Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΘΛΙΟΙ! ΔΙΑΣΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΙΕΘΝΩΣ ΛΟΓΩ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!!!

Δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτε πλέον όλοι αυτοί που μας κυβερνούν. Μετά τον τιτανικό και το "κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα" αλλά και το ότι η Ελλάδα γέμισε νεοναζιστές και ρατσιστές,  οι πολιτικοί ταγοί της συμφοράς διασύρουν και το σώμα της αστυνομίας. 
Όπως αναφέρει το  defencenet.gr,το γεγονός ότι ο συνυποψήφιος του Δένδια στον δήμο της Αθήνας Η.Κασιδιάρης εμφανίζεται στις μέχρι στιγμής δημοσκοπήσεις πρώτος ή δεύτερος, αλλά σίγουρα να μπαίνει στον β' γύρο των εκλογών, έχει κάνει τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να προχωρά σε κινήσεις που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις μέσα στο ίδιο το κόμμα της ΝΔ.
Μάλιστα για τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, αντιστράτηγο Ιωάννη Δικόπουλο, έναν κατά γενική ομολογία εξαιρετικό αξιωματικό, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από υπουργούς, βουλευτές και στελέχη της ΝΔ, αλλά και από τους απλούς αστυνομικούς που τον θεωρούσαν "δικό τους άνθρωπο". 


Αλλά τρόικα και συστημικά ΜΜΕ (όλα ιδιοκτησίας επιχειρηματιών) "θέλουν αίμα". Και αυτό τους δίνουν.
Μάλιστα ανακοινώθηκαν τα ονόματα όσων καταλαμβάνουν τις θέσεις ορισμένων εκ των αξιωματικών που μετακινήθηκαν, προκειμένου να διεξαχθεί η έρευνα που ανατέθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαο Δένδια, στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για «ενεργό συμμετοχή αστυνομικών στη δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής και τυχόν συμμετοχή τους στη διάπραξη αδικημάτων», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Ειδικότερα, με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου, τοποθετούνται στις κενές θέσεις που προέκυψαν από τις παραιτήσεις και μετακινήσεις Ανωτάτων Αξιωματικών, οι παρακάτω:
• Ο Αντιστράτηγος Σπυρίδων Παπασπύρου, ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος (αντικαθιστά τον Ιωάννη Δικόπουλο)
• Ο Ταξίαρχος Γεώργιος Σουγλιέρης, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος (αντικαθιστά τον Απόστολο Κασκάνη).
• Ο Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβαλάς, ως Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
• Ο Υποστράτηγος Αναστάσιος Λάσκαρης, ως Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
• Ο Υποστράτηγος Ευάγγελος Βενέτης, ως Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας.
• Ο Υποστράτηγος Δημήτριος Σοφιός, ως Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
• Ο Υποστράτηγος Γεώργιος Νίτσας, ως Προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (μετατίθεται από τη θέση του Υποστράτηγου, Προϊσταμένου του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας).

Μάλιστα μετά τον διασυρμό τους, ότι δηλαδή, λειτουργούσαν ως στελέχη συγκεκριμένου κόμματος οι καρατομηθέντες και δε έκαναν την δουλειά τους, εκδόθηκε και η ακόλουθη θλιβερή ανακοίνωση:
«Διευκρινίζεται, προς άρση κάθε παρερμηνείας, ότι οι εσωτερικές μετακινήσεις των Αξιωματικών, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, δεν απορρέουν από στοιχεία ή ενδείξεις για επίμεμπτες συμπεριφορές ή διασυνδέσεις και συνεπώς, σε καμία περίπτωση, δεν προσφέρονται για τη δημιουργία εντυπώσεων, παραφιλολογίας και αυθαίρετων συμπερασμάτων».
Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Δευτέρας ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο ότι μετακινούνται από τις θέσεις τους και αντικαθίστανται οκτώ αξιωματικοί από τις πλέον νευραλγικές θέσεις της Αστυνομίας, προκειμένου «να διασφαλιστεί, κατά απόλυτο τρόπο, η αντικειμενικότητα σε έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων», που αφορά σε καταγγελίες για Χρυσαυγίτες αστυνομικούς.
Οι οκτώ αξιωματικών, είναι:
- Ο υποστράτηγος, προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
- Ο διοικητής και ο υποδιοικητής της ΕΚΑΜ.
- Ο αστυνομικός διευθυντής, προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
- Ο αστυνομικός υποδιευθυντής, προϊστάμενος του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Ασφάλειας Αττικής.
- Ο επικεφαλής της διμοιρίας των ΜΑΤ στο Κερατσίνι, επειδή, σύμφωνα με φωτογραφίες και καταγγελίες, άτομα με πολιτικά πετούσαν πέτρες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 εναντίον διαδηλωτών στην πορεία μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, χωρίς να παρεμποδίζονται και χωρίς να συλλαμβάνονται.
- Ο αστυνόμος διοικητής της Ομάδας ΔΕΛΤΑ.
- Ο αστυνόμος διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νίκαιας.
Επίσης τρεις αξιωματικοί και ένας ... αστυφύλακας τίθενται σε διαθεσιμότητα μέχρι την ολοκλήρωση της ΕΔΕ με αντικείμενο γιατί δεν συνέλαβαν όλα τα μέλη του Λαϊκού Συνδέσμου στην Χαλκίδα το Σάββατο!
Παράλληλα, τίθενται σε διαθεσιμότητα, μέχρι την ολοκλήρωση της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης οι εξής:
  • ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας,
  • ο Διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας
  • ο Αξιωματικός Υπηρεσίας του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας
  • και ο αστυνομικός - σκοπός της Αστυνομικής Διεύθυνσης, που εκτελούσε υπηρεσία το επίμαχο χρονικό διάστημα.
Η όλη υπόθεση θυμίζει πλέον το φανταστικό πραξικόπημα της 1ης Νοεμβρίου 2011 όταν καρατομήθηκαν οι τέσσερις Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων για να έχει να υποστηρίξει ο Γ.Παπανδρέου στις Κάνες ότι "Είχε αποφασίσει να κάνει δημοψήφισμα γιατί οι αξιωματικοι θα έκαναν πραξικόπημα"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου