OPTOCENTER

Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

"ΤΕΤΟΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ: ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ, ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΟΣΩΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ! ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΥΛΑΚΙΑ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΤΟΥΣ ΧΑΖΕΥΟΝΤΑΣ! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ...ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ;"! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ...

γράφει ο APOSTOLOS ZERVAS
Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία, που ίσως δεν γνωρίζετε. 
Στα ΕλληνοΒουλγαρικά σύνορα (στον Προμαχώνα Σερρών) τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων, κατά την αποχώρηση σου από την Ελλάδα, τον κάνουν Βούλγαροι αστυνομικοί, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι στα Ελληνικά φυλάκια/σημεία ελεγχου. Οι Έλληνες Αστυνομικοί είναι...ακριβώς δίπλα τους και αράζουν χαζεύοντας επιδεικτικά τους Βούλγαρους συναδέλφους τους, οι οποίοι κάνουν την δουλειά που οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν τα "δικά μας παιδιά" για να κάνουν. Και δεν κάνουν. 
Τον έλεγχο των συνόρων δεν τον κάνουν, λοιπόν, οι Ελληνες αστυνομικοί λόγω "καποιας διακρατικής συμφωνίας", όπως μου είπαν οι ίδιοι, όταν τους ρώτησα. Pas mal. Πληρώνουμε ολόκληρο κλιμάκιο αστυνομικών να κάθονται στα σύνορα, χωρίς να έχουν καμία απολύτως αρμοδιότητα. Σιγά την είδηση. Ελλαδάρα.
Τωρα έρχεται το καλό:
Κατά την επάνοδό σου στην Ελλάδα από την Βουλγαρία, τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων σου για να εισέλθεις στην χώρα μας τον κάνουν πάλι (!) Βούλγαροι αστυνομικοί. Όταν ρώτησα για ποιο λόγο έχει τέτοια τεράστια ουρά στο ρεύμα εισόδου στην Ελλάδα μου είπαν ότι είναι λόγω της Σένγκεν και των αυστηρών μέτρων. Μου είπαν επίσης ότι αν μπει η Βουλγαρία στην Σένγκεν οι έλεγχοι θα καταργηθούν. 
Ερώτημα 1. Είναι δυνατόν τον έλεγχο για είσοδο στην Ελλάδα - ζωνη Σενγκεν, να τον κάνουν οι Βούλγαροι, των οποίων η χώρα δεν ανήκει καν στην Ζώνη Σενγκεν; Με ποια λογική οι Βούλγαροι Δημόσιοι υπάλληλοι καθορίζουν ποιος θα μπει και υπό ποιες προϋποθέσεις στην Ελλάδα, την στιγμή που τα οχήματα και οι πολίτες που ελέγχονται έχουν ήδη εγκαταλείψει την Βουλγαρική Επικράτεια και βρίσκονται πέραν της γραμμής όπου ειναι τοποθετημενη η Ελληνική Σημαία- άρα επί Ελληνικού Εδαφους;
Ερώτημα 2. Αν όντως υπάρχει τέτοια διακρατική συμφωνία, για μονομερή έλεγχο από την Βουλγαρική μόνο πλευρά, εντός ομως του Ελληνικού εδάφους (οι Βούλγαροι χρησιμοποιούν αποκλειστικά τα κτήρια της Ελληνικής πλευράς!), γιατί δεν την επεκτείνουν και εντός της χώρας μας, ώστε οι δικοί μας αστυνομικοί να είναι εντελώς και μονίμως ξεκούραστοι; Ήτοι, ας προσλάβουμε τους Βούλγαρους να περιπολούν σε όλες τις Ελληνικές πόλεις. Σήμερα Προμαχωνας, αύριο Λαμία. Μεθαύριο Σπάρτη. 
Ερώτημα 3. Αν περισσεύουν οι in situ Έλληνες αστυνομικοί, μήπως να τους στείλουν στο ΑΤ Εξαρχείων, που κατ[ω πως φαίνεται, εχουν έλλειψη προσωπικού, αν κρίνω από τα μηδενικά αποτελέσματα αστυνόμευσης της περιοχής;
Ερώτημα 4. Πόσο σίγουροι είστε ότι όταν μπει η Βουλγαρία στην ζώνη Σενγκεν (εύχομαι ολόψυχα σύντομα), η Ελλάδα θα είναι ακόμα μέλος της ζωνης;
Για μια χώρα στην οποια εισήλθαν εντός ενος ετους, στο έδαφος της, 1.000.000 λαθρομετανάστες (εκ των οποίων ειναι αποδεδεδειγμένο οτι οι μισοί μπήκαν και βγήκαν χωρίς να ελεγχθούν καθόλου!) είναι εντελώς προσβλητικό να ελεγχόμαστε Έλληνες πολίτες από Βούλγαρους, ώστε να μας επιτραπεί να περάσουμε εντός του δικού μας Ελληνικού Εθνικού εδάφους. 
Για μια χώρα στην οποία τον έλεγχο εισόδου ασκούν Βούλγαροι και Τούρκοι (βλ. παράδειγμα Χίου), ενώ υπερίπτανται Σκοπιανά ελικόπτερα πάνω από την Αριδαία και Σκοπιανοί επανανεισάγουν (κλωτσηδόν) λαθραίους ανάμεσα από τρύπες στα συρματοπλεγματα, είναι εντελώς προσβλητικό να μας λένε ότι υπάρχει σοβαρή κυβέρνηση που ασκεί οποιονδήποτε έλεγχο της Επικράτειας της.
Πρόκειται για τεράστια ξεφτίλα. 
Αυτό είχα να πω και γράμματα γνωρίζω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου