Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΜΑΣ ΣΚΑΒΟΥΝ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΛΑΚΚΟ

«Συζητήσαμε το 2013 και το 2014 εκτεταμένα και είμαστε πολύ κοντά να κλείσουμε για φέτος», δήλωσε ο Στουρνάρας ο οποίος μαζί με την τρόικα θάβει βαθύτερα τον λάκκο των Ελλήνων. Την ώρα που ο λαός αποβλακώνεται μόνο με τα κατορθώματα της Χρυσής Αυγής, ο  Στουρνάρας μαζί μετην τρόικα έχουν πάρει τον γκασμά και ετοιμάζονται για νέα επαχθή μέτρα για το 2014. 
Αναφορικά με τοπεριβόητο πλεόνασμα είναι παραμύθια. Σύμφωνα με το iefimerida,υπάρχει διαφορά απόψεων της ελληνικής πλευράς με την Τρόικα ως προς το πρωτογενές πλεόνασμα, αφού οι δανειστές δεν ενστερνίζονται τις φιλόδοξες εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών που κάνουν λόγο για 500 εκατ. ευρώ πρωτογενές πλεόνασμα καθώς εκτιμούν ότι αυτό θα είναι τα τάξης μόνο των 100 εκατ. ευρώ.!!! Τρίχες κατσαρές δηλαδή. Μας ζαλίζουν τόσο καιρό για πρωτογενές πλεόνασμα που και αυτό των 100 εκατ. είναι ...πειραγμένο!

Τα αγκάθια στην ...διαπραγμάτευση με την τρόικα, σύμφωνα πάντα με το iefimerida,  για το 2014 είναι τα εξής:
  • Η εισπραξιμότητα των φόρων
  • Η εισπραξιμότητα του ενιαίου φόρου ακινήτων και
  • Η χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων (υπενθυμίζεται ότι την επόμενη χρονιά τα έσοδα των ταμείων θα είναι μειωμένα κατά 1,8 δισ. ευρώ καθώς δεν θα λάβουν κρατική χρηματοδότηση όπως το 2013).
Ειδικά όσον αφορά στον Ενιαίο Φόρο, πληροφορίες αναφέρουν ότι τη Δευτέρα ή τη Τρίτη, επίκειται σύσκεψη της Ομάδας Εργασίας του υπουργείου Οικονομικών με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, που φέρεται σφόδρα ενοχλημένο από τις διαπραγματευτικές θέσεις του οικονομικού επιτελείου. Στο επίκεντρο της συζήτησης θα τεθεί η εισπράξιμότητα του νέου Φόρου αλλά και η δομή του, καθώς παρά τις αλλαγές που έγιναν τις τελευταίες ημέρες, εκτιμάται ότι και το επικαιροποιημένο σχέδιο δεν ανταποκρίνεται στη κυβερνητική συμφωνία για έναν προοδευτικό και σαφώς ηπιότερο φόρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου