Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

ΤΡΑΓΩΔΙΑ! ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟ ΠΟΥ ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ!!! ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ! ΥΠΟΣΙΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Η ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ...

Οι πολιτικοί εγκληματίες Τσίπρας-Καμμένος με τις δήθεν διαπραγματεύσεις τους απομυζούν τα αποθεματικά των νοσοκομείων μη...

λογαριάζοντας τις ζωές των νοσηλευομένων! Καταρρέουν τα νοσοκομεία και μαζί με αυτά οι ασθενείς, με τις αρρώστιες, όπως και ξεχασμένες (σαν τη φυματίωση) να κάνουν επίθεση χωρίς να μπορούν να αντιμετωπιστούν επαρκώς! 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα σύγχρονης τραγωδιας αποτελεί το Γενικό Νοσοκομείο
Σπάρτης - Κραυγή, το οποίο είναι χωρίς επαρκές προσωπικό, ενώ καυγή αγωνίας βγάζουν οι χρονίως πάσχοντες! 
•Το Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας παρακολουθεί διαρκώς όλα τα θέματα που αφορούν τους Ανθρώπους με Ειδικές Ανάγκες και τους χρονίως πάσχοντες, αγωνιώντας για τις δυσμενείς εξελίξεις των συνεπειών της κρίσης, που έχει επηρεάσει κάθε τομέα της ζωής όλων μας. Ανησυχούμε για την φυματίωση, που ξέφυγε από το χρονοντούλαπο της ιατρικής ιστορίας και απειλεί και πάλι μεγάλες ομάδες πληθυσμού που υποσιτίζονται και δεν έχουν πρόσβαση στο γιατρό.
Αγωνιούμε για τις συνέπειες των τεραστίων ελλείψεων σε υλικοτεχνική υποδομή των νοσοκομείων και για την υποστελέχωση τους.
Διαβάστε το σύνολο του δελτίου τύπου του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας
·                     Προς:  Μ.Μ.Ε., Σπάρτη, 3 Μαϊου 2016, Αρ. Πρωτ.: 32

Δελτίο Τύπου

Θέμα: Χωρίς επαρκές προσωπικό το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης - Κραυγή αγωνίας των χρονίως πασχόντων

·                     Το Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας παρακολουθεί διαρκώς όλα τα θέματα που αφορούν τους Ανθρώπους με Ειδικές Ανάγκες και τους χρονίως πάσχοντες, αγωνιώντας για τις δυσμενείς εξελίξεις των συνεπειών της κρίσης, που έχει επηρεάσει κάθε τομέα της ζωής όλων μας. Ανησυχούμε για την φυματίωση, που ξέφυγε από το χρονοντούλαπο της ιατρικής ιστορίας και απειλεί και πάλι μεγάλες ομάδες πληθυσμού που υποσιτίζονται και δεν έχουν πρόσβαση στο γιατρό. Αγωνιούμε για τις συνέπειες των τεραστίων ελλείψεων σε υλικοτεχνική υποδομή των νοσοκομείων και για την υποστελέχωση τους.
·                     Πρόσφατα, η επιστολή που έστειλε στο Σωματείο μας το Δ.Σ. του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Ν. Λακωνίας, αναζητώντας τη στήριξή μας στα δίκαια αιτήματά τους, μας μετέφερε και τη δική τους αγωνία για τη δημόσια υγεία στο νομό μας, η οποία βρίσκεται σε κίνδυνο. Συγκεκριμένα, η επιστολή τους αναφέρει πως οι Άνθρωποι με σακχαρώδη διαβήτη είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένοι να επισκέπτονται πολύ συχνά τα υποστελεχομένα εξωτερικά ιατρεία και τις κλινικές του γενικού νοσοκομείου Σπάρτης, που δε διαθέτουν τους εξειδικευμένους ιατρούς, των οποίων τις υπηρεσίες έχουν τόση μεγάλη ανάγκη. Είναι γνωστό πως το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης δε διαθέτει την ειδικότητα του διαβητολόγου. Το κενό προσπαθεί να καλύψει ο παθολόγος κ. Γεωργαντάς, τον οποίο και ευχαριστούμε διότι, υπερβαίνοντας πολλές φορές τις δυνάμεις του, παρακολουθεί ως θεράπον ιατρός όσα περισσότερα περιστατικά μπορεί, χωρίς πάντα να πετυχαίνει, παρά την άοκνη προσπάθειά του, να καλύψει όλες τις ανάγκες. Υπάρχει μεγάλος αριθμός Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη που δεν καταφέρνουν να κάνουν τις απολύτως απαραίτητες για την υγεία τους, τακτικές διαγνωστικές εξετάσεις και να συμβουλευτούν το γιατρό. Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Ν. Λακωνίας στην επιστολή του προς το Σωματείο μας, σύμφωνα με τα στοιχεία καταγραφής του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης το 2015, από τα 500 άτομα που αναζήτησαν ιατρική παρακολούθηση κλείνοντας ραντεβού, μόνο 350 κατάφεραν να επισκεφτούν το γιατρό. Σημειώνεται πως η ελλειπής παρακολούθηση οδηγεί με βεβαιότητα στην επιδείνωση της υγείας τους.
·                     Όμοια κατάσταση παρατηρείται και στα λοιπά τμήματα του γενικού νοσοκομείου Σπάρτης και, ίσως, σε πολλά ακόμη νοσοκομεία της χώρας μας. Αυτό σημαίνει τον αφανισμό των Ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, των χρονίως πασχόντων, όλων εμάς που αδυνατούμε να αναζητήσουμε την θεραπεία μας στον ιδιωτικό τομέα.
·                     Το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη στη δημόσια υγεία καταπατάται βάναυσα.
·                     Αλήθεια, μας ακούει κανείς;


 πληροφορίες από takisalexandrakis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου