Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ; ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ;

ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ;
Τα ερωτήματα δεν είναι δικά μας. Τα θέτουν σε Χολαργό-Παπάγου οι δημότες μεταξύ τους. 
Θα σας μεταφέρουμε λοιόν μια εικόνα για το τι ακούγεται και το τι υποστηρίζουν Παπαγιώτες-Χολαργιώτες για τους υποψηφίους Δημάρχους των εκλογών του 2014. Βάζοντας βέβαια και κάποιες δικές μας εκτιμήσεις.
ΚΕΧΡΗΣ: Κατεβαίνει έως τέλους. 
Για τον γιατρό ο οποίος ανακοίνωσε πρώτος την υποψηφιότητά του, αυτό που λέγεται με καθολική μάλιστα βεβαιότητα, είναι ότι θα πάει μέχρι τέλους τον αγώνα. Το ίδιο λένε με πειθώ και οι συνεγάτες του. Το υποστηρίζει με σιγουριά και ο ίδιος ο Γιάννης Κεχρής: ό,τι αφού ανέλαβε την δέσμευση να εκτεθεί στο δήμο Παπάγου-Χολαργού θα τερματίσει τον αγώνα όπως και νά' χει. Άλλωστε ο Γιάννη Κεχρής όταν ξεκινάει έναν μαραθώνιο τον τερματίζει. Δεν εγκαταλείπει ποτέ την προσπάθειά του.
ΤΙΓΚΑΣ: Αυτή τη φορά θα τραβήξει το κουπί ως το τέλος.
Για τον Κώστα Τίγκα υπήρχε το "κακό" προηγούμενο των περασμένων δημοτικών εκλογών στις οποίες ξεκίνησε ως υποψήφιος Δήμαρχος για να τα...μαζέψει λίγο πριν το τέλος και να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του Δ. Νικολάου. Όμως αυτή τη φορά τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Ο Κώστας Τίγκας το έχει πάρει απόφαση και το δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσει έως το τέλος τον Μαραθώνιο των εκλογών. Η μεγαλοπρεπής εμφάνισή του στην πρώτη προεκλογική του συγκέντρωση, η παρουσία των συνεργατών του (υποψ. δημοτικών συμβούλων) τον κάνει να έχει το προβάδισμα του Παπάγου και να βαδίζει με περισσότερη σιγουριά από ποτέ. Πιστεύει ότι έχει ως πρακαταθήκη τις ψήφους των Παπαγιωτών, γεγονός που του δίνει πρόσθετη αυτοπεποίθηση. 
ΣΤΑΪΚΟΣ: Θετική έκπληξη αλλα κι ερωτηματικό. 
Ο Μπάμπης Στάϊκος έκανε μια εκπληκτική παρουσίαση στην πρώτη του εκδήλωση στον 'Αρίωνα", τέτοια που θα ζήλευαν υποψήφιοι μεγάλων πόλεων. Ωστόσο, έχασε τις εντυπώσεις στο πλήθος του παρευρεθέντος κόσμου. Υπολογίζεται ότι γύρω στα 400 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του νέου υποψηφίου σε αντίθεση με την συγκέντρωση Τίγκα όπου ήταν τουλάχιστον οι διπλάσιοι. Όμως ο Στάϊκος είναι ο άνθρωπος των εκπλήξεων και των ανατροπών. Ελάχιστοι πίστευαν ότι θα κατέβει, για να αιφνιδιαστούν τελικά από το πείσμα και την θετική εντύπωση που έκανε η υποψηφιότητα Στάϊκου. Λίγοι πάλι είναι αυτοί που στου Παπάγου-Χολαργού πιστεύουν ότι ο Στάϊκος μπορεί να φτάσει ως το τέλος, θεωρώντας μάλιστα ότι τελικά θα συνεργαστεί με τον Τίγκα για τη δημιουργία αχτύπητου διδύμου, με επικεφαλής τον αντιστράτηγο ε.α. Όμως είπαμε, κρατάτε μικρό καλάθι: ο Στάϊκος μπορεί πάλι να ξαφνιάσει εκ νέου και να προκαλέσει έκπληξη, φτάνοντας ως το τέλος των δημοτικών εκλογών. 
ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μπορεί και να μην κατέβει. 
Το δηλώνει και ο ίδιος. Δεν είναι βέβαιη η κάθοδος του Νικολάου στις επόμενες εκλογές. Θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα, θα δει με ποιο εκλογικό σύστημα θα πάαμε στις εκλογές και αναμένεται να λάβει την οριστική απ΄ποφασή του γύρω στον Δεκέμβριο. 
ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ-ΠΟΛΥΚΑΛΛΑ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ: Αυτό το σχήμα είναι εντελώς περίεργο. Εάν κατέβει συσπειρωμένο, έχει ελπίδες. Όσο όμως ο χρόνος περνάει και οι τρεις υποψήφιοι έχουν βγει ήδη στην ...γύρα και παράλληλα το κεντροαριστερό σχήμα ακόμη ψάχνεται, στο τέλος μκπορεί και να μην κατεβει καν. Ο χρόνος λειτουργεί αρνητικά για το σχήμα αυτό!
ΖΗΚΑΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον στηρίξει τον Περικλή Ζήκα; 
Τι περιμένει και δεν κατεβαίνει; Πολλοί πλέον δυσανασχετούν σε Χολαργό-Παπάγου και λένε: "Είναι Δίκτυο Πολιτών αυτό ή περιμένει την ...ευλογία του ΣΥΡΙΖΑ για να κατέβει;". Τα παλαιοκομματικά τερτίπια τα έχει σιχαθεί ο λαός. Οπότε, ο Περικλής Ζήκας ό,τι είναι να το κάνει πρέπει να το κάνει άμεσα για να δώσει και την αίσθηση ότι είναι ανεξάρτητος φορέας και δεν κηδεμονεύεται από το ΣΥΡΙΖΑ. Αλλιώς, μπορεί και να το ...πληρώσει. Είναι Χολαργιώτης, οι Χολαργιώτες δηλώνουν ότι "ο επόμενος Δήμαρχος θα είναι δικό μας" και αυτό ο Π. Ζήκας πρέπει να το εκμεταλλευτεί άμεσα. Όσο καιθυστερεί κάνει κακό στον εαυτό του και το "Δίκτυο Πολιτών".
ΚΟΥΚΗΣ: Η έκπληξη της τελευταίας στιγμής; 
Δεν έχει ανακοινώσει τίποτε ακόμη. Έχει την στήριξη των Πολυδωραίων, ωστόσο με το στραπάτσο των πολιτκών είναι αμφίβολο πόσο δύναμη εκλογική εξακολουθεί να έχει η οικογένεια Πολύδωρα. Ο χρόνος δεν φαίνεται να είναι σύμμαχος ούτε σε αυτή την υποψηφιότητα αλλά ας κρατάμε μικρό καλάθι. Είναι νέος, έχει όρεξη, δεν έχει προκαλέσει, είναι άφθαρτος με λίγα λόγια. Αναμένουμε και δεν βάζουμε το χέρι μας στην φωτιά. 
ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: Έχει στηρίγματα αλλά έχει και πολιτική φθορά.
Δεν νομίζουμε ότι μπορεί να φτάσει έως το τέλος. Ο ίδιος ο Χρήστος Δασκαλόπουλος δηλώνει ότι ετοιμάζεται, οργανώνεται και ότι θα κατεβάσει ψηφοδέλτιο. Έχει κάποιους συμβούλους του Ξύδη που τον ακολουθούν αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι πολλά χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση με περιπέτειες από εκλογικές συνεργασίες με το ΚΚΕ, δοκίμασε να θέσει υποψηφιότητα με το ΠΑΣΟΚ, συνεργάστηκε με τον δεξιό Ξύδη και όλα αυτά σημαίνουν πολιτική φθορά. Η προεκλογική αφετηρία δηλαδή θα τον φέρει σε αρνητικό πρόσημο σε σχέση με τους συνυποψηφίους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου