Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ECONOMIST: Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ! ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ-GREXIT ΚΑΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

Κάτι περισσότερο από δυσοίωνες εμφανίζει τις εξελίξεις στην Ελλάδα...

δημοσίευμα του Economist που σημειώνει πως βρισκόμαστε μπροστά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, πιστωτικού γεγονότος και τελικά εξόδου από την ευρωζώνη, τον Ιούνιο, όταν αδειάσουν τα κρατικά ταμεία.Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως την επόμενη δόση από τα συνολικά 86 δισ. ευρώ που δικαιούται μετά την συμφωνία που σύναψε πέρυσι το καλοκαίρι με αντάλλαγμα βέβαια να τηρήσει τις υποσχέσεις της και να προωθήσει τις συμφωνηθέντες μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να συμβεί αν δεν ολοκληρωθεί πρώτα η αξιολόγηση, η οποία όπως σχολιάζει ο αρθρογράφος του κειμένου έπρεπε κανονικά να έχει ολοκληρωθεί από τον περασμένο Οκτώβριο.
Η κυβέρνηση έχει προς το παρόν χρήματα για να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις τον Μάιο ίσως και τον Ιούνιο. Αλλά από τις 20η Ιουλίου, όπου λήγει το ομόλογο ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ της ΕΚΤ η χώρα θα βρεθεί και αντιμέτωπη με πιστωτικό γεγονός που θα οδηγήσει ίσως και στην έξοδό της από την Ευρωζώνη, σχολιάζει ο Economist.
Όμως, αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ευρώπη καθώς τον Ιούνιο το Ηνωμένο Βασίλειο καλείται να ψηφίσει για την παραμονή του ή όχι στην ΕΕ ενώ είναι πιθανή και μια έξαρση της προσφυγικής κρίσης.
Source:: FinancialBox


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου