Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

 ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΛΟΤΩΦ
«Ο Παύλος ζει, τσακίζει τους ναζί» ήταν το κεντρικό σύνθημα των περίπου 5.000 διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη, αλλά και των κομμάτων. Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε από τις 18.00 το απόγευμα στο Σύνταγμα όπου ακολούθησε συναυλία. Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκαν αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ιωάννινα, Βόλο, Ηράκλειο, Κατερίνη και Χανιά.

Η αστυνομία προχώρησε προληπτικά σε προσαγωγές από το ύψος των Προπυλαίων. Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι διαδηλωτές προσήχθησαν επειδή βρέθηκαν να φέρουν μάσκες.

Ταυτόχρονα, κάποιες ομάδες διαδηλωτών πραγματοποίησαν πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής επί της Μεσογείων, όπου κι έφτασαν στις 20.00 το βράδυ. Σημειώνεται ότι η λεωφόρος Μεσογείων είναι κλειστή από τις 18.30 το απόγευμα στο ύψος της Κατεχάκη, ενώ τα γραφεία της Χρυσής Αυγής είναι αποκλεισμένα από αστυνομικές δυνάμεις παρουσία εισαγγελέα ο οποίος εποπτεύει. Πάντως, σημειώνεται ότι οι διαδηλωτές ζήτησαν να μπορέσουν να προσεγγίσουν τα γραφεία της οργάνωσης.

Ωστόσο, στις 20.10, μερίδα διαδηλωτών πέταξε προς τους αστυνομικούς πέτρες και οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με κρότου λάμψης και χημικά. Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών αποχώρησε μετά τη ρίψη χημικών, ενώ στο σημείο παραμένουν κάποιοι νεαροί που έχουν βάλει φωτιά σε τουλάχιστον 10 κάδους. 


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου