Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΓΙΑ ΚΕΧΡΗ-ΤΙΓΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ"

  "ΚΑΛΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ"
 
Με μεγάλη χαρά και ελπίδα πληροφορηθήκαμε την δημόσια επίσημη επίσκεψη των υποψηφίων δημάρχων, τόσο του κ. Κ. Π. Τίγκα στην αγορά του Χολαργού, όσο και του κ. Ι. Κεχρή στην αγορά του Παπάγου.
 
Οπως έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν η τοπική αγορά ενός δήμου αποτελεί την ραχοκοκαλιά της οικονομικής και κοινωνικής δημόσιας ζωής.
 
Ηταν πολύ ελπιδοφόρα, λοιπόν, η ευαισθησία των δύο υποψηφίων δημάρχων με τις επισκέψεις που πραγματοποίησαν.
 
Με απογοήτευση όμως διαπιστώσαμε ότι μετά από τις επισκέψεις τους στα δελτία τύπου τυπικά και άτυπα που εκδώσανε, δεν αναφέρουν ούτε μία λέξη για κάποια λύση ή για μία πρόταση αντιμετώπισης της μεγάλης κρίσης που περνάνε οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις τους.
Τα προβλήματα τα γνωρίζουν πολύ καλά, τόσο οι επαγγελματίες και οι ιδιοκτήτες των επαγγελματικών χώρων, όσο και οι άνεργοι που περιμένουν να δημιουργηθούν κάποιες θέσεις απασχόλησης. Αυτό που περιμένουν από αυτούς που φιλοδοξούν να αναλάβουν τα ινία του δήμου, είναι κάποιες προτάσεις και ένα φως στο τούνελ της καταστροφής. 
Δυστυχώς είδαμε πάλι να επαναλαμβάνεται το έργο των δημοσίων σχέσεων με επισκέψεις «γνωριμίας», όπως ονομάζονται συνήθως.
Κι όμως οι πολίτες περιμένουν προτάσεις και διάλογο.
 
Ο Σύλλογος Κατοίκων Παπάγου-Χολαργού Εν Δράσει έχει επισημάνει την ιδιαίτερη αξία που έχει η τοπική μας αγορά και έχει καταθέσει τις παρακάτω προτάσεις
 
-Την δημιουργία Place Branding 
Την δημιουργία δηλαδή ιδιαίτερης ταυτότητας – εξειδίκευσης, εμπορικής υπεραξίας για το δήμο που θα οργανώσει μεγάλα events και θα προσελκύει το επενδυτικό ενδιαφέρον και το ενδιαφέρον των καταναλωτών.
 
-Την δημιουργία ενός προσδιορισμένου και οριοθετημένου πολεοδομικά, ελκυστικού εμπορικού περιβάλλοντος με την διαμόρφωση εμπορικών πεζοδιαδρομών και πράσινων κοινόχρηστων χώρων, δικτύου δημοτικής και διαδημοτικής συγκοινωνίας με προορισμό τα εμπορικά κέντρα γειτονιάς και έμφαση στην καθαριότητα και τον φωτισμό.
 
-Την εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την προώθηση της κάρτας του δημότη, την εκπτωτική πολιτική, την ελεγχόμενη στάθμευση και την δικτύωση εργαζομένων και επενδυτών.  
 
-Την δημιουργία one stop shop και υπηρεσίας εξυπηρέτησης των επαγγελματιών για την εξοικονόμηση του χρόνου σε όλες τις συναλλαγές τους.
 
-Την δημιουργία γραφείου επιχειρήσεων και απασχόλησης για την ένταξη των τοπικών επιχειρήσεων στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα  και την δημιουργία θέσεων απασχόλησης με απευθείας σύνδεση με το Ταμείο Εγγυοδοσίας.
 
-Τη μείωση των δημοτικών τελών στις εμπορικές ζώνες με ταυτόχρονα κίνητρα πρόσληψης ανέργων συντοπιτών μας.
 
-Την εκπόνηση διαφημιστικής καμπάνιας και εκτός δήμου, με τα πλεονεκτήματα της τοπικής μας αγοράς.
 
-Την αξιοποίηση των προγραμμάτων Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού για την κατάρτιση ανέργων και επαγγελματιών.
 
-Την δημιουργία Κοινωνικών Συναιτεριστικών Επιχειρήσεων Κοιν. Σ. Επ. από  ανέργους για την αξιοποίηση των ανεκμετάλλευτων δημοτικών και ιδιωτικών χώρων. 
 
Θα περιμέναμε λοιπόν κάποιες προτάσεις παρόμοιες ή και καλύτερες από τους υποψηφίους δημάρχους ή έστω να τοποθετηθούν επί των δικών μας, αν δεν έχουν να προτείνουν κάτι καλύτερο. 
 
Οι εθιμοτυπικές όμως επισκέψεις, σε μια αγορά που καθημερινά δοκιμάζεται στα όρια της βιωσιμότητας, δεν νομίζουμε ότι προσφέρει τίποτα το χρήσιμο

7 σχόλια:

  1. Ναι, αλλά, το ζουμί της υπόθεσης είναι πως για να κάτσει να βγάλει ο κοιλαράς αυτή την ανακοίνωση, σημαίνει ότι οι Τίγκας-Κεχρής κάπου τον έσκιασαν. Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε ή αυτά που υπαγορεύει στον Παπαγεωργίου να "γράφει" και να λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλήθεια μιας και μιλάμε για Place Branding, ο κ Παπαγεωργίου δεν ήταν αυτός που υπερψήφισε την αποπομπή του Περικλή από το έμβλημα του δήμου; Εκεί δεν υπήρχε χαρακτηριστική ταυτότητα της πόλεως; Ο δε κ. Κουγιουμτζόπουλος στις 30 ΗΜΕΡΕΣ αρχικά ήταν εξαιρετικά θετικός στην αλλαγή αυτή, μετά όμως από τη θύελλα ανέκρουσε πρύμναν...Αλήθεια ονόματα δεν έχουν οι εν δράσει; Και πόσοι είναι; Οι γνωστοί 4;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ηταν μπροστά οι <> στις περιόδείες ΚΕΧΡΗ-ΤΙΓΚΑ και μας περιγράφουν τόσο γλαφυρά τι ακριβώς έγινε; Αλήθεια ποιος είναι αρχηγός τους; Μήπως πρόκειται για ένα ακόμη τέχνασμα του βαθέως ΠΑΣΟΚ, για να ξαναέλθει στο δήμο μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πολύ το τικι τάνγκα κάνει το παιδί μαλάκα !
    Ποια αγορά και τι να κάνει ο οποιοσδήποτε και ποιους επαγγελματιες οταν δεν υπάρχει μία στις τσέπες ;
    Η λύση είναι μία.
    Να εφαρμόσει ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού δικό του νόμισμα και κανεις δεν μιλάει γι αυτό. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΩΣΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟ ΧΑΡΤΙΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΛΑΡΑ ΤΟΥ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΝ ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ. ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΙΤΙΜΙΕΣ ΜΕ ΣΧΕΣΗ 1 ΠΡΟΣ 2 ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ 1 ΠΡΟΣ ΤΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ. ΑΑΑ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΑ ΦΟΒΕΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΦΙΡΜΑ...ΧΑΧΑΧΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αχαχαχχααχαχαχαχ το επιασες το μήνυμα στο σχόλιο μου και χαίρομαι ιδιαιτέρως.
    Αφού σκέφτομαι πόσο πιο φθηνά θα ήταν οι αγορές χωρίς μεσάζοντες αν είχαμε το δικό μας νόμισμα.Το "ΠΑΧΟ" αντί για το ευρώ θα μας έλυνε πολλά προβλήματα.Θα τυπώναμε παχό και θα αγοράζαμε χονδρική με ευρώ στην ισοτιμία που είπες.Έτσι θα δίναμε παχό και θα παίρναμε ευρώ μαζί με τα χωρίς μεσάζοντες και μετά θα ανταλλάζαμε τα προίόντα με παχό .
    Μπορούμε να φτιάξουμε και ένα τοίχο γύρω γύρω από το προάστιο μας έτσι ώστε να αποτελούμε νομισματικό γκέτο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και οταν θα ριχνουμε κορωνα-γραμμτα θα λεμε ξυδης ή δακσαλοπουλος; δεν κολαει ρε παιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή