Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΒΑΖΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!

  ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ 
SUCCESS STORY ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ;

Η είδηση σοκ μεταδίδεται από χθες και σήμερα ο Γ. Παπαδάκης αφιέρωσε μέρος της εκπομής του στο επικείμενο λουκέτο του Εθνικού Καποδιστιρακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπό την πλήρη σιωπή της κυβέρνησης η οποία αποδέχεται το κλείσιμο στο οποίο οδηγείται το πανεπιστήμιο από τους διοικητικούς υπαλλήλους! Μπορεί να κλείσει ένα Πανεπιστήμιο από τους διοικητικούς υπαλλήλους; Πώς και γιατί το Πανεπιστημιο Αθγαίου λειτουργεί χωρίς διοικητικούς; Γιατί η κυβέρνηση δεν έχει μειωσει τους μκισθούς των διοικητικών υπαλλήλων της βουλής και αφήνει να κλείνουν πανεπιστήμια μη ικανοποιώντας τα αιτήματα των διοικητικών; Μα αφού και η Παιδεία πάει στον καιάδα επειδή το θέλει η δοσίλογη κυβέρνηση και η τρόϊκα!
Με απόφαση της Συγκλήτου λοιπ΄ν το Εθνικό και Καποδοστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών βάζει λουκέτο!
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση:

Η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) στη σημερινή έκτακτη συνεδρία της 23ης Σεπτεμβρίου 2013 διαπιστώνει:


- την αντικειμενική πλήρη αδυναμία της εκπαιδευτικής, ερευνητικής και διοικητικής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

- ότι η ακατάληπτη επιμονή των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε επιλογές που οδηγούν ευθέως στην υπονόμευση της ανώτατης εκπαίδευσης της νέας γενιάς της Ελλάδας, ουσιαστικής ελπίδας για την υπέρβαση της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης τα επόμενα χρόνια, δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να γίνει αποδεκτή.

- ότι τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με αστοιχείωτους λογιστικούς υπολογισμούς και λογικά άλματα, που δεν αρμόζουν σε υπεύθυνους φορείς ευνομούμενης πολιτείας, και πλήρη αδιαφάνεια, περιθωριοποιεί το πρώτο Πανεπιστήμιο της Χώρας και των Βαλκανίων, που προσφέρει αδιαλείπτως από το 1837 σημαντικότατα εκπαιδευτικό, ερευνητικό και κοινωνικό έργο συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της χώρας.

Η Σύγκλητος, κατόπιν αυτών αποφασίζει την προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια της χώρας, αλλά και της Ευρώπης επικαλούμενη τα συνταγματικά της δικαιώματα και τις διεθνείς συμβάσεις περί ενιαίου ευρωπαϊκού χώρου ανώτατης εκπαίδευσης.

Η Σύγκλητος του Ε.Κ.Π.Α. με λύπη της ενημερώνει την κοινή γνώμη ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών εξαναγκάζεται χωρίς τη θέλησή του σε αδυναμία εγγραφής των νεοεισαχθέντων φοιτητών, διεξαγωγής εξετάσεων, ορκωμοσίας πτυχιούχων και, γενικώς κάθε άλλης ακαδημαϊκής λειτουργίας και παροχής κοινωνικού έργου, καθώς και ανταπόκρισης στις διεθνείς υποχρεώσεις του.

Η Σύγκλητος, τέλος, απευθύνει θερμή παράκληση προς πάντα αρμόδιο έστω και την ύστατη αυτή στιγμή για την αναστολή των επώδυνων μέτρων σε βάρος του Ε.Κ.Π.Α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου