Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ"!!!

Την τελευταία του πνοή άφησε το Σάββατο, σε ηλικία 93 χρονών, ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, δικηγόρος και τέως αντιεισαγγελέας εφετών Νικόλαος Αθανασόπουλος...
Γεννήθηκε το 1923 στο Νεοχώρι Μεγαλουπόλεως Αρκαδίας, σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή Πατρών και εν συνεχεία στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπηρέτησε στο δικαστικό σώμα μέχρι τον βαθμό του αντεισαγγελέα εφετών.
Το 1963 χειρίστηκε ως αντιεισαγγελέας πρωτοδικών ανέλαβε μαζί με τον Χρήστο Σαρτζετάκη την υπόθεση δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη.
Ως αντεισαγγελέας πρωτοδικών χειρίστηκε από κοινού με τον Χρήστο Σαρτζετάκη την υπόθεση της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη το 1963.
Εξελέγη βουλευτής Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές 1977, 1981, 1985 και στην περιφέρεια Β’ Αθηνών στις εκλογές 1993. Διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών (1985-1986). Το 1991 δικάστηκε από το Ειδικό Δικαστήριο για το επονομαζόμενο «σκάνδαλο του καλαμποκιού». Μετά την αποφυλάκιση του από τις φυλακές Κορυδαλλού επανεξελέγη βουλευτής στην Β’ Αθηνών (1993). Συνέχισε τη μάχιμη δικηγορία μέχρι το 2012. Ήταν παντρεμένος με την Αικατερίνη Αγγελάκη. Απέκτησε δύο γιους, τον Ανδρέα και τον Άγγελο.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στο παρεκκλήσιο Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κοιμητηρίου στα Μελίσσια στις 12.00 την Τετάρτη . Η οικογένειά του θα επιθυμούσε αντί στεφάνου τα χρήματα να πάνε στα παιδικά χωριά SOS Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου