Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

ΠΑΡΑΛΥΕΙ Η ΧΩΡΑ ΓΙΑ 2 ΜΕΡΕΣ! ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Σε κλοιό κινητοποιήσεων μπαίνει από σήμερα η χώρα καθώς σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην...

ενέργεια της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο.
Σε καταψήφιση του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό καλεί τους βουλευτές συναδέλφους του ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, ύστερα από απόφαση της διοικούσας επιτροπής, «προκειμένου να αντιληφθούν έστω και την ύστατη στιγμή ότι οι αποφάσεις τους καθορίζουν το μέλλον όλου του κλάδου».Η πρωτεύουσα θα μείνει χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και μετρό, λεωφορεία και τραμ την Παρασκευή και το Σάββατο. Επίσης, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε την συμμετοχή της στην απεργία κάτι που σημαίνει πως η χώρα θα μείνει χωρίς τρένα έως και την Κυριακή. Σε 48ωρη απεργία προχωρά επίσης η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ). 
Οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ) έχουν επίσης αποφασίσει στάσεις εργασίας την Κυριακή από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.
ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ αποφάσισαν το 24ωρο κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την ερχόμενη Κυριακή 8 Μαΐου 2016, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση του ασφαλιστικού κι ενώ θα πρέπει να λειτουργήσουν.
Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με διαδικασίες fast track προσπαθεί να αιφνιδιάσει την κοινωνία προωθώντας την ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο. 
Την ίδια στιγμή με  τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις κλιμακώνει το ΠΑΜΕ τις αντιδράσεις ενάντια στην ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου. Συγκεκριμένα η πρώτη θα πραγματοποιηθεί σήμερα  στις 11.00 π.μ. στην Ομόνοια, θα ακολουθήσει νέα συγκέντρωση την ίδια ώρα πάλι στην Ομόνοια το Σάββατο 7 Μαΐου, ενώ η κορύφωση θα γίνει με τη συγκέντρωση που θα γίνει την Κυριακή 8 Μαΐου στο Σύνταγμα στις 10.30 π.μ.
Δεμένα θα μείνουν από  το πρωί και για τέσσερις ημέρες τα πλοία στα λιμάνια εξαιτίας της απεργίας που προκύρηξε  στις 6.00 το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου έως στις 6 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου, αποφσε σημερινή της έκτακτη συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.
Στελέχη της ΠΝΟ μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφεραν ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις που γίνονται με αφορμή την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη βουλή και στις οποίες ενσωματώνεται και ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς με συμμετοχή των Ελλήνων ναυτικών στην 24ωρη κινητοποίηση της ΓΣΕΕ την Κυριακή 8 Μαΐου, θα έχουν προοπτική κλιμάκωσης.
Στην 48ωρη απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν επίσης ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία. 
Χτες ξεκίνησαν και  καταλήψεις σε ΧΥΤΑ, δημοτικά γκαράζ, και σε άλλα δημοτικά κτίρια από εργαζομένους της Αυτοδιοίκησης.
Λόγω των κινητοποιήσεων των δημοτικών υπαλλήλων, έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για «αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο» που «έχει ένα μόνο στόχο: να αφομοιώσει όλες τις μνημονιακές δεσμεύσεις που επιβάλλουν στη ζωή μας εξαθλίωση, περιθωριοποίηση, ανεργία. Αφαιρώντας ακόμη και από τους απόμαχους της εργασίας το δικαίωμα μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης [και] στερώντας από τη νέα γενιά την όρεξη και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο».
«Θυμίζουμε σε όλους, ότι τυχόν υπερψήφιση θα έχει ονοματεπώνυμο: αυτό του καθενός και της καθεμίας που συναίνεσε στην καταστροφή μας», επισημαίνει ο κ. Στασινός, καλώντας, «όλους τους μηχανικούς σε αγώνα τις επόμενες ημέρες, για να καταλάβει έμπρακτα η κυβέρνηση και η Βουλή ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν έχει τη συναίνεση της κοινωνίας».
Ειδικότερα, με ανακοίνωσή του, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας καλεί όλους τους μηχανικούς να συμμετέχουν στην γενική απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό που προκήρυξε ήδη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Παρασκευή 6 Μαΐου και το Σάββατο 7 Μαΐου, δηλαδή τις ημέρες της συζήτησης και της ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή.
Την ίδια στιγμή σε αγωνιστική ετοιμότητα καλεί με ανακοίνωση της τους αγρότες του νομού Λάρισας αλλά και όλης της χώρας η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, στην οποία μετείχε και το μπλόκο των Τεμπών, προκειμένου να συμμετάσχουν δυναμικά στην διαμαρτυρία που θα γίνει στην Αθήνα την ημέρα που θα ψηφιστούν «τα νομοσχέδια-ταφόπλακα για όλους που αφορούν στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό».
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση τα νομοσχέδια αυτά θα φέρουν οικονομική καταστροφή στο εισόδημα, χωρίς υγειονομική κάλυψη και με μειώσεις συντάξεων για αγρότες, κτηνοτρόφους, νέους αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, εργάτες και συνταξιούχους και καλεί όλους να αντισταθούν.

 48ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ Παρασκευή και Σάββατο

Tο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ με 48ωρη απεργία από τις 06.00 της Παρασκευής 6 Μαΐου 2016 έως τις 06.00 της Κυριακής 8 Μαΐου 2016 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου