Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

 
Αγαπητοί φίλοι, δημότες Αγίας Παρασκευής,
κατά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής εξέδωσε μία πολύ σημαντική ανακοίνωση· μία ανακοίνωση που δε θα μπορούσε να αγνοηθεί από κανέναν. Κι όμως…
Έχοντας, εδώ και καιρό, διαπιστώσει τον ‘’αυτισμό’’ που χαρακτηρίζει τη δημοτική μας αρχή, η παράταξή μας πήρε την πρωτοβουλία να ανταποκριθεί στην ανακοίνωση της ένωσης και κάλεσε τα μέλη της, ώστε να ενημερωθεί και να συζητήσει όλα τα θέματα που  απασχολούν τα δημόσια σχολεία τής πόλης μας. Στη συνάντηση αυτή, παρευρέθηκαν ο Βασίλης Γιαννακόπουλος, με τον  Κώστα Κρητικίδη και τα μέλη τού τμήματος Παιδείας τής παράταξής μας και από την ένωση, η πρόεδρος κ. Αύρα Μπασακίδου-Καράμπελα, η γραμματέας κ. Εύη Ματιάτου-Χατζοπούλου και ο ταμίας κ. Γιάννης Νικολουδάκης.
Κατά τη συζήτηση αυτή, υπήρξε μία διεξοδική ανταλλαγή απόψεων πάνω σε όλα τα θέματα που απασχολούν  τα δημόσια σχολεία τής πόλης μας και, κατά την άποψή μας, εξακριβώθηκε η ανικανότητα της δημοτικής αρχής σε όλα τα θέματα που απασχολούν τα σχολεία μας:
1. Όσον αφορά στα κτηριακά ζητήματα, έχει παγώσει η διαδικασία απόκτησης του «ΜΑΚΡΗ», που θα στέγαζε το 12ο δημοτικό σχολείο, ώστε να αποφορτιστούν και να λειτουργήσουν εύρυθμα τα 6ο και 3ο δημοτικά, που λειτουργούν με υπεράριθμους μαθητές, ενώ καθυστερούν επικίνδυνα η αποπεράτωση του ΕΠΑ.Λ. και η αξιοποίηση των οικοπέδων που είχαν δεσμευτεί επί δημαρχίας μας. Επίσης, σταμάτησε ανεξήγητα η εργολαβία για τη συντήρηση των σχολικών κτηρίων, με αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά, δίχως να έχουν γίνει οι απαραίτητες επισκευές στα σχολεία.
2. Έχουν διακοπεί τα αναγκαία, πλέον –λόγω κοινωνικοοικονομικών συνθηκών– δωρεάν προγράμματα αθλητισμού και πολιτισμού, που είχαμε ως δημοτική αρχή θεσπίσει.
3  Η αντιδημαρχία Παιδείας και οι σχολικές επιτροπές υπολειτουργούν.
4. Η δημοτική αρχή δεν έχει προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια, ώστε να διασφαλίσει τη φύλαξη των σχολικών κτηρίων και των μαθητών μας, που εκτίθενται καθημερινώς σε διάφορους κινδύνους, εξαιτίας τής απόλυσης των σχολικών μας φυλάκων.
5. Τέλος, ο δήμος επέδειξε παρόμοια αδράνεια και στο θέμα τής καθημερινής καθαριότητας των σχολείων εκθέτοντας τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας σε πρωτοφανείς κινδύνους για την υγεία τους, καθώς δεν έχει καλύψει το κενό που δημιούργησε η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αναλάβει την καθαριότητα των σχολικών μονάδων.

Όπως αντιλαμβάνεστε, τα ζητήματα είναι φλέγοντα και οι προβληματισμοί πολλοί. Δυστυχώς, δεν έχουμε τη δυνατότητα να υποκαταστήσουμε την απούσα δημοτική αρχή, αλλά θα συμβάλλουμε στην επίλυση των προβλημάτων αυτών με όσα μέσα διαθέτουμε. 

Βασίλης Γιαννακόπουλος
πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου