Έφοδο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο πραγματοποίησε η Ε.Λ.ΑΣ. Κατά την επιχείρηση συνελήφθη ένας αστυνομικός, ο οποίος είχε διετελέσει φρουρός τοπικού βουλευτή.
Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο βρέθηκαν ασπίδες, κράνη, δάδες, κοντάρια, τσεκούρι, ένα αστυνομικό πηλίκιο, κράνος με δύο καλαμίδες αστυνομικής διμοιρίας τα οποία ανήκουν στον αστυνομικό που συνελήφθη.
Από νωρίς σήμερα Τρίτη έχουν αρχίσει έφοδοι της ΕΛΑΣ και συγκεκριμένα από την υπηρεσία των Εσωτερικών Υποθέσεων σε αστυνομικά τμήματα στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, ενώ την ίδια ώρα έλεγχοι γίνονται και στο Λιμενικό Σώμα για αναζήτηση «ιχνών» της Χρυσής Αυγής.
Την ίδια ώρα, σήμερα το μεσημέρι ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας σε συνέχεια της αναφοράς του στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, για τη διερεύνηση αξιοποίνων πράξεων μελών του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή», απέστειλε διαβιβαστικό έγγραφο  με θέμα την υποβολή δικογραφίας για τα συμβάντα της 12.09.2013 στο Πέραμα Αττικής (επίθεση ατόμων – μελών του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή» κατά ατόμων – μελών της τ.ο. Περάματος του ΚΚΕ).Ο κ. Δένδιας απέστειλε επίσης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου χρονολογικό κατάλογο επιθέσεων μελών ή υποστηρικτών του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή», τον οποίο του έδωσε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, κ. Μανώλης Γλέζος.
Εξάλλου κατά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο κ. Δένδιας έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η Ελληνική Αστυνομία εκτελεί με αφοσίωση το καθήκον της που είναι η προστασία της ζωής, της περιουσίας και της ελευθερίας των πολιτών.
Όπως είπε η εντολή που έχει από τον Πρωθυπουργό είναι ότι «τάγματα εφόδου στη χώρα και νεοναζιστικές οργανώσεις δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές».
newpost.gr