Αντιμέτωπο με την απειλή του «λουκέτου» βρίσκεται το νοσοκομείο Νίκαιας. Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτης Βαρνάβας έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφο του οικονομικού τμήματος του νοσοκομείου της Νίκαιας στο οποίο καταγράφεται πως οι πιστώσεις του προϋπολογισμού του νοσοκομείου φτάνουν μέχρι αύριο, τις 25 Σεπτεμβρίου.
Μετά από αυτή την ημερομηνία δε θα μπορεί να εκδοθεί απόφαση δέσμευσης της πίστωσης, με συνέπεια να μην είναι δυνατή η απαραίτητη προμήθεια των υλικών για τη λειτουργία του νοσοκομείου.
Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας:
"Άκρως ικανοποιημένος δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας μετά τη συνάντηση που είχε με την τρόικα. Μάλιστα ανέφερε πασιχαρής πως οι δύο επικεφαλής της τρόικα του έδωσαν συγχαρητήρια για την πολύ καλή εικόνα του συστήματος υγείας!
Αυτή η ειδυλλιακή εικόνα δεν έχει ασφαλώς καμιά αντιστοιχία με την πραγματικότητα.
Μεγάλα Νοσοκομεία της χώρας, τα οποία η κυβέρνηση δεν εκκένωσε (ακόμη), δηλώνουν με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι οδηγούνται σε λειτουργικό λουκέτο. Διότι δεν επιδέχεται αμφισβήτησης το σημερινό έγγραφο του Οικονομικού Τμήματος του Νοσοκομείου Νίκαιας, το οποίο προειδοποιεί ότι το Νοσοκομείο βάζει λουκέτο στις 25 Σεπτεμβρίου!
Ας έρθει λοιπόν ο κ. Γεωργιάδης στον πραγματικό κόσμο και ας πάψει να εμπαίζει ασύστολα την ελληνική κοινωνία".
avgi.gr