Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΕΛΟΣ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! ΤΗΝ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΟΥΝ...

Νομοθετική ρύθμιση για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων, όταν εναντίον προσώπων που τα διοικούν ή βουλευτών τους έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις, θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της απόφασης της Κυβέρνησης για την απόλυτη προάσπιση της νομιμότητας και την αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων.

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή του Υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη, του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια, και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάκη Βορίδη.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση αναμένεται να αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση ενός κόμματος σε περίπτωση αμετάκλητης παραπομπής ενώπιον δικαστηρίου του αρχηγού του ή κρίσιμου αριθμού (περισσοτέρων του ενός δεκάτου του συνολικού αριθμού) βουλευτών ή μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησής του, για αδικήματα που αφορούν αξιόποινες πράξεις εγκληματικών οργανώσεων ή για κακούργημα που επισύρει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών.

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου