Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΡΑΣΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΑΠΟ 26% ΣΤΑ 29%! ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ!

Τέτοια πολιτικά καθάρματα και εγκληματίες δεν έχουν εμφανιστεί ξανά στον τόπο αυτό! Μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, στα μουλωχτά μείωσαν το αφορολόγητο.
Διαβάζουμε από το skai.gr:
Στα 8.636 ευρώ μειώνει το αφορολόγητο η τροπολογία που έφερε η... 

κυβέρνηση, τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην Βουλή – 454 ευρώ χαμηλότερα από τα 9.091 ευρώ που είχαν αρχικά εξαγγελθεί και 909 ευρώ κάτω από το ισχύον αφορολόγητο (9.545 ευρώ).
Έτσι, ακόμη και ένας εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα που αμείβεται με 616 ευρώ τον μήνα θα πληρώσει φέτος φόρο, αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2016.
Η έκπτωση φόρου για άγαμους και άτεκνα ζευγάρια μειώνεται από τα 2.100 ευρώ στα 1.900 ευρώ ενώ για μισθοσυντήρητους με δύο παιδιά η έκπτωση φόρου θα είναι 2.000 ευρώ όπως προέβλεπε και το νομοσχέδιο που είχε αρχικά κατατεθεί στην Βουλή.
Για τους επαγγελματίες και αυταπασχολούμενους, οι οποίοι θα φορολογούνται πλέον με την ίδια κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων, δεν θα ισχύει πλέον κανένα αφορολόγητο.
Δεύτερη τροπολογία, η οποία επίσης κατατέθηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, επιβάλει αύξηση 3% στην φορολογία των επιχειρήσεων, ανεβάζοντάς τον συντελεστή από το 26% στο 29% για κέρδη έως και 50.000 ευρώ.
Με τις προτεινόμενες τροπολογίες το υπουργείο Οικονομικών στοχεύει σε αύξηση των δημοσίων εσόδων κατά 200 εκατομμύρια ευρώ, από τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου