια απόπειρα. Αυτά είναι τα καταγεγραμμένα από την αστυνομία. Πιθανόν να υπάρχουν και άλλα για τα οποία δεν έχει γίνει καταγγελία.
  Από πλευράς τοποθεσιών τα 2 περιστατικά έγιναν στο σταθμό του Νομισματοκοπείου, άλλα σε δρόμους του Χολαργού, 2 στο σταθμό του Χολαργού, 2 στο κέντρο του Χολαργού στο Δημαρχείο και η απόπειρα στην οδό Φανερωμενης και Φειδίου. Οι κακοποιοί πλησιάζουν τα παιδιά με άλλη πρόφαση πχ τι ομάδα είσαι, τι ώρα είναι, πως σε λένε κλπ.

  Μετά από όλα τα παραπάνω άκρως ανησυχητικά συμβάντα, ο Σύλλογός μας εκτός από τη συνάντηση με το Διοικητή Ασφάλειας και αφού έχει ήδη μεταφέρει το θέμα στην Ένωση Γονέων, συνέταξε από κοινού με τους συλλόγους γονέων του 1ου Γυμνασίου Χολαργού, του Λυκείου Παπάγου και του 2ου Λυκείου Χολαργού και απέστειλε επιστολή προς το Δήμο με αίτημα για συζήτηση του θέματος σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Απαίτηση όλων είναι οι τοπικές αρχές, Δήμος, ΕΛΑΣ, να αναλάβουν και να εφαρμόσουν δραστικές λύσεις πριν συμβούν ακόμα χειρότερα πράγματα.

Ολόκληρη την επιστολή μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου