Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΜΕΡΚΕΛ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ: "ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"

 Μέρκελ 41,5%, Στάινμπουργκ 25,7%, Linke 8,6%, Πράσινοι 8,4%, εκτός Φιλελεύθεροι και Ευρωσκεπτικιστές
 Η Μέρκελ μετά την μεγάλη νίκη της, ήταν σαφής σε σχετική ερώτηση: "Δεν πρόκειται να σταματήσει η μεταρρυθμιστική πίεση προς την Ελλάδα"! Ας περιμένουμε λοιπόν μια Μέρκελ πιο σκληρή από ποτέ. Εμείς το έχουμε προβλέψει ότι αυτή η κατεξοχήν εκπρόσωπος του νεοναζισμού, στην οποία ο Σαμαράς δηλώνει υποταγή, είναι ικανή μέχρι και νησιά μας να ζητήσει!

Στο μεταξύ, θρίαμβος για την Μέρκελ, χαρακτηρίζει το αποτέλτεμα των εκλογών το tovima.gr και συνεχίζει: Πανωλεθρία για τους Φιλελεύθερους εταίρους της στη Γερμανία: Ακόμη και με ιστορική αυτοδυναμία στην Μπούντεσταγκ φλέρταραν οι Χριστιανοδημοκράτες, ενώ το FDP μένει εκτός Βουλής και ο νυν κυβερνητικός συνασπισμός περνά στο παρελθόν. Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα έχουμε θρίλερ για τον σχηματισμό της κυβέρνησης, ενώ το πιθανότερο είναι πως οδεύουμε προς έναν μεγάλο συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών-Σοσιαλδημοκρατών. Σύμφωνα με τα πρώτα τελικά αποτελέσματα  οι Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) λαμβάνουν 41,5% των ψήφων καθώς ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική καταμέτρηση των ψήφων στην Γερμανία. Τα επίσημα αποτελέσματα πρόκειται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) συγκέντρωσαν ποσοστό 25,7%, ενώ η Αριστερά αναδείχθηκε τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη με 8,6%. Οι Πράσινοι συγκέντρωσαν το 8,4% των ψήφων. Εκτός Βουλής, όπως είχε προβλεφθεί ήδη από τα πρώτα έξιτ πολ, έμειναν οι Φιλελεύθεροι (FDP) που έλαβαν 4,8% και οι ευρωσκεπτικιστές της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD), οι οποίοι ωστόσο μπορούν να είναι ικανοποιημένοι, καθώς, μόλις οκτώ μήνες από την ίδρυσή τους, συγκέντρωσαν ποσοστό 4,7%. Αργότερα σήμερα έχουν προγραμματιστεί συνεδριάσεις των ηγετικών ομάδων των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στη νέα Βουλή, προκειμένου να προσδιοριστεί η στάση τους στις συζητήσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Υπέρ του σχηματισμού «μεγάλου συνασπισμού» μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) και των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) τάσσεται το 52% των ψηφοφόρων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενήργησε παράλληλα με την εκλογική διαδικασία το δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου