Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΖΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ! ΝΕΟ SUCCESS STORY ΣΑΜΑΡΑ!

 
Για ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε ότι βάζει λουκέτο στο δημόσιο πανεπιστήμιο, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Π΄ρωτου Θέματος, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η απόλυση περίπου 1.400 εργαζομένων στα οχτώ μεγαλύτερα δημόσια ιδρύματα της χώρας είναι πολιτική της επιλογή και όχι εξαναγκασμός της τρόικας και αυτό συμβαίνει, κατά τον κ. Τσίπρα, για δύο λόγους: «Ο πρώτος λόγος είναι διότι θέλουν να ευνοήσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τα ιδιωτικά ιδρύματα. Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί εχθρεύονται τη γνώση και τους ανθρώπους της γνώσης». 

Απηύθυνε, δε, κάλεσμα συσπείρωσης σε ανθρώπους της διανόησης, του πνεύματος αλλά και κάθε έλληνα κι ελληνίδα, «προκειμένου να αποτραπεί αυτή η απόφαση, διότι αποτελεί πλήγμα στον πολιτισμό μας» και υποσχέθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει «μάχη μέσα κι έξω από τη Βουλή, προκειμένου να κρατηθεί ζωντανή η κοιτίδα του πολιτισμού μας που είναι τα πανεπιστήμια που παράγουν γνώση, που μορφώνουν τους νέους επιστήμονες». 

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Α.Π.Θ. Ιωάννης Μυλόπουλος, δήλωσε:

«Θέλαμε να τονίσουμε και τονίσαμε στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι ήμασταν εμείς που ζητήσαμε αξιολόγηση των διοικητικών μας δομών. Και ζητήσαμε αξιολόγηση μέσα από το πρόγραμμα που το ίδιο το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκήρυξε την περσινή χρονιά, την περίφημη πρόσκληση 56, που θα ήταν ο μόνος ορθόδοξος τρόπος προκειμένου να αξιολογηθούν οι διοικητικές μας δομές. Δυστυχώς, η κυβέρνηση επέλεξε έναν άλλο τρόπο, μια fast truck διαδικασία «αξιολόγησης» των δομών, την οποία κι αυτήν αποδεχτήκαμε, υποβάλλαμε τα λεγόμενα «σχέδια αξιολόγησης» στο Υπουργείο πριν τη διαθεσιμότητα. Είναι πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας όπου έρχεται μια κυβέρνηση και αφαιρεί πόρους και μέσα, υπονομεύοντας το έργο των Πανεπιστημίων» και προανήγγειλε μια κοινή προσφυγή από τα 8 θιγόμενα Πανεπιστήμια προσθέτοντας ότι θα υπάρξουν και ασφαλιστικά μέτρα, προκειμένου να μην προχωρήσει καμία διαθεσιμότητα στα Πανεπιστήμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου